Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Stiri

COMUNICAT Grupul de firme Formens anunță investiții de milioane de euro la Darabani

Duminica, 21 Iulie, 2019

Un moment important in dezvoltarea Grupului de Firme Formens (GFF) a avut loc joi, 18 iulie 2019, prin anuntarea planului de dezvoltare al grupului, pentru perioada 2019-2022. La eveniment au luat parte membri ai boardului grupului: dl. Gerard Losson – Founder&CEO - Grupul de Firme FORMENS, dl. Marius Gradinaru - Director financiar - Grupul de Firme FORMENS, dl. Laurent Fraioli – Managing Partner – DELAGRAVE Franta, dl. Corneliu Scutariu – Managing Partner – UNIQUE ...  continuare »

Fara comentarii »

Gata noua sală de sport a orașului Darabani ”Este o bijuterie” GALERIE FOTO & VIDEO

Sambata, 20 Iulie, 2019

Capacitatea sălii este de 102 locuri pe scaune, iar costul total al investiției este de  2.306.156, 86 lei fără TVA. Constructorul acordă 2 ani garanție pentru lucrările efectuate în decurs de 3 ani și ceva. Toată lumea vorbește la superlativ despre sala de sport școlar, a cărei dezavantaj este că se află la periferia orașului, mai exact la ieșirea spre Eșanca. ”E un proiect reușit, constructorul chiar și-a făcut treaba cu responsabilitate. Sala se ...  continuare »

Fara comentarii »

O bătrână din Bajura a sfârșit tragic după ce a fost tâlhărită de un tânăr de 19 ani

Luni, 15 Iulie, 2019

La data de 14.07.2019,  poliţiştii oraşului Darabani au fost sesizaţi de o femeie de 87 de ani din localitatea Bajura cu privire la faptul că în timp ce se afla în curtea locuinţei, a fost agresată de o persoană necunoscută. Ulterior, persoana vătămată a fost transportată la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri, însă aceasta a decedat în aceeaşi zi. A fost constituită echipă operativă formată din poliţiş ...  continuare »

Fara comentarii »

Se caută voluntari pentru ediția din acest an a Festivalului Zilele Nordului

Sambata, 13 Iulie, 2019

”Cel mai nordic festival din țară este la a 6-a ediție și caută să-și întregească familia!”, anunță organizatorii Zilelor Nordului pe pagina oficială a festivalului, în căutarea voluntarilor pentru ediția din acest an.  Cei interesați trebuie să completeze un formular de înscriere pe pagina oficială a festivalului (Click AICI). Ce trebuie să știi înaint ...  continuare »

Fara comentarii »

LICEUL ”DIMITRIE CANTEMIR” 70,24% promovabilitate parțială la Bacalaureat

Marti, 09 Iulie, 2019

70,24% dintre elevii Liceului ”Dimitrie Cantemir” au promovat prima sesiune a examenului maturității, înainte de contestații. 28 dintre ei au depus contestație, fiind nemulțumiți de notele primite, rezultatele finale urmând a fi anunțate sâmbătă, 13 iulie. Media de absolvire a liceenilor dărăbăneni este apropiată de cea a județului (70, 67%)  și peste cea națională (67,2 %). Cele mai mari note le-au obținut Dorin Ch ...  continuare »

Fara comentarii »

Pelerinaj în Bucovina organizat de un preot dărăbănean GALERIE FOTO

Miercuri, 03 Iulie, 2019

Pelerinajul a început în zorii zilei în cetatea de scaun a Moldovei, Suceava, prin închinarea la sfintele moaște ale Sf. Ioan cel Nou – ocrotitorul orașului, și prin participarea la slujba Sf. Liturghii săvârșite la Mănăstirea ,,Sf. Ioan cel Nou". După primirea binecuvântării, la finalul slujbei, grupul pelerinilor s-a închinat la două Biserici, și anume Biserica ”Sf. Nicolae” de la Spital și Biserica ”Sf. M. Mc. Mina”, prima parte a zilei culminând ...  continuare »

Fara comentarii »

Oroftiana a fost, pentru o zi, capitala tinerilor creștin-ortodocși din Protopopiatul Darabani GALERIE FOTO

Sambata, 22 Iunie, 2019

Tema întâlnirii a fost una deosebit de importantă, și anume „Sfânta Liturghie – izvorul vieții veșnice”, tinerii participanți fiind încântați de toate cele învățate, atât la conferință, cât și la sesiunile de lucru pe echipe. Cel care le-a vorbit tinerilor participanți la întâlnire a fost părintele arhimandrit NicodimPetre, consilier al Sectorului de misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor și stareț al Mănăstirii Bucium din Iași. Așa cum ne-a ...  continuare »

Fara comentarii »

Nume de legendă atribuit Stadionului Orășenesc din Darabani FOTO & VIDEO

Luni, 17 Iunie, 2019

Aleșii locali, întruniți în ședința ordinară din 30 mai 2019 au emis o hotărâre prin care Stadionul Orășenesc să poartă numele ”Chirica Pușcașu”, iar consilierul Dumitru Dănilă, fostul președinte al Sănătății Darabani, împreună cu autoritățile locale, a organizat în weekendul 8-9 iunie un eveniment sportivo-festiv, în care prof. Pușcașu s-a întâlnit cu foștii săi colegi și elevi de la Sănătatea Darabani și a fost organizat un turneu amical ...  continuare »

Fara comentarii »

Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandiști care au abandonat țigările în lanul de grâu FOTO & VIDEO

Luni, 10 Iunie, 2019

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, împreună cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, au organizat o acţiune specifică pe linia contrabandei cu ţigări. În timpul misiunii, pe direcţia localităţii de frontieră Horodiştea, judeţul Botoşani, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane care se îndreptau dinspre frontieră spre localitate, transportând mai ...  continuare »

Fara comentarii »

Juniorii Sănătății Darabani, vicecampionii județului la fotbal rural GALERIE FOTO

Sambata, 08 Iunie, 2019

Micii fotbaliști dărăbăneni nu au prins cea mai bună zi la turneul final organizat de AJF Botoșani. Și totuși, au învins în prima partidă Columna Roma (scor 1-0) datorită execuției spectaculoase a căpitanului Alex Crețu, care a dat-o și în bară de la 11 m. La finalul timpului regulamentar de joc scorul meciului cu AS Sportul Flămânzi a fost unul nedecis (1-1) fiind nevoie de 7 lovituri de departajare pentru stabilirea câștigătoarei: echipa din Flămânzi, ...  continuare »

Fara comentarii »

Vrei un job de vară la Costinești? ”Ne-ar plăcea să fim o echipă unită...”

Miercuri, 05 Iunie, 2019

Dacă doriți să lucrați într-un mediu prietenos și plăcut, să fiți respectați și tratați cu seriozitate, vă așteptăm la Complex Poienița din Costinești, județul Constanța, transmit reprezentanții complexului turistic. Angajăm: bucătari, ajutori bucătari, tranșatori carne, grataragii, pizzeri, ajutori pizzeri, bucătari linie autoservire, montatori linie, autoservire, casieri, debarasatori, ospătari, picoli, șef sală, rec ...  continuare »

Fara comentarii »

496 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European

Miercuri, 05 Iunie, 2019

Germania – 77 locuri de muncă pentru: bucătar, comandant de navă, electrician, lucrător depozit, măcelar, manipulant bagaje, marinar, maseur, mecanic locomotivă, mecanic de proces – mașini producție muluri, mecanic instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare, mecanic – mașini de prelucrare a plasticului, operator maşini CNC, operator stivuitor, ospătar, recepționer, șef de echipă, șofer de camion, specialist logistică depozit, sudor, tâmplar, ...  continuare »

Fara comentarii »

Caravana SMURD revine la Darabani. Cei mai buni elevi în situații de urgență vor merge în Tabăra de vară de la Ipotești

Vineri, 31 Mai, 2019

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Fundaţiei pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanţat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România. În perioada 03 – 07 iunie, vor fi organizate cursuri de pregătire a populației în domeniul situațiilor de urgență și activități de informare și educare preventivă cu privire la regulile de comportare premergător, pe timpul și după producerea unor situații de ...  continuare »

Fara comentarii »

Prof. Postolachi impresionează, din nou. Bucurii, emoții, unitate și prietenii într-o nouă excursie Cartea unește inimi GALERIE FOTO

Vineri, 31 Mai, 2019

În perioada 24-26 mai 2019, 8 elevi de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut, jud. Botoșani și 8 elevi de la Liceul Teoretic Lipcani, raionul Briceni, însoțiți de 4 profesori din cele două școli, au fost uniți într-o frumoasă excursie Cartea unește inimi, în ținuturile Bucovinei și ale Neamțului, excursie finanțată de prof. dărăbănean din Bajura, Vasile Postolachi, plus donații. Evenimentul a fost mediatizat și de televiziunea Digi 24.  ...  continuare »

Fara comentarii »

Sportivă din Darabani, dublă medaliată la Campionatul Mondial de Karate FOTO & VIDEO 

Joi, 30 Mai, 2019

România a organizat în premieră Campionatul Mondial WSF, ajuns la cea de-a X-a ediție, care a aliniat la start 68 de cluburi din 33 de țări cu 703 de sportivi angrenați în 1513 probe. Roxana Bordianu s-a luptat cu sportivi din țări cu greutate în karate, precum Azerbaidjan, Ucraina, Turcia sau Italia, urcând de 2 ori pe cea de-a treia treaptă a podiumului Campionatului Mondial. După ce a câștigat peste 10 medalii la campionatele naționale, sportiva originară ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Aroganța se plătește

Marti, 28 Mai, 2019

De doi ani, de când a început asaltul masiv asupra justiției, ca reacție la protestele masive din țară, alianța de la guvernare ne tot repeta obsesiv: „Democrația se face la vot, nu în stradă”. Cu o aroganță specifică celor care dețin puterea totală, politrucii de la putere și-au văzut de programul lor real de guvernare, scăparea lui Liviu Dragnea. Nu puține au fost cazurile în care au spus, atunci când li s-a atras atenția că țara merge în derivă, ...  continuare »

Fara comentarii »

Darabaniul, ”roșu” până la capăt. VEZI rezultatele alegerilor europarlamentare

Marti, 28 Mai, 2019

Partidul condus de Vasile Floria la Darabani a obținut cel mai mare număr de voturi la toate cele 9 secții de pe raza orașului. 69 din cele 161 de voturi liber exprimate în Lișmănița au mers către PSD, adică 42,86%, la polul opus fiind locuitorii din cartierul Suseni, 28% dintre aceștia punând ștampila pe ”trandafiri”, în timp ce 5 dintre dărăbănenii care locuiesc în această zonă au optat pentru…UDMR. Cele mai multe voturi (149) le-au primit liberalii în ...  continuare »

Fara comentarii »

Prezență slabă la urne a dărăbănenilor

Duminica, 26 Mai, 2019

Locuitorii orașului Darabani, nu s-au înghesuit până la orele 14:30 la urne, prezența la vot fiind sub media națională. Considerate alegeri fără o miză prea mare pentru politica internă, acest scrutin se pare că va aduce, totuși, la urne, un număr important de alegători, mult peste cel înregistrat la aegerile europarlamentare trecute. La ora 14:00, la nivel național prezența a fost de 24%. Județul Botoșani se află sub media națională, cu un procent de 21%. ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbănean ridicat de acasă și dus la Penitenciar

Sambata, 25 Mai, 2019

La data de 23.05.2019, poliţiştii oraşului Darabani au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioadă de 2 ani, emis de Judecătoria Darabani pe numele unui bărbat de 34 de ani din aceeaşi localitate, condamnat pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi lovire sau alte violenţe. Bărbatul a fost depistat la domiciliu, reţinut şi condus la Penitenciarul Botoşani în vederea încar ...  continuare »

Fara comentarii »

Darabaniul, afectat de inundații FOTO & VIDEO

Sambata, 25 Mai, 2019

Rupere de nori și grindină în după-amiaza zilei de vineri, 24 mai, la Darabani. La un moment dat, centrul orașului se transformase într-un…fluviu.  O porțiune din drumul național, în zona centrală a orașului, s-a surpat. Cel mai tare a plouat în cartierele Teioasa, Suseni și Bombeni, dar și în centrul orașului. Mai rău este că pe alocuri a bătut și grindina. Pompierii au intervenit în sprijinul dărăb ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare