Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

100 ani de excelenta sarbatoriti alaturi de sotie, nepoti si autoritati FOTOA dus mâncare la mii de soldaţi prin tranşee, a făcut faţă bombardamentelor trecând la câţiva milimetri de moarte în repetate rânduri, a fost de patru ori luat prizonier de ruşi, dar a evadat, iar acum povesteşte toate acestea cu mult umor şi cu nostalgia aventurilor de altădată. Este vorba despre dărăbăneanul Emilian Costiniuc, care şi-a sărbătorit centenarul alături de edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie, dar şi de alţi reprezentanţi ai autorităţilor.

Emilian Costiniuc s-a născut pe 24 iulie 1914 în comuna Ştiubieni şi şi-a sărbătorit joi împlinirea a 100 de ani. Alături de soţia lângă care, în 1997, a sărbătorit „Nunta de aur”, locotenentul în retragere a avut joi invitaţi de seamă, care i-au oferit cadouri în bani şi obiecte, diplome şi cadrul necesar pentru poveştile din război. Şi nu s-a lăsat rugat prea mult, amintind, cu o coerenţă demnă de invidiat, cum ducea mâncarea caldă soldaţilor din tranşee, le asigura armamentul, coordona evacuarea celor căzuţi, cu alte cuvinte, era cu siguranţă foarte îndrăgit de camarazii săi.A trecut Prutul pe la Ţiganca, la ordinul mareşalului Antonescu, şi a constatat pe pielea sa noţiunea de „alianţă” a ruşilor. „Ei au considerat că noi ne-am predat, nu că le-am devenit aliaţi. Aşa se face că ne-au luat armele şi am devenit prizonierii lor. De patru ori am evadat, folosind orice moment de neatenţie a paznicilor şi am scăpat de ruşi abia când am ajuns în haine civile la o prietenă din Bucureşti”, povesteşte Miluţă, cum îi spun apropiaţii. De altfel, în ani, singura patimă pe care a avut-o militarul Emilian Costiniuc a fost pentru sexul frumos; nu a băut în exces şi nu a fumat niciodată. Medaliat cu „Bărbăţie şi credinţă”, a rămas toată viaţa în armată, iar cei doi băieţi ai săi, acum de 66, respectiv 62 de ani, i-au urmat cariera ca ofiţeri în marina militară. Cel mai mic membru al familiei Costiniuc este nepotul de patru ani, care a fost prezent la ceas de săbătoare alături de bunicul centenar.

Întrebat ce îi place să facă de obicei, nea Miluţă povesteşte că iese din casă la plimbare, îşi cumpără presa şi o citeşte zilnic din scoarţă în scoarţă, fiind astfel foarte informat. În locuinţa sa actuală din Darabani, sărbătoritul a fost felicitat de primarul oraşului, de reprezentanţi ai Centrului Militar Botoşani, ai Asociaţiei Veteranilor de Război, Poliţiei de Frontieră şi ai poliţiei locale, dar şi de Robert Sorohan, trimisul prefectului la faţa locului. Acesta i-a oferit fericitului veteran o diplomă de excelenţă şi bine-cunoscutul de acum, baston cu tricolor. Doamna Costiniuc, acum în vârstă de 86 de ani, a supravegheat întreaga întâlnire, invitându-i pe toţi cei prezenţi la un pahar de şampanie.

Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieEmilian Costiniuc
10:48 pm Sambata, 26 Iulie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare