Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

800 de carti donate Bibilotecii scolare din Bajura. VEZI cui apartine gestulÎn această săptămână, Biblioteca Şcolii Gimnaziale din Bajura s-a îmbogăţit cu 800 de cărţi, nu din iniţiativa Ministerului Educaţiei sau a autorităţilor locale. Gestul remarcabil îi aparţine fostului primar al urbei, Dumitru Haha, care spune că nu se va opri aici şi va mai dona şi alte cărţi şcolii unde a învăţat. În prezent, la şcoala din Bajura sunt înscrişi 138 de elevi

D-l Haha are o bibliotecă imensă, cred că cea mai mare din Darabani. El este fiul satului Bajura şi prin gestul său a făcut un bine şcolii şi oamenilor de aici. În ultimii 10 ani nu s-au mai primit cărţi la Biblioteca şcolii. Sunt cărţi foarte importante. Multe nu le aveam. Cele mai multe sunt adaptate copiilor care învaţă la unitatea noastră de învăţământ. La capitolul carte şcolară stăm cam prost pentru că volumele s-au degradat în timp. Gestul d-lui Haha  este extraordinar. Dacă ar fi urmat şi de alţi oameni care au plecat de la noi şi care au în biblioteca lor cărţi care nu le mai folosesc îi invităm se le doneze şcolii, pentru că noi avem mare nevoie de ele. Calculatorul şi toate aceste lucruri mai moderne i-au îndepărtat pe mulţi de cărţi. Multe persoane vor fi acum invidioase pe biblioteca noastră” a declarat pentru Darabaneni.ro, Ion Hriţcu, cadru didactic coordonator al Şcolii Gimnaziale Bajura. 

Volumele respective aparţin literaturii române şi universale plus dicţionare, documentare şi lucrări de artă. Unele cărţi sunt dinainte de 1950 sau chiar mai vechi, dar sunt în stare foarte bună. „Mai urmează să le duc şi alte cărţi. Vreau să umplu două rafturi din alea mari. Eu am o bibliotecă mai mărişoară.  Mai golesc din ele că e bine să mai vadă şi alţii aceste cărţi. Dacă vor citi măcar 10% tot e bine” a spus economistul, istoricul şi publicitul Dumitru Haha care-şi semnează lucrările Haha Dumitru-Voicăuţi, după vechea denumire a satului Bajura.
Te-ar mai putea interesa si:  Ion HritcuScoala Gimnaziala BajuraDumitru Haha
11:22 am Vineri, 27 Septembrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare