Fundația NOI ORIZONTURI caută voluntari în județul Botoșani
Fundația „Noi Orizonturi” este o organizație non-profit care activează în România din anul 2000, fiind înființată de câțiva tineri, în Lupeni. Doi ani mai târziu erau deschise primele cluburi Impact. Fundația derulează proiecte care promovează modele de educație prin experiență, care să-i facă pe tineri să se implice mai mult în dezvoltarea proprie și a comunității lor.
În toată țara funcționează 180 de cluburi Impact, în 26 de județe. Anul acesta, mulțumită unei finanțări acordate de Black Sea Trust, Fundația Noi Orizonturi (noi-orizonturi.ro), își propune să deschidă în primăvara, acestui an 4 cluburi de inițiativă comunitară pentru tineri – IMPACT, în județul Botoșani. Deschiderea acestor cluburi face parte dintr-un proiect derulat în România, județul Botoșani și în Republica Moldova, proiect în care Fundația Noi Orizonturi și partnerii din Moldova – Academia Nicolae Dumitrescu și EcoVision vor deschide 14 cluburi pentru tineri.
Cum funcționează un club IMPACT?
Un club este condus de 2 lideri, care se întâlnesc cu tinerii o data pe săptămână și învață, prin joc și poveste, despre cum să fie mai buni cetățeni, despre diversitate, mediu, relații, cum să deschizi o afacere și multe altele. În plus, tinerii vor implementa proiecte în comunitate, din care vor învăța ce înseamnă management de proiect, lucru în echipă, controlul emoțiilor, comunicare în public. În România, avem cluburi care s-au înființat acum 10 ani și care încă funcționează, cu acceeași lideri.
Proiectele implementate de cluburi sunt diverse, de la igienizarea unor locuri publice până la proiecte de punere în valoare a obiectivelor importante din comunitate. În Panaci, Suceava, 15 membri de club IMPACT au reușit să scoată din uitare cele 17 izvoare de apă minerale din comunitate, izvoare care nu erau deloc valorificate. Au mobilizat toata comunitatea în jurul acestui proiect și astăzi, la intrarea în sat există o hartă mare pe care sunt marcate cele 17 izvoare, iar Panaciul este denumit acum Tărâmul Izvoarelor.
Pentru deschiderea cluburilor, Fundația caută 8 persoane – 4 echipe a cîte 2 persoane/club – profesori, lucrători de tineret, voluntari, membri ONG, cu vârsta peste 20 de ani, care doresc să ofere tinerilor cu vârsta 13-18 ani din comunitățile lor un altfel de context de învățare. Cei 8 participanți vor primi toate informațiile de care au nevoie nevoie pentru a deschide și coordona cluburile, în cadrul unui curs de formare care va avea loc în Republica Moldova, între 5 – 10 martie. În plus, fiecare club va beneficia de mentorat din partea Fundației Noi Orizonturi.
ÎNSCRIERE
Pasul 1: până în 24 februarie (inclusiv). Înscriere pentru participarea la proiect, pe https://goo.gl/forms/IL6OtYcBr5CnRNuk2
Pasul 2: 25 - 26 februarie. Interviul telefonic cu cei selectatí
Pasul 3: 27 februarie – Vom afișa rezultatele selecției. În aceeași zi veți primi detalii despre participarea la cursul din Republica Moldova.
Pasul 4: 5-10 martie – Participarea la cursul din Republica Moldova. Costurile sunt acoperite în totalitate de către organizatori
Pasul 5: Martie – Septembrie 2019 Formarea și implementarea activităților la club, incluzând și un Hackathon organizat pentru 4o membri ai celor 10 cluburi IMPACT, în Republica Moldova.
CE PARTICIPANȚI SE CĂUTĂ
Din județul Botoșani
Care cred în puterea tinerilor de a schimba lumea
Care ar putea deschide un club de tineri în orașul/satul în care locuiesc
Dornici să experimenteze noi metode şi activităţi de învăţare.
Dornici să facă schimbări pozitive în comunitatea lor și capabili să ofere 4-5 ore pesăptămână pentru asta, ca voluntari
CE SE OFERĂ
Oportunitatea de a-și dezvolta competențe avansate în educația experiențială și proiecte în serviciul comunității
Resurse educaţionale utile pentru coordonarea cluburilor
Sprijin și formare pentru a deveni lider IMPACT
Oportunitatea de a fi parte dintr-o mișcare națională și internațională care împuternicește tinerii pentru a deveni agenți ai schimbării
(foto: Noi Orizonturi)
Cei interesați să se implice și doresc să afle mai multe informații pot afla de la darabaneanca Monica Prisacariu la adresa de mail: monica_prisacariu@noi-orizonturi.ro.
5:51 pm Joi, 14 Februarie, 2019
Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook.
Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Adauga un comentariu
Ultimele articole
AlternoSFERA electrizantă la Zilele Nordului GALERIE FOTO & VIDEO

Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord, a urcat pe scenă înainte de cântarea moldovenilor de la Alternosfera, și a mulțumit voluntarilor, celor de la Tehnic și tuturor colaboratorilor săi care au contribuit la buna organizare a festivalului Zilele Nordului, probabil cel mai important eveniment cultural-artistic din Nordul Moldovei. Spectatorii au cântat și au dansat împreună cu muzicienii din Chișinău cele mai populare melodii de rock alternativ ale ... continuare »
Nume importante din muzică, film, teatru, jurnalism și urbanism se reunesc în cadrul ZN de la Darabani

Regizorul Tudor Giurgiu, jurnalistul Dragoș Pătraru, arhitectul Șerban Țigănaș, actrița Katia Pascariu, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, rectorul Mihai Dimian al universității din Suceava, exploratorul George Vlad din echipa Dune II, bucătarul Mircea Groza și Marcel Ionescu-Heroiu, expert al Băncii Mondiale, sunt între invitații din acest an ai Zilelor Nordului, în timp ce pe scenele festivalului vor urca trupe precum Alternosfera, Luna ... continuare »
VEZI componența noului Consiliu Local Darabani, majoritar GALBEN, cu câteva ”nuanțe” de ROȘU

PNL câștigă detașat alegerile locale la Darabani. După ce și-au adjudecat fotoliul de primar, 13 consilieri liberali și doar 4 social-democrați vor reprezenta interesele comunității în următorii patru ani.
Doar două formațiuni politice au atins pragul electoral la alegerile pentru Consiliul Local la Darabani: PNL și PSD. Datorită celor 2669 de voturi primite, liberalii vor fi reprezentați în viitorul Consiliu Local de 13 consilie ... continuare »
Gîrbaci își zdrobește contracandidații ”N-am inventat noi nici roata, nici apa caldă”

Mihai-Alin Gîrbaci, primarul în funcție al orașului Darabani, obține un nou mandat de edil șef al urbei de pe malul Prutului, după ce își surclasează categoric contracandidații, cu un procent de 83,07 % din sufragii.
Candidatul liberal la Primăria Darabani a primit 3236 din cele 3894 de voturi valabil exprimate. La distanță foarte mare s-a clasat social-democratul Silviu Barbacariu care a adunat doar 524 de voturi, iar 134 de vo ... continuare »
38,23 % prezență la vot la Darabani. VEZI lista completă a candidaților dărăbăneni

Procentul este mai mic decât cel obținut la nivel județean (45,98 %), în timp ce la nivel nivel național 50% dintre români au votat la alegerile locale, iar 52,37% și-au ales europarlamentarii favoriți. La cele 9 secții de votare din Darabani și satele arondate s-au prezentat 4086 de alegători, dintre cei 10687 aflați pe listele permanente. Mihai-Alin Gîrbaci (PNL), Silviu Barbacariu (PSD) și Ciprian Grigoraș (Alianța Dreapta Unită) sunt candidații la Primăria ... continuare »