Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Stiri

Un tânăr cu rădăcini în Darabani face senzație la Vocea României ”Mă simt fabulos” FOTO & VIDEO

Sambata, 07 Septembrie, 2019

”E emoționant când realizezi cam câtă lume se gândește la tine și vrea să împărtășească experiența asta frumoasă cu tine. Vreau să ajung cât mai departe, să reușesc alături de Irina să realizăm momente spectaculoase, memorabile și să rămânem pe buzele tuturor spectatorilor și telespectatorilor” a mai adăugat Bogdan, cel care a absolvit Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și în prezent lucrează ca percuționist la ...  continuare »

Fara comentarii »

40 de credincioși din Oroftiana au traversat țara în pelerinaj la Mănăstirea Prislop și alte 11 lăcașe de cult GALERIE FOTO

Miercuri, 04 Septembrie, 2019

Spre deosebire de pelerinajele desfășurate anii trecuți de parohie, pe o durată de o zi, itinerariul de anul acesta a avut o durată de 3 zile și a cuprins vizitarea pe rând a Mănăstirilor Prislop (județul Maramureș), Bârsana, Moisei, Rohia, Nicula, Prislop (județul Hunedoara), Catedrala Încoronării de la Alba Iulia, Râmeț, Dumbrava, Recea (județul Mureș), Toplița și Petru Vodă. De asemenea, participanții au avut fericitul prilej de a merge pe urmele ...  continuare »

Fara comentarii »

Adolescentă accidentată pe trecerea de pietoni din fața Primăriei Darabani

Miercuri, 04 Septembrie, 2019

O dărăbăneancă de 14 ani care traversa regulamentar strada 1 Decembrie pe marcajul pietonal din fața Primăriei Darabani a fost acroșată de un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani. Conducătorul auto s-a ales cu dosar penal. Accidentul rutier s-a produs marți, aproximativ orele 14:30. Eleva accidentată a fost transportată cu salvarea la spital. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Ulte ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Și te-ai dus, dulce minune...

Sambata, 31 August, 2019

În 2016, Alianța PSD-ALDE s-a comportat ca un Don Juan ce curtează intens o domniță, pe numele ei România, dornică de afecțiune din partea oamenilor de stat. Acest Don Juan a câștigat încrederea domniței, după care au urmat ani în care o invita des în oraș, la restaurant, îi cumpăra rochii, parfumuri ieftine dar care miroseau bine pentru 5 minute, încălțăminte, toate acestea pentru a crea impresia unui trai fericit. Problema este că pentru a acoperi sumele ...  continuare »

Fara comentarii »

SE ÎNTÂMPLĂ ȘI LA NOI Bărbat acuzat de sechestrarea și violarea unei femei

Vineri, 30 August, 2019

Femeia de 72 de ani prezenta urme de violenţă pe trup şi a declarat faptul că în perioada  25-27.08.2019  a fost sechestrată, violată şi agresată fizic de către bărbatul de 47 de ani, în locuinţa acestuia. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că  în seara zilei de 25.08.2019, bărbatul de 47 de ani a pătruns, fără drept, în locuinţa victimei şi a condus-o forţat la locuinţa lui situată în apropiere. În acest loc, în ...  continuare »

Fara comentarii »

Un tânăr din Darabani, în misiune în Afganistan ”Aștept să ne facem treaba acolo cum știm noi mai bine”

Miercuri, 28 August, 2019

Timp de șase luni, românii vor ajuta trupele afgane să facă față situaţiilor limită întâlnite pe câmpul de luptă. Sora lui Lucian Hrimiuc, Daniela (foto stânga), a fost alături de fratele său. ”Vor fi cele mai lungi şase luni, dar va fi o provocare pentru el, dar mă bucur foarte mult că pleacă. Suntem colegi, dar astăzi am lăsat uniforma deoparte şi am venit ca soră” a declarat Daniela Zoițuc pentru Antena 1. ”Aştept cu nerăbdare să plecăm, ...  continuare »

Fara comentarii »

Independentul Darabani obține prima victorie în Liga a IV-a GALERIE FOTO

Duminica, 25 August, 2019

Nici nu apucaseră să se prăjească bine micii pe grătarele de lângă terenul echipei AS 2000 Bucecea, că gazdele au și marcat primul gol al partidei în min. 7 prin Alex Ciobanu , după o nesincronizare în apărarea dărăbăneană. Se părea că se va repeta scenariul de coșmar de la Trușești, dar Adrian Ghiorghiciuc nu a fost de aceeași părere. Fotbalistul pentru care antrenorul Ovidiu Ștefănucă folosește apelativul ”Profesorul” marchează un gol de generic ...  continuare »

Fara comentarii »

Întâlnirile Nordului, la cea de-a treia ediție GALERIE FOTO

Duminica, 25 August, 2019

Anul acesta au fost invitați Florentina Toniță, scriitoare și jurnalistă, Radu Bichir, atreprenor în domeniul IT, Dan Lungu, scriitor și senator și Luca Cibotaru, jurist, fondatorul asociației Rădăuțiul civic,  amfitrion fiind, ca în fiecare an, Ștefan Teișanu. Invitații au vorbit despre activitatea lor în comunitate, despre implicare, despre proiectele pe care le-au dezvoltat și au propus idei care să ajute viața culturală și economică din târgurile ...  continuare »

Fara comentarii »

Scurt necrolog pentru cel ce-a fost colegul și prietenul Radu Pop FOTO Ultimul drum al profesorului

Marti, 20 August, 2019

Fostul director al Liceului ”Dimitrie Cantemir”, Victor Barbacariu, a compus câteva versuri în memoria regretatului profesor de educație fizică și sport, Radu Pop, care a plecat la cele veșnice sâmbătă dimineață. Vă reamintim că prof. Pop va fi condus pe ultimul drum miercuri, orele 12:00. Duminică, zi de sabat, Dar clopote în dangăt bat, Oraşul este siderat, Profesorul RADU a decedat. Elevi, coleg ...  continuare »

Fara comentarii »

Un biciclist pulbere de beat a intrat în coliziune frontală cu o mașină

Marti, 20 August, 2019

  La data de 19.08.2019, poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Darabani au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe drumul judeţean DJ 293 A, în localitatea Viişoara Mare, a avut loc un accident rutier. În urma deplasării la faţa locului s-a stabilit următoarea situaţie de fapt: Un bărbat de 59 de ani, din localitatea Viişoara, în timp ce se deplasa cu bicicleta, pierde controlul asupra direcţiei de mers şi intră în colizi ...  continuare »

Fara comentarii »

Peste 2000 de turiști la Zilele Nordului. VEZI cifrele ediției a șasea FOTO

Luni, 19 August, 2019

Acestora li s-au alăturat circa 7.000 de botoșăneni care au luat parte la cele 40 de concerte și evenimente din programul din acest an al festivalului. Cei mai mulți participanți s-au înregistrat la concertele ON/OFF din Poiana Teioasa, când patru dintre cele mai iubite trupe din rockul alternativ românesc au acceptat să ia parte la un experiment muzical de excepție, cântând în aceeași formulă în două seri consecutive, însă o dată electric și o dată ...  continuare »

Fara comentarii »

DOLIU în învățământul dărăbănean. Prof. Radu Pop ne-a părăsit

Duminica, 18 August, 2019

Originar din Bicaz (jud. Neamț), tânărul absolvent al Institutului de Educație Fizică și Sport din Bacău, Radu Pop, ajunge profesor al Școlii Generale nr. 1 Darabani în 1 septembrie 1975. În afara unei perioade foarte scurte de la începutul carierei sale în care a predat la liceul din localitate, Radu Pop se confundă practic cu catedra de educație fizică și sport a Școlii Gimnaziale ”Leon Dănăilă” din Darabani. Prof. Pop a fost și directorul unității de ...  continuare »

Fara comentarii »

Rezultat rușinos la primul meci din Liga a IV-a pentru Independentul Darabani GALERIE FOTO

Duminica, 18 August, 2019

Cu jucători în teren care au făcut istorie la Onești, promovând în Liga a 3-a, Independentul Darabani a jucat bătrânește la Trușești. Sebastian Ștefănică a jucat ca…Babă în prima repriză, dar s-a zbătut mai mult în al doilea mitan, cu un Lupu mână moartă și un Grosu care parcă îi intra soarele în ochi de fiecare dată când primea mingea în atac, gazdele au punctat după numai cinci minute de joc după o neglijență în apărare, Alin Andruș ...  continuare »

Fara comentarii »

Mesajul de condoleanțe al Școlii ”Leon Dănăilă” după decesul prof. Pop ”Noi încă vă așteptăm la primul sunet al clopoțelului…”

Duminica, 18 August, 2019

SCOALA LEON DANAILA ESTE IN DOLIU.  ASTAZI NE-A PARASIT UN MULT  IUBIT COLEG, PROFESOR, OM. ‘’CASA’’ IN CARE EL SI-A DEDICAT VIATA SI ACTIVITATEA  ESTE PROFUND INDURERATA DE PIERDEREA ACESTUI OM MINUNAT, DUMNEALUI FIIIND UN PARINTE SPIRITUAL PENTRU MAI TOATE CADRELE DIDACTICE CARE L-AU CUNOSCUT DEA LUNGUL FRUMOASEI SALE CARIERE DE 44 DE ANI. VOM PASTRA IN SUFLET OPTIMISMUL, CALMUL  DUMNEALUI SI NE VOM AMINTI CU DRAG TOATE CLIPELE IN CARE ADUCEA ZAMBETUL ...  continuare »

Fara comentarii »

Visul Sănătatea spulberat, rămânem ”independenți” și cu…o nouă echipă de fotbal a orașului GALERIE FOTO

Vineri, 16 August, 2019

ACS Sporting Darabani va debuta în 1 septembrie pe teren propriu cu Nord Star Pomârla, în aceeași zi în care Independentul va da piept cu Flacăra Flămânzi. Așadar vom avea parte de un cuplaj pe Stadionul Orășenesc, și poate mai mulți spectatori decât la…Sănătatea-Oțelul Galați. Dumitru Dănilă nu a putut fi contactat telefonic pentru a ne oferi mai multe informații despre Sporting, dar trebuie să-i mulțumim pentru că datorită lui am putut visa frumos în ...  continuare »

Fara comentarii »

Concerte ON/OFF…Și alte surprize ale ediției de anul acesta la… Zilele Nordului

Miercuri, 07 August, 2019

”Va fi o experiență specială: patru trupe importante din rock-ul românesc petrec un week-end întreg la Darabani și prezintă câte un proiect în fiecare seară. Sâmbătă concertele vor fi în forță, iar duminică atmosfera va fi mai relaxată, melancolică” a declarat pentru Darabaneni.ro, Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord, care ne-a dezvăluit și alte surprize de care vor avea parte cei prezenți anul acesta la Darabani, în perioada 15-18 august. ...  continuare »

Fara comentarii »

Un adolescent dărăbănean a realizat o piesă hip-hop, după drama de la Caracal VIDEO

Luni, 05 August, 2019

Sunt de părere că într-o țară membră U.E. în anul 2019 nu se poate întâmpla asemenea fărădelegi. Nu e posibil așa ceva...eu ca cetățean român nu sunt de acord să întâmple așa. Mă gândesc acum că în locul acelor fete putea fi oricine...chiar și iubita mea..credeți-mă că aș lua-o razna, nu e normal așa ceva, am ajuns să ne fie frică să ieșim pe stradă. La noi trebuie să moară oameni ca să luăm măsuri și nici în acest caz, nimeni nu face nimic ...  continuare »

Fara comentarii »

Arie Barbiro: ”Iubesc Darabaniul, iubesc România!” GALERIE FOTO DE COLECȚIE II

Luni, 29 Iulie, 2019

Povestea de viață a lui Arie Barbiro este o lecție continuă despre dragoste și prietenie. Să te întorci într-o țară pe care ai părăsit-o acum 43 de ani, pentru sărbători ziua de naștere cu foștii colegi de liceu, arată faptul că prieteniile înfruntă nu doar timpul ci și granițele. Arie Barbiro a plecat din România doar pentru că a vrut să aibă un trai decent, pe măsura pregătirii sale, însă a fost mereu cu sufletul la locurile în care s-a născut. ...  continuare »

Fara comentarii »

Moldovean ghinionist. Nici nu i s-au uscat bine hainele, că a și fost capturat de polițiștii de frontieră

Miercuri, 24 Iulie, 2019

În data de 22 iulie a.c., în jurul orei 21.30,  poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut - I.T.P.F. Iaşi, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune specifică, pe timpul căreia, pe direcţia localităţii de frontieră Mitoc, județul Botoșani, au identificat o persoană care avea hainele ude și nu își justifica prezența în zonă. Pentru efectuarea de cercetări, aceasta a fost condusă la sediul ...  continuare »

Fara comentarii »

Arie Barbiro: ”Când spuneți Darabani, îmi vine în minte un cuvânt: Dor” FOTO DE COLECȚIE I

Miercuri, 24 Iulie, 2019

Darabaniul, la fel ca alte târguri din Moldova, a avut o comunitate evreiască importantă. Astăzi istoria acestei comunități și influența ei asupra istoriei locale pare să fie dată uitării. Urmele fizice ale existenței acestei comunități numeroase dispar. Și evreii din Darabani, ca și din alte zone, au trecut prin deportări și lagăre în anii celui de-Al Doilea Război Mondial. Comunitatea s-a redus numeric într-un mod semnificativ în acei ani tulburi. În ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare