Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Stiri

Primăria Darabani scoate la concurs 2 posturi de asistent medical școlar și comunitar VEZI condițiile

Marti, 26 Noiembrie, 2019

Primăria Darabani organizează un concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a 2 posturi de asistent medical școlar, respectiv comunitar. Termenul limită de depunere a dosarelor este 29 noiembrie a.c., orele 16:00, proba scrisă a concursului urmând să aibă loc în data de 9 decembrie, orele 10:00, în timp ce interviul va avea loc o zi mai târziu. Candidații trebuie să aibă studii postliceale absolvite cu diplo ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbănenii, tot cu Vasilica-Viorica Dăncilă și în turul II al prezidențialelor

Duminica, 24 Noiembrie, 2019

Astfel, din cele 3796 de voturi valabil exprimate pe raza orașului Darabani, 1983 de alegători (52,24%) au pus ștampila pe candidata PSD, iar 1813 (47,76%) au optat pentru actualul președinte al României. Cele mai multe voturi (277) au fost obținute de Iohannis la secția 114 din cadrul Școlii Gimnaziale ”Leon Dănăilă”, în timp ce la Grădinița nr. 2 din localitate, Dăncilă a stabilit recordul de 312 voturi obținute la o secție din Darabani. Concluzia o ...  continuare »

Fara comentarii »

Viorica Dăncilă a câștigat alegerile și la Darabani, Dan Barna nu a prins nici podiumul

Luni, 11 Noiembrie, 2019

Astfel, Viorica Dăncilă (PSD) a obținut la Darabani 35,6 % din voturi, Klaus Iohannis (PNL) 31,09 %, Mircea Diaconu (Alianța Un Om) 12,91%, în timp ce Dan Barna (Alianța USR Plus) a obținut 9,29% din sufragii. Primii doi candidați se vor confrunta din nou peste 2 săptămâni. Dacă la celelalte secții, PNL și PSD au primit voturi sensibil egale, balanța s-a înclinat mai mult pentru PSD în Teioasa unde Dăncilă a obținut 144 de voturi față de 90 ale lui Iohannis, ...  continuare »

Fara comentarii »

ALEGERI PREZIDENȚIALE Dărăbănenii nu s-au grăbit la urne

Duminica, 10 Noiembrie, 2019

La nivelul orașului Darabani listele electorale înregistrează 11.045 de persoane cu drept de vot. Dintre acestea, la orele 18:00, în toate cele nouă secții au votat 3391 de persoane, din care 210 pe liste suplimentare, adică un procent de 30,70% din totalul celor cu drept de vot. Cea mai mare prezență s-a înregistrat la mica secția de votare numărul 119 din Lișmănița, un procent de  38,53% dintre alegători, iar cea mai mică la secția numărul 114 de la ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbăneancă triplă medaliată la Campionatul European de Karate Shotokan FOTO

Sambata, 09 Noiembrie, 2019

Roxana Bordianu a realizat marea surpriză a competiției în momentul în care a eliminat în semifinalele competiției campioana națională a categoriei, karatista Aldana Lupeanu. ”Roxana este o fată muncitoare, a crescut frumos la club, este foarte serioasă la antrenamente, aș vrea ca toți copiii să fie ca ea” a declarat pentru Darabaneni.ro, prof. Honceru. Eleva din Darabani a obținut două medalii la bronz și una de argint la acest Campionat European, contribuind ...  continuare »

Fara comentarii »

Liberalii dărăbăneni și-au prezentat candidatul la Primărie GALERIE FOTO

Vineri, 08 Noiembrie, 2019

”Vă mulțumesc din suflet pentru că ați fost alături de mine, alături de noi, că n-o să vă înșel niciodată așteptările, că trăiesc și muncesc în acest oraș și-mi doresc foarte, foarte mult ca acest oraș să meargă mai departe, să se dezvolte și ca toți locuitorii să se bucure și să se mândrească cu faptul că locuiesc în orașul Darabani…Am o fetiță de cinci anișori care învață, trăiește în orașul Darabani. Am să mă zbat pentru ea, dar ...  continuare »

Fara comentarii »

Muzicianul originar din Darabani merge mai departe la Vocea României ”Mulțumesc că îmi sunteți alături” FOTO&VIDEO

Miercuri, 06 Noiembrie, 2019

Bogdan Dumitraș, talentatul muzician care a copilărit în Teioasa (Darabani) a ieșit învingător în prima rundă de knockout-uri din cadrul concursului Vocea României. După recitalurile celor 3 concurenți din echipa Irinei Rimes, antrenoarea și-a făcut mea culpa deoarece nu a ales cea mai potrivită piesă pentru Bogdan Dumitraș și a dorit să-și repare greșeala alegând să meargă mai departe în concurs cu percuționistul Filarmonic ...  continuare »

Fara comentarii »

Mercedes burdușit cu țigări de contrabandă, depistat pe malul Prutului GALERIE FOTO

Joi, 31 Octombrie, 2019

Astfel, în jurul orelor 22:00, polițiștii de frontieră au observat la malul râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Rediu, doi cetăţeni care încărcau colete voluminoase într-un autoturism marca Mercedes ML. Imediat, colegii noştri s-au deplasat la faţa locului, unde au reuşit reţinerea autoturismului în care se aflau mai multe colete cu ţigări, iar în urma cercetării zonei, în imediata apropiere a frontierei, au mai descoperit două colete cu ...  continuare »

Fara comentarii »

Festivalul Zilele Nordului, premiat la Gala Tineretului din România

Luni, 28 Octombrie, 2019

Festivalul „Zilele Nordului” a fost înscris la secțiunea Cultură, unde a primit premiul trei. Faptul că a festivalul a ajuns în finală și a fost și premiat, arată că este deja cunoscut drept gazdă a unuia dintre cele mai bune proiecte culturale de tineret din România, ne spun organizatorii. Aceștia mai susțin că premiul este o recunoaștere a efortului depus de elevii și studenții din zonă, care an de an s-au impliat în organizare. În fond, este un festival ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Alex Dima, te așteptăm și la Botoșani!

Vineri, 25 Octombrie, 2019

Treaba aceasta cu baronii locali este o chestiune vânturată de presă de mulți ani, dar nimeni nu a săpat atât de adânc și nu a arătat nămolul din spatele fanfaronadei de capitală. Presa i-a luat, uneori, la rost pe acești baroni când îi prindea prin capitală, dar niciodată nu a mers la ei acasă, în satele și orașele peste care „guvernează” prin practici interlope și pe care le consideră o moșie proprie, primită spre administrare pentru ei și familia ...  continuare »

Fara comentarii »

Zilele Nordului la Gala Tineretului din România. VOTAȚI festivalul dărăbănean!

Marti, 22 Octombrie, 2019

Ministerul Tineretului și Sportului organizează în data de 26 octombrie 2019, la Casa de Cultură a Studenților din Iași, Gala Tineretului din România, eveniment de tradiție, aflat la cea de-a șasea ediție. Printre finaliști se află și festivalul Zilele Nordului. Gala Tineretului din România își propune să evidențieze și să recunoască importanta contribuție a tinerilor la dezvoltarea comunităților din care fac parte ...  continuare »

Fara comentarii »

DERBY LIGA a IV-a Pe Mecanex, ca la Rovine ”Măcelarilor…N-am venit la abator aici!” GALERIE FOTO

Duminica, 20 Octombrie, 2019

Gazdele au deschis scorul după numai 3 minute de joc, dintr-o poziție suspectă de offsaid, în care Vespazian Colban deviază norocos un balon care lovește bara înainte de a intra în plasă, din centrarea lui Alexandru Ghiviziu. Botoșănenii joacă dur, la intimidare, și Cosmin Curtean este scos din joc în minutul 7. Centralul Denis Crețu, foarte arogant, a considerat că nu e cazul să acorde nici măcar cartonaș galben. Dărăbănenii, care domină tribuna, iau foc: ...  continuare »

Fara comentarii »

35 de agenți economici verificați de polițiști, 40 de amenzi aplicate în Darabani

Miercuri, 16 Octombrie, 2019

La data de 13.10.2019, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 7 Darabani, au desfăşurat activităţi specifice în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de contrabandă, pe raza oraşului Darabani. În cadrul acestei acţiuni au fost verificate 35 de unităţi economice, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 43.700 de lei. Toto ...  continuare »

Fara comentarii »

Primarul orașului Darabani: ”Nu mă regăsesc în politică…Chiar ne separă numai politica și partidele?” VEZI ce și-a propus Liviu Hrimiuc până la finalul mandatului

Luni, 14 Octombrie, 2019

Lui Liviu Hrimiuc, primarul orașului Darabani, i s-a cam acrit de politică. Edilul șef neagă apartenența la ALDE și își propune ca până la finalul mandatului său să ducă la bun sfârșit majoritatea proiectelor orașului, aflate în prezent în derulare. Hrimiuc nu își dorește un al doilea mandat de primar pentru că nu vrea să participe la jocurile politice actuale și crede că nu este compatibil cu modul cum se lucrează în prezent în administrația publică. ...  continuare »

Fara comentarii »

Scor de tenis înregistrat de Independentul Darabani la Curtești GALERIE FOTO

Duminica, 06 Octombrie, 2019

Vreme câinoasă la Curtești, ploaie măruntă rece și un teren mic și înclinat, foarte greu, dar drumul spre fotbalul mare trece pe aici. Dărăbănenii au controlat partida încă din start, Adrian Ghiorghiciuc dând start rafalelor la poarta lui Alin Hegheș. Răzvan Cărăbuș, singur cu portarul, Răzvan Halaicu, Sebi Gucianu, Alexandru Stancoschi și Sebastian Ștefănică, cu capul, trec pe lângă deschiderea scorului, dar mingea pare că o ia tot timpul la vale, ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI cine sunt câștigătorii concursului de cunoaștere a Noului Testament organizat la Darabani FOTO

Luni, 30 Septembrie, 2019

Organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, prin Sectorul de misiune, statistic și prognoză pastorală – coordonat de părintele consilier și stareț al Mănăstirii Bucium din Iași, arhimandritul Nicodim Petre, concursul s-a adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani, urmărind drept scopuri principale crearea unui context favorabil pentru împărtășirea valorilor Bisericii, descoperirea ...  continuare »

Fara comentarii »

BLOCAJ Un monument istoric cu imens potențial turistic și social, bani europeni care așteaptă să fie cheltuiți și licitații în gol GALERIE FOTO

Duminica, 15 Septembrie, 2019

”Relația lui Ion Pillat cu moșia și satul Miorcani a fost intensă și permanentă. Și în general cu județul Dorohoi interbelic, pe care l-a reprezentat ca parlamentar și condus apoi, timp de 4 ani, între 1934-1938, ca președinte al Consiliului județean. Cât despre satul și vecinătățile Miorcanilor, cu aerul lor de patriarhalitate aproape sacră, se pare că ofereau poetului climatul cel mai potrivit pentru îndeletnicirile sale de scris. De altfel multe din ...  continuare »

Fara comentarii »

Polițiști, jandarmi, lucrători în cadrul ISU și Protecția Consumatorului - razie de week-end în Darabani

Duminica, 15 Septembrie, 2019

În noaptea de 14/15.09.2019, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţişti aparţinând Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Ordine Publică şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale au acţionat pe raza oraşului Darabani, în special în proximitatea localurilor de alimentaţie publică de tip cluburi, unde se concentrează un aflux mare de persoane, predispuse la comiterea de fapte antisociale, pentru ...  continuare »

Fara comentarii »

Școala Gimnazială ”Leon Dănăilă” are o nouă conducere ”Sunt deosebit de onorată și emoționată…”

Duminica, 08 Septembrie, 2019

”Povestea Școlii Gimnaziale ”Leon Dănăilă” țesută cu atâta splendoare de munca profesorilor și voința elevilor m-a captat timp de 19 ani, oferindu-mi doar amintiri frumoase și prietenii legate atât cu foști colegi, dar mai ales cu foști elevi. Mulțumesc întregului colectiv al școlii, părinților și elevilor pentru încrederea și sprijinul acordat de-a lungul anilor! Stimați colegi, dragi elevi, vă urez mult succes în viitor, sănătate, încredere în ...  continuare »

Fara comentarii »

UNIREA SĂVENI-INDEPENDENTUL DARABANI Meci de infarct cu 7 goluri GALERIE FOTO

Duminica, 08 Septembrie, 2019

”Cuplul” Răzvan Cărăbuș- Adrian Ghiorghiciuc hărțuiește încă din start apărarea gazdelor și efortul dărăbănenilor dă roade în minutul 12, când Cărăbuș îl lobează pe Adrian Tînteanu. Sebastian Ștefănică o comite, și Mădălin Isac trece pe lângă egalare. Ovidiu Ștefănucă îl mută inspirat pe Sebastian Ungureanu pe flancul drept în locul lui Cristian Căpraru, și Ghiorghiciuc dublează avantajul dărăbănenilor în minutul 38. Peste un minut, ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare