Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Zilele Nordului

ZN Au început înscrierile pentru MTB Maratonul Nordului 2017

Vineri, 05 Mai, 2017

„Am luat măsuri să avem cele mai bune condiții de concurs anul acesta și sper să avem cât mai mulți participanți la MTB Maratonul Nordului, care să descopere Lunca Prutului și frumusețile zonei pe două roți. Am ajuns la cea de-a șaptea ediție și ne bucurăm că vin tot mai mulți pasionați de ciclism din toată țara, dar și din afară. Îi așteptăm să se înscrie online. Am gândit pentru ei un weekend întreg de activități la Zilele Nordului”, spune ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI când va avea loc cea de-a patra ediţie a Festivalului Zilele Nordului

Miercuri, 22 Februarie, 2017

Artiști și turiști din cele trei spații românești (România, Basarabia și Bucovina de Nord) se întâlnesc pe malul Prutului, într-o adevărată sărbătoare a Nordului. Trupe rock renumite, maeștri ai muzicii populare, companii de teatru, artiști vizuali și scriitori, precum și români de pretutindeni, iubitori de frumos, zguduie din temelii o dată pe an liniștea micuțului oraș Darabani, cel mai nordic al României, gazdă a festivalului. ...  continuare »

Fara comentarii »

10.000 de oameni la ZILELE NORDULUI GALERIE FOTO & VIDEO

Duminica, 04 Septembrie, 2016

oape 10.000 de participanți s-au bucurat de cele 50 de concerte, spectacole și evenimente culturale ale acestei ediții a Zilelor Nordului, în zece localități din regiune. Evenimentele ZN care au suscitat cea mai mare atenție din partea publicului larg în acest an sunt concertele Alternosfera și Omul cu Șobolani din Poiana Teioasa, Maratonul Nordului la ciclism și seria de călătorii Tururile Nordului, au anunţat organizatorii celui mai mare eveniment cultural-artistic ...  continuare »

Fara comentarii »

Din dragoste pentru...bicicletă

Duminica, 28 August, 2016

Care-i mai frumoasă? Poză, binenţeles, voi la ce v-aţi gândit? (Click pentru a rula mai multe imagini memorabile de la MTB Maraton Nordul Moldovei organizat în cadrul Zilelor Nordului)  continuare »

Fara comentarii »

7 tururi ale Nordului pentru participanţii la ZN. VEZI care sunt acestea

Vineri, 26 August, 2016

Două Tururi în Darabani (vineri, sâmbătă) spun drumeților povestea celui mai nordic oraș din România. „Cetatea Doamnei” este primul tur de vineri, dedicat Botoșanilor, și tot vineri turiștii pot umbla prin „Codrii lui Eminescu”, la Ipotești. Sâmbătă doritorii pot participa la turul „Malurile Prutului”, care îi duce la Casa Sfântului Ioan Iacob Hozevitu și în Poiana celor Patru Stejari, dar și în Pererîta lui Grigore Vieru. Duminică e ziua ...  continuare »

Fara comentarii »

Nordul a jucat tenis la ZILELE NORDULUI GALERIE FOTO

Joi, 25 August, 2016

"Comunitatea locală a primit cu căldură aceste manifestări sportive, mulți tineri urmărind de pe margine desfășurarea partidelor de tenis. Tenismenii au fost răsplătiți cu diplome. seturi de mingi oferite de către Tenis Axyall, medalii și tricouri din partea organizatorilor și o Cină Festivă a Campionilor din partea autorităților locale din Comunca Mileanca" ne-a comunicat Alexandru Teioşanu, vicepreşedintele Asociaţiei Nord, care, la final, a donat ...  continuare »

Fara comentarii »

ZILELE NORDULUI şi pe urmele lui Eminescu

Miercuri, 24 August, 2016

În paralel cu activitățile desfășurate în Darabani, vineri, 26 august, cel mai important eveniment cultural-artistic din Nordul Moldovei ajunge și la Ipotești și municipiul Botoșani. De la 14:00 la 17:00, Memorialul Ipotești găzduiește, în cadrul Întâlnirilor Nordului, două cursuri adresate tinerilor: Public speaking cu Andrei Țigănaș, președintele IAA Young Professionals Cluj, și Managementul proiectelor culturale cu Alma Andrei, coordo ...  continuare »

Fara comentarii »

ZILELE NORDULUI 2016 Peste 50 de concerte, spectacole şi evenimente culturale în 10 localităţi

Marti, 16 August, 2016

„Sportul, educația și cultura merg mână în mână și pot face, împreună, lucruri foarte bune pentru tinerii noștri. Ne-am propus și am reușit să aducem la festival activități sportive de anvergură, deopotrivă atractive pentru tinerii din zonă și pentru pasionații din toată țara, care au, în acest fel, motive în plus să vină în vizită în Nord”, aflăm de la Alexandru Teioșanu, vicepreședinte al Asociației Nord și coordonator al activităților ...  continuare »

Fara comentarii »

10.000 lei alocaţi de la bugetul local pentru Zilele Nordului „Unde merg? La cei cu ţambalul?” FOTO

Joi, 11 August, 2016

„Acest acord de parteneriat a început de la an la an să fie mai mult în beneficiul primăriei decât al Asociaţiei Nord. Suntem la a treia ediţie şi festivalul ăsta creşte de la an la an. Vreau să vă spun că bugetul acestui festival care se desfăşoară timp de trei zile este mai mare decât bugetul oraşului Darabani pe tot anul privind acţiunile culturale. Ei au anul acesta un buget de 150.000 lei şi ne-au cerut şi nouă 10.000 lei. Deci mai puţin de 10% din ...  continuare »

Fara comentarii »

S-a dat startul Campaniei „100 pentru Nord”

Sambata, 09 Iulie, 2016

În cadrul acestei campanii, în anul 2014 au fost strânse fonduri pentru amenajarea etajului Conacului Theodor Balș care a devenit Muzeul Nordului, iar în 2015 fondurile adunate au fost direcționate către salvarea casei lui George Enescu de la Mihăileni. În 2016, potrivit celor de la Asociația „Nord”, Gabriel Lazăr va pedala 2016 kilometri iar donatorii sunt invitați să cumpere kilometri, donând câte 2 euro pentru fiecare o mie de metri achiziţionaţi. La ...  continuare »

Fara comentarii »

CHINURILE FACERII Festivalului Zilele Nordului. VEZI când va avea loc „E greu să faci lucruri pro bono” VIDEO

Duminica, 31 Ianuarie, 2016

Reprezentanţii Asociaţiei Nord, Ştefan şi Alexandru Teişanu, au fost prezenţi la ultima şedinţă de Consiliu Local pentru a-l îndupleca pe edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie, să semneze protocolul de colaborare în vederea organizării Festivalului Zilele Nordului. Directorul Festivalului, Ştefan Teişanu, susţine că încearcă din septembrie să obţină acordul autorităţilor locale pentru a putea semna contractele privind finanţarea şi organizarea unuia ...  continuare »

Fara comentarii »

Slash la Darabani?

Marti, 11 August, 2015

Chiar dacă seamănă izbitor cu celebrul muzician Slash, ex-Guns N' Roses, acesta este chitaristul trupei Les Ex, care a concertat la Zilele Nordului de la Darabani.  continuare »

Fara comentarii »

Zilele Nordului, all inclusive show GALERIE FOTO & VIDEO

Luni, 10 August, 2015

Ultima zi a Festivalului Zilele Nordului, care a fost şi Ziua oraşului Darabani, a avut parte de cel mai încărcat program muzical. De dimineață, în Poiana Teioasa au răsunat acorduri de muzică populară. Lumea multă care se adunase căuta umbra copacilor, astfel că în fața scenei a fost mai mereu gol, cu toate că prezența la spectacol a fost numeroasă. Recitalul a fost deschis de Ansamblul Stejărelul din cadrul Clubului Copiilor Darabani și a fost continuat de ...  continuare »

Fara comentarii »

Gândul Mâţei a rupt mâţa în două la Zilele Nordului „Rădăcinile cresc mereu” FOTO & VIDEO

Luni, 10 August, 2015

Trupa moldoveană Gândul Mâţei a realizat un spectacol fantastic în seara zilei de sâmbătă în Poiana Teioasa din Darabani. Pe scena Festivalului Zilele Nordului au mai urcat în ziua a treia Inside, Jazzybirds şi Basska. Ştefan Teişanu, directorul festivalului, le-a reamintit celor prezenţi principiul care stă la baza evenimentului pe care îl organizează anual, şi anume „rădăcinile cresc mereu”. ...  continuare »

Fara comentarii »

Arteziană cu spumă la Sărbătoarea oraşului Darabani

Sambata, 08 August, 2015

Numai dorohoienii să sărbătorească cu spumă la deschiderea noului lor ştrand? Nici dărăbănenii nu se lasă mai prejos la Zilele Nordului, Sărbătoarea oraşului Darabani.  continuare »

Fara comentarii »

500 de turişti la Zilele Nordului. Amalgam, Nightmarion, Kryptonite Sparks şi ROA vor urca pe scenă vineri

Vineri, 07 August, 2015

O serbare populară în curtea unei biserici unicat în lume, un picnic cu chitara într-o poiană seculară, o vizită la casa unui sfânt, o drumeție cu căruța în lunca Prutului și o vânătoare de comori în cel mai nordic oraș al României, acestea sunt câteva dintre propunerile turistice ale celei de a doua ediții a Zilelor Nordului, festival de muzică, arte și călătorii desfășurat în Darabani la acest final de săptămână. În a doua seară a festivalului ...  continuare »

Fara comentarii »

ROA cap de afiş în prima zi de concerte la Zilele Nordului GALERIE FOTO

Vineri, 07 August, 2015

Otilia Bălinișteanu, redactor la ziarul Lumina, a deschis seria acestor manifestări cu un atelier de scriere creativă. La Conacul Balș, profesorul Gică Manole a fost amfitrionul unei multiple lansări de carte, prezentându-și ultimele lucrări publicate. La prânz, cei interesați s-au deplasat într-un nou tur al Nordului, al cărui destinație principală a fost Casa Memorială Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, din satul Crăiniceni-Horodiștea. Seria de evenimente ...  continuare »

Fara comentarii »

Festivalul Zilele Nordului începe Pe urmele lui Enescu

Miercuri, 05 August, 2015

Primul popas va fi făcut joi, 8 august, de la ora 11:00, în curtea Casei Enescu de la Mihăileni, care a aparținut bunicilor marelui compozitor și care este astăzi în plin proces de restaurare. Cvartetul Nuages va interpreta aici Suita integrală de Béla Bartók, aranjată pentru cvartet de Matt Naughtin și încă o suită, cu un nume parcă predestinat, „Moldovanke”, aranjată de același american. La eveniment vor participa reprezentați ai proiectului „Save ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare