Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Ziua Mondială a persoanelor cu sindrom Down, marcată și la Darabani GALERIE FOTO

Fundația Star of Hope România în parteneriat cu Federeția Organizațiilor de părinți care au copii cu dizabilități (FOPCD), au organizat o serie de activități de sensibilizare și conștientizare cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down în proiectele dezvoltate la Iași, Botoșani, Dorohoi, Suceava, Bîrlad, Huși, Babadag, Murgeni, Valea Seacă, București, dar și Darabani, unde fundația are alocat acum un spațiu, în incinta Liceului ”Dimitrie Cantemir”.  

Prin activitățile desfășurate s-au vizat câteva efecte benefice la nivelul comunității care au stârnit lacrimi de emoție, zâmbete și multe îmbrățisări pentru că aceasta este lumea copiilor cu Sindrom Down, o lume plină de iubire și frumos colorată.
”Ne-am întâlnit cu mic cu mare, ne-am împrietenit, ne-am jucat, am interacționat unii cu ceilalți și ne-am străduit să fim cât mai creativi”, ne-au comunicat organizatorii. Elevii clasei I C de la Școala Gimnazială ”Leon Dănăilă” sub îndrumarea doamnei învățătoare Lisenche Francisca au desfășurat  o interesantă activitate împreună cu reprezentanții Centrului de zi ”Steaua speranței” Dorohoi, unde eleva Manole Luisa cu Sindrom Down este înscrisă în program. În cadrul activității elevii au aflat mai multe despre acest sindrom, au urmărit un filmuleț de desene animate tematic, s-au jucat cu Luisa, apoi s-au deplasat la viitorul Centru Star of Hope care va fi deschis în Darabani, unde au donat câteva jucării.

”Din clasa pregătitoare, de când Luisa este alături de noi, copiii au îndrăgit-o și primit-o cu brațele deschise în mijlocul lor. Ea s-a atașat de ei, acest lucru ajutând-o să facă progrese în ceea ce privește socializarea, comunicarea, activitățile didactice din clasă” a spus Francisca Lisenche. Alături de noi, la aceste activități, au fost implicați d-na director Crețu Angelica și d-ul director adjunct Ștefănucă Ovidiu. 



Implicarea  Fundației Star of Hope în Darabani a început în urmă 10 ani, când 3 copii din Darabani au fost integrați pentru terapie la Centrul Star of Hope Dorohoi. De asemenea, pe parcursul anilor colaboararea s-a continuat prin parteneriate dezvoltate atât cu școlile și grădinițele din Darabani cât și cu Primăria Darabani. Întrucât comunitatea dărabăneană este deschisă spre colaborare și implicare în a face viața mai ușoară copiilor și tinerilor cu dizabilități din acest an va fi deschis și în Darabani un Centru consiliere și sprijin pentru copii cu dizabilități cât și pentru părinții acestora. Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Primăria Darabani, Liceul ”Dimitrie Cantemir” și Școala Gimnazială ,,Leon Dănăilă” din localitate. 

”În acest sens, primii pași au fost făcuți și am obținut un spațiu în folosință gratuită , a fost organizat un curs pentru părinți și cadre didactice cu lector din Suedia, prof. Eivor Kraft, expert în comunicare și dezvoltare organizațională” ne-a mai comunicat Camelia Topală, asistent social principal în cadrul fundației Star of Hope România.



 

CÂTEVA EFECTE BENEFICE ALE ACTIVITĂŢILOR DESFĂȘURATE:
-sensibilizarea elevilor, preşcolarilor şi părinţilor cu privire la problematica persoanelor cu sindrom Down;
-transmiterea, catre comunitate, a ideii de solidaritate, toleranta si implicare.
-informarea și sensibilizarea preşcolarilor, şcolarilor şi cadrelor didactice cu privire la nevoile copiilor cu sindrom Down;
-strângere de mici fonduri pentru realizarea activităților
.

Sindromul Down nu este o boala, ci o schimbare genetică definitivă.
Copiii cu sindromul Down sunt deosebiți. Ei au ceva în plus: un cromozom.
Nimeni nu știe de ce se întâmplă această modificare genetică, din când în când , pe care copil il vizează sau în care familie poate sa apară. Copiii cu sindrom Down sunt ca toți ceilalți copii. Au nevoie de iubire, de educație, de mișcare, de joacă. Ei zâmbesc, râd, plâng, se bucură de cadouri, visează, citesc, scriu. Au nevoie de sprijinul nostru. Ei se bazează pe noi, pentru a produce o schimbare!

Fiecare persoană cu Sindrom Down este unică în felul său. Gama de abilități și dizabilități, caracteristici, interese și realizări variază foarte mult de la o persoană la alta. Fiecare persoană are aptitudini, înclinații și talente proprii. Fiecare este un individ aparte și trebuie respectat ca atare. Prejudecățile în privința persoanelor cu Sindrom Down trebuie eliminate. Fiecare trebuie să aiba exact aceleași posibilități ca oricare alt om. Copiii cu Sindrom Down au dreptul la o educație eficientă!

Cuvintele pe care le folosim in descrierea lor transmit un mesaj puternic, reflecta atitudini, convingeri si valori. E posibil, ca la un moment dat, în viaţa noastră să apară o persoană cu nevoi speciale, fie că nu vede, nu aude, e în cărucior cu rotile, nu poate gândi la fel de repede şi bine, sau se confruntă cu o altă dificultate. Poate il privim cu îngrijorare, teamă, compasiune. Şi ne dorim să-i oferim ajutorul, să-i fim alături, dar nu ştim cum să procedăm. Prin activitățile desfășurate cu ocazia acestei zile  învăţam cum putem face viaţa unei persoane ,,mai frumoasă,, contribuind astfel la combaterea discriminărilor, astfel încât termenul,, special,, să nu fie privit ca o etichetă negativă.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini de la acest eveniment





Te-ar mai putea interesa si:  Fundaţia „Star of Hope”Camelia Topala
9:50 pm Joi, 22 Martie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare