Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Inconsecvente si vanitati

Vacanţa a trecut, deşi vara aceasta concediul a fost zgâriat de asperităţile politicului, care ne-a privat de dreptul de a petrece liniştiţi sejururile la munte sau la mare. Nici nu au reuşit să-şi preia bine atribuţiile în mână, că aleşii locali au fost puşi în faţa unei noi lupte politice. O luptă cu o miză mult mai mare, o luptă dusă cu garda jos, fără menajamente, în urma căreea am văzut cine sunt oamenii pragmatici, reţinuţi şi cine sunt oportuniştii de serviciu. O parte dintre proaspeţii aleşi locali nici nu au avut timp să-şi cunoască foarte bine drepturile şi atribuţiile că au fost nevoiţi să iasă pe câmpul de luptă. A-i acuza pe politicieni e de prisos, nici nu ar merita, dar ceea ce nu le putem ierta, indiferent de tabără, a fost instigarea populaţiei şi înrăirea ei. Urmărind viaţa politică care se desfăşoară şi pe scenele mai mici observi că din cei care la un moment dat erau foarte vocali în şedinţele de lucru sunt aproape absenţi iar mulţi dintre cei care vorbesc mult şi la microfoane şi în şedinţe adeseori spun foarte puţin. Dar cel mai grav este că principiul „merge şi aşa” înlocuieşte legile iar normalitatea nu de puţine ori stârneşte râsete.

Uneori ai impresia că bazarul se mută în instituţiile deliberative. De drepturi şi de obligaţii, de statute şi regulamente nu mai vorbim. Nu de puţine ori se lucrează fără a se cunoaşte implicaţiile reale ale deciziilor sau limitele acţiunilor personale. Presa este privită ca un ghimpe, deşi dincolo de faptul că şedinţele consiliilor locale sunt publice, articolul 39 alineatul 6 din Statutul alesului local spune că ordinea de zi trebuie adusă „la cunoştinţa locuitorilor comunei sau ai oraşului prin mass-media sau prin orice alt mijloc de publicitate” iar la articolul 42 aliniatul 7 din aceeaşi lege se stipulează că „în termen de 3 zile de la terminarea şedinţei, secretarul unităţii administrativ-teritoriale afişează la sediul primăriei şi, după caz, pe pagina de internet a unităţii administrativ-teritoriale o copie a procesului-verbal al şedinţei”. Avem multe carenţe în funcţionare, dar pretenţiile sunt nemăsurate. Din păcate, nu prea se conștientizează responsabilitatea care stă pe umerii unor aleşi locali. Vanitatea, un anumit fel de a poza în superiori prin sfidarea celor de alături şi trufia pot avea efecte pe termen lung şi greu de recuperat. Sperăm că oamenii în care ne-am pus încrederea să înţeleagă acest lucru. Îmbucurător este faptul că sunt şi semne care prevestesc vremuri mai bune. (Alexandru D. Aioanei)






12:16 am Luni, 10 Septembrie, 2012

2 Comentarii la “COMENTARIUL SAPTAMANII Inconsecvente si vanitati”

  1. dan n. spune:

    Vacanta de vara este pentru 80%100 din romani un vis,unii romqni nici nu au avut vacanta niciodata in viata pentru ca greutatile si grija zilei de maine i-au obligat la munca,grija campului sau a casei le-au rapit dulceatea relaxarii la munte sau la mare.Politicienii tarii noastre merita fiecare in parte si fara discriminare un IGNORE pentru felul criminal in care conduc destinele tarii.Totusi vorbind clar si sincer,la subiectul localitatii Darabani sunt de parere ca exista o raza de soare,unii dintre consilierii noi alesi cred si sper ca or sa faca treaba buna,sunt, fara a da nume oameni care sincer sper sa nu ma dezamageasca,oameni de caracter si cu putere de munca,pentru care am mult respect si admiratie, interesati in dezvoltarea economica a micii noastre localitati si fara traditionalul A FURA,pur si simplu A DEZVOLTA economia locala in interesul urbei.Noul consiliu local,chiar daca vi se pare ciudat are oameni muncitori si de cuvant si de aceea sper sa munceasca in folosul targului,vreau sa le aduc aminte la noii consilieri locali si noului-vechi primar ca in ziua de azi presa si internetul au o forta majora si sunt de neoprit,ar fi bine sa se preocupe de binele Darabaniului si nu de falsificarea alegerilor cum s-a intamplat in 1946,vreau sa stie ca cineva acolo ii priveste si o sa le laude meritele sau o sa le critice prostiile,slabiciunile sau neputinta,o sa popularizeze vzonurile si barfele si asta nu o sa convina la multi.Sper in mai bine pentru targu nostru,sa dea Domnu sa avem sosele si apa curenta si stalpi iluminati la preturi omenesti,nu cum a facut burlacu care a vandut targu lu iavorenciuc,sa avem canalizare si microbuze pentru copiii de la scoli,sa fie lemne la iarna in scoli,sa nu tremure copii de frig cum am tremurat eu si atatia pe vremuri,sa fie macar un teren de fotbal acceptabil ca sa nu mai rada de mine colegii mei de munca din comuna Roma si la urma dar cea mai mare nevoie a targului,sa fie spital local,sa aiba unde merge lumea amarata si batranii uitati.Ma numesc DAN N. si tin capul sus,care or sa ma injurati,macar sa aveti bunul simt sa va semnati,stiu ca se poate si sper ca o sa fie mai bine in oraselul nostru,numele de familie nu il pun pentru ca ai mei au fost amenintati la propriu de fostul primar.TERMIN Alesii locali,cei putini cei noi spre sa se tina de munca,dar ei trebuie sa inteleaga cu adevarat situatia financiara grea lasata de burlacu,gaurile si lipsurile lasate de slaba administratie a ultimilor 4 ani,si eu ce stiu ce surprize de contracte semnate de burlacu pe ascuns mai ies la lumina,,domnilor consilieri,mai ales tu dom primar vechi si nou,osu la treaba ca e jale ,,imi dati de scris si eu nu am timp pentru absolut nimic....daramite sa il pierd cu voi...

  2. danut spune:

    foarte mare dreptate in acest articol,foarte mare,felicitari pentru ca aveti curajul sa spuneti lucrurilor pe nume.important cateodata e sa dati si nume. un exemplu vi-l dau eu.groapa de gunoi al judetului era in vedere sa fie la darabani.mult iubitul tovaras primar-tovarasul arosoaie,tovarasul caba si multi altii din primarie de ce nu au spus nimik despre asta in campanie a gresit burlacu -e drept,dar remediati voi alesii ca doar aveti unanimitate si puterea de partea voastra in consiliul local si la judet plus la centru taceti malc si nu faceti nimic va laudati toti astia ca faceti teren de fotbal artificial,ca puneti la punct spitalul,ca incepeti pietruirea drumurilor din oras,aranjati un pik centrul ala. sau deja incepeti sa vindeti cum a-ti vandut lu teiosanu akolo langa autogara bagati bani in scoli nu schimbati directorii de la an la an. ajutati batranii nu numai cand vin alegerile ii ajutati sa vina la vot cu masinile faceti treaba pentru comunitate nu incercati sa furati din comunitate cu au furat altii la referendum si au dosare penale fiti mandri ca lucrati pentru oameni si nu furati din avutul obstesc

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare