Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Dărăbănenii au mărşăluit cu 200 de torţe de Ziua Micii Uniri GALERIE FOTO & VIDEO


Aproximativ 500 de dărăbăneni au fost prezenţi duminică, în faţa Primăriei din localite, cu ocazia împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române, aceştia participând la tradiţionala retragere cu torţe, primarul oraşului invitându-i la final să guste fasolea cu cârnaţi, vinul şi tuica fiartă. Sala de şedinţe a Primăriei a fost arhiplină, dărăbănenii împreună cu oaspeţii din Republica Moldova şi Ucraina asistând la un spectacol organizat de autorităţi în parteneriat cu şcolile dărăbănene şi Asociaţia „Prietenii Basarabiei, Bucovinei şi Ţinutului Herţei” condusă de dărăbăneanul Constantin Moroşanu.

La manifestările cultural-artistice prilejuite de sărbătoarea Micii Uniri au fost prezenţi la Darabani şi mai mulţi politicieni social-democraţi: Ovidiu Portariuc, primarul oraşului Botoşani, inspectorul şcolar general Mihaela Huncă, parlamentarii Doina Federovici şi Tamara Ciofu sau vicepreşedintele PSD Botoşani, Gheorghe Vîzdoagă, care au poposit aici cam 20 de minute. „24 ianuarie 1859 reprezintă momentul când după secole şi secole de trude şi suferinţe ale poporului român, moldovenii şi muntenii au transformat Moldova şi Muntenia din simple expresii geografice într-o veritabilă realitate politică. De asemenea, sunt 135 de ani de când România a fost proclamată regat şi 100 de ani de când România a intrat în Primul Război Mondial. Pe plan local se împlinesc 470 de ani de la atestarea documentară a localităţii noastre şi 175 de ani de la înfiinţarea primei şcoli săteşti de stat din Moldova la Darabani, creaţie a logofătului Theodor Balş” a spus Lucian Florea, directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”.

„Am păstrat tradiţia cu Ziua Unirii având oaspeţi de onoare din Republica Moldova şi Ucraina. Ştiu că în R. Moldova sunt evenimente triste, ştiu că ei oftează şi vor să între în Comunitatea Europeană, este problema dumnealor, nu este atributul nostru deoarece suntem prea mărunţi, sper să rezolve problema. Nu numai că este an electoral, este un an important ca şi toţi ceilalţi ani pe care i-am petrecut împreună. Îmi doresc că pe viitor acest lucru să se desfăşoare mult mai amplu pentru că şi noi încet, încet tindem către mai mult mai bine, mai frumos” a spus şi edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie. Prof. univ. Vasile Adascăliţei a lăudat iniţiativa autorităţilor locale şi pe oaspeţii români care „au înţeles că astăzi trebuie să fie aici alături”. Cei prezenţi au asistat la un spectacol impresionant oferit de elevii dărăbăneni şi artiştii din Republica Moldova şi Ucraina. Nu putea lipsi concursul pe teme istorie organizat de profesorul Florea, ajuns la a XX-a ediţie, care a fost câştigată anul acesta de echipa „Legionarii”. Acompaniaţi de fanfara condusă de prof. Mirel Dascălu, dărăbănenii au mărşăluit cu 200 torţe prin centrul oraşului, la -10 grade C. (Răzvan BORDEIANU)Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini


Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieLucian FloreaConstantin MoroşanuMica Unire
12:10 am Luni, 25 Ianuarie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare