Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Stiri

Reconstrucția primei școli sătești de stat din Moldova a făcut pași importanți în 2020

Joi, 31 Decembrie, 2020

Asociația Nord și-a propus în 2019 derularea unui proiect care prevedea reconstrucția primei școli sătești din Moldova, înființată de hatmanul Theodor C. Balș la 1841. Clădirea, astăzi dispărută, a fost un monument de o valoare extraordinară pentru Darabani și în general pentru nordul județului Botoșani. S-au alăturat acestui demers mai multe organizații, instituții și personalități locale, printre care amintim Ordinului Arhitecților din România, ...  continuare »

Fara comentarii »

Captură uriașă de țigări de contrabandă a doua zi de Crăciun. S-au tras și focuri de armă GALERIE FOTO

Luni, 28 Decembrie, 2020

La vederea poliţiştilor de frontieră, conducătorul autoturismului a demarat în trombă, rămânând împotmolit după 200 metri de deplasare, iar persoanele în cauză, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, au abandonat atât autoturismul, cât şi coletele și s-au îndreptat către satul Bajura. Drept urmare, pentru reţinerea persoanelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor ...  continuare »

Fara comentarii »

DE CRĂCIUN, FII MAI BUN! Nicușor Imbir, dărăbăneanul de bine 

Sambata, 26 Decembrie, 2020

Nicușor Imbir este un om simplu, care locuiește cu familia sa în Bajura, Darabani. De meserie este șofer. Pentru a avea un trai decent, în paralel se ocupă și cu zootehnia. Muncește mult, dar în același timp își găsește timp și pentru aproapele aflat în nevoie. Are o energie extraordinară și o mare calitate: nu poate trece indiferent pe lângă o persoană aflată în necaz. De Crăciun, l-am rugat să ne povestească o serie din acțiunile filantropice pe care ...  continuare »

Fara comentarii »

Se pregătește strategia de dezvoltare a orașului. Dărăbănenii sunt rugați să completeze un CHESTIONAR pe această temă

Joi, 24 Decembrie, 2020

La nivelul Primăriei orașului Darabani s-a constituit un grup de lucru a cărui activitate este elaborarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a localității în perioada 2021-2027. În vederea realizării strategiei, Consiliul Local și Primăria Orașului Darabani trebuie să dezvolte un dialog susținut cu comunitatea. Dezvoltarea viitoare a orașului depinde în mod hotărâtor de adoptarea unei atitudini pro-active, inovative de către administrația publică locală, se ...  continuare »

Fara comentarii »

Proiectul social-filantropic DĂRUIND VEI DOBÂNDI a ajuns la  ediția a VI-a GALERIE FOTO

Luni, 21 Decembrie, 2020

Sărbătorile intitulate generic „de iarnă”, însă reunite în jurul evenimentului minunat al Nașterii Domnului nostrum IisusHristos în mica localitateBetleem, departe de tumultul lumii, de orice urmă de confort sau de bunăstare, în simplitate și smerenie, transform luna decembrie într-un timp al darurilor, al atenției arătate semenilor, al generozității și altruismului. Împovărați și înconjurați de consecințele crizei pandemice, Sărbătoarea Nașterii ...  continuare »

Fara comentarii »

TRIBUT lui Chirica Pușcașu ”Am trăit lângă un mare psiholog”

Joi, 17 Decembrie, 2020

Cu adevărat se spune că importanța unui om o afli atunci când nu mai e. În momentul dispariției unui cunoscut apare o stare de confuzie și o serie inutilă de întrebări. Răspunsul la ele nu mai ajută la  nimic și totul se rezumă la ce a fost… În cazul meu, cel care a plecat mi-a umplut ritualul zilnic de școală cu multe încercări și dileme. Cert este că am reprezentat pentru el o sursă de dialog prin care a încercat să afl ...  continuare »

Fara comentarii »

Mai multe instituții din Darabani rămân joi fără curent electric

Marti, 15 Decembrie, 2020

nizorul de energie Delgaz Grid anunță că în intervalul orar 8:30-16:30, joi 17 decembrie, pentru executarea unor lucrări la instalațiile de distribuție, în condiții de siguranță, sunt necesare întreruperi temporare în alimentarea cu energie electrică la consumatorii dărăbăneni de pe str. Ion Vodă, Abatorului, Armeană, Avram Iancu, Constantin Stere, Decebal, Dimitrie Brândză, Dragoș Vodă, Fragilor, Marginea, Oituz, Prunilor, Tudor Vladimirescu, Agricultorului ...  continuare »

Fara comentarii »

”Cursa vieții s-a oprit acum…” A murit titanul sportului dărăbănean, CHIRICA PUȘCAȘU

Luni, 14 Decembrie, 2020

”Căci moarte nu există, și ce numești tu moarte /E-o viață altfel scrisă în sfânta firii carte” (Mihai Eminescu). Îmbărbătați de aceste cuvinte, încrezători în adevărul lor, deplângem dispariția dintre noi a colegului și profesorului Chirica Pușcașu, om pentru care cursa vieții s-a oprit acum. Cu fiecare dascăl ce ne părăsește, lumea rămâne tot mai mică și mai pustie, doar amintirile, vorbele de duh, glumele și povețele rămân - mai vii ca ...  continuare »

Fara comentarii »

Pompierii din Darabani au recuperat cadavrul unui bărbat dintr-un pârâu din Rediu

Sambata, 12 Decembrie, 2020

Pompierii din Darabani au fost solicitați, astăzi, 12 decembrie, să intervină, pentru a recupera trupul neînsuflețit al unui bărbat, de 41 ani, descoperit într-un pârâu de pe raza satului Rediu, comuna Rădăuți Prut, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” Botoșani.  Cu ajutorul accesoriile specifice, echipajul din cadrul Punctului de Lucru Darabani ...  continuare »

Fara comentarii »

Victorie categorică pentru PSD la Darabani, AUR pe podium REZULTATE

Luni, 07 Decembrie, 2020

Centralizarea voturilor dărăbănenilor pentru Parlamentul României, clasează PSD pe primul loc la ambele camere. Astfel, 46,75 % din sufragii au revenit social-democraților la Senat, iar 44,49% este procentul obținut de PSD la Darabani pentru Camera Deputaților. Marea surpriză a acestor alegeri, AUR, a devansat Alianța USR-PLUS, și în orașul de pe malul Prutului. 1036 de voturi a obținut PSD de la dărăbăneni la a ...  continuare »

Fara comentarii »

PREZENȚĂ LA VOT Minim istoric la alegerile parlamentare CINE ARE DE CÂȘTIGAT?

Duminica, 06 Decembrie, 2020

Alegerile parlamentare din 2020 au înregistrat cea mai slabă prezență la vot din istorie la un scrutin parlamentar. La nivel național doar 34,97% dintre persoanele cu drept de vot s-au prezentat la urne. Pandemia și vremea nefavorabilă i-au ținut pe dărăbăneni departe de secțiile de votare. La secțiile de vot din orașul Darabani s-a înregistrat o prezență de  21,09%, mult sub prezența înregistrată la nivelul judelului Botoșani de 28,98% și departe de ...  continuare »

Fara comentarii »

Mașina unui polițist dărăbănean a fost incendiată în miez de noapte

Duminica, 06 Decembrie, 2020

Familia polițistului a fost alertată în miez de noapte de strigătele vecinilor, care au văzut cum ardea mașina parcată în fața casei polițistului de pe str. Tineretului din Darabani. ”Copiii se trezesc, nu știi cum să-i liniștești, vecinii urlă înspăimântați... Sunt sigură că vinovatul se va găsi și vă rog dacă aveți indicii să ne ajutați să-l găsim. Cu toții suntem în pericol cu astfel de indivizi printre noi…” a scris pe pagina sa de ...  continuare »

Fara comentarii »

ALEGERI PARLAMENTARE Aproximativ 7 % dintre dărăbăneni au votat până la prânz

Duminica, 06 Decembrie, 2020

La nivelul județului, până la aceeași oră, votaseră 35642 de persoane, adică 9,67 % dintre botoșăneni. Cu  136 de dărăbăneni dintre cei 1486 aflați pe listele permanente, secția de votare nr. 112 din incinta Liceului ”Dimitrie Cantemir” înregistra prezența cea mai crescută la vot, dintre cele 9 secții de votare de pe raza orașului Darabani. Tot aici se înregistraseră 8 votanți pe listele suplimentare, iar 3 persoane solicitaseră urna mobilă. ...  continuare »

Fara comentarii »

Elevii din Rădăuți-Prut, Păltiniș și Viișoara au sărbătorit online ROMÂNIA-COLȚ DE RAI FOTO&VIDEO

Miercuri, 02 Decembrie, 2020

Da, România este cu adevărat un colț de rai pentru că este patria, este pământul strămoșesc, pentru care s-au luptat și s-au jertfit înaintașii. De aceea trebuie să fim mândri și să le cinstim memoria, să luptăm în continuare pentru a păstra țara curată, liberă și mai ales unită ,,în cuget și simțiri” Și totuși, astăzi, când trăim momente atât de dificile, există elevi care, deși colaborează din punct de vedere didactic în mediul online, ...  continuare »

Fara comentarii »

Ceremonie restrânsă de Ziua Națională și la Darabani GALERIE FOTO & VIDEO

Marti, 01 Decembrie, 2020

Soborul de preoți dărăbăneni condus de protopopul Costică Pînzariu a oficiat slujba de pomenire a eroilor neamului, apoi a fost arborat drapelul național. Profesorul Octav Teioșanu a ținut un discurs despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie. Reprezentanți ai Primăriei Darabani, Consiliului Local, Jandarmeriei, Poliției Române, Liceului ”Dimitrie Cantemir”, Școlii ”Leon Dănăilă”, Poliției de Frontieră și SVSU Darabani au depus coroane de flori la ...  continuare »

Fara comentarii »

Moș Ghiță Cojocariu, după 5 ani de lagăr: Când am văzut satul meu, PARCĂ MERGEAM PRIN NORI FOTO DE COLECTIE

Marti, 01 Decembrie, 2020

Sunt mai multe moduri de a sărbători Ziua Națională. În vremurile normale am fi avut manifestări publice, parade militare, ceremonii religioase, băi de mulțime, spectacole folclorice. Pandemia ne-a restrâns opțiunile și a limitat serios confiscarea evenimentului de către politicieni lipsiți de orice urmă de realism și bun simț. Poate există și un lucru bun printre aceste cifre și statistici îngrijorătoare, pe care le vedem zilnic la televizor. Poate suferința ...  continuare »

Fara comentarii »

DĂRĂBĂNENI DE SUCCES  Andreea Pînzariu face senzație la Olimpia Cluj VIDEO

Duminica, 29 Noiembrie, 2020

Universitatea Olimpia Cluj a obținut două victorii în această săptămână în Liga a 2-a, în ambele meciuri Andreea Pînzariu reușind să înscrie câte un gol. După 3 ani de zile la cea mai titrată echipă de fotbal feminin din România, adolescenta recunoaște că nu i-a fost ușor la început, dar: ”M-am acomodat repede pentru că Olimpia Cluj nu este doar un club profesionist, ci și o mare familie”. ”Așa aranjează Dumnezeu lucrurile. Pentru că face ceea ce ...  continuare »

Fara comentarii »

Manager dărăbănean la conducerea Spitalului Județean. ”Cred că toate instituțiile își vor da mâna, nu pentru mine, pentru oameni”

Vineri, 20 Noiembrie, 2020

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a numit un nou manager interimar la conducerea Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, pe o perioadă de trei luni, până la ocuparea postului prin concurs și numirea unui titular. Este vorba de dărăbăneanca Doina Caba care are o experiență de 4 decenii în domeniul sanitar. Caba s-a angajat prima dată la spitalul din Darabani în 1 iulie 1981 unde a lucrat 28 de ani ...  continuare »

Fara comentarii »

Delgaz Grid a anunțat întreruperea temporară a energiei electrice. VEZI în ce zone

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020

Pentru executarea unor lucrări la instalațiile de distribuție, în condiții de siguranță, sunt necesare întreruperi temporare în alimentarea cu energie electrică în data de joi, 19 noiembrie, în intervalul orar 9:00-17:00, se arată într-un anunț al distribuitorului de energie. Zonele afectate din Darabani sunt străzile Ion Vodă, Tudor Vladimirescu, Soarelui, Fragilor, Marginea, Decebal, Avram Iancu, Oituz ...  continuare »

Fara comentarii »

UN PARLAMENTAR PE ZI Ciprian Grigoraș: ”Schimbarea vine cu fiecare dintre noi”

Duminica, 29 Noiembrie, 2020

Darabaneni.ro continuă ciclul de interviuri cu cel mai tânăr candidat dărăbănean la Parlamentul României. Ciprian Grigoraș s-a născut și a crescut la Darabani, este avocat și candidează pentru un fotoliu în Camera Deputaților din partea Alianței USR-PLUS. A absolvit Facultatea de Biologie a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, ulterior a urmat cursuri de Drept la Universitățile „Petre Andrei” și „Spiru Haret”. Este căsătorit și are doi copii. ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare