Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Un darabanean la Campionatul Mondial de Sah Amatori GALERIE FOTO


208 şahişti din 38 de ţări se înfruntă în aceste zile la Campionatul Mondial de Şah pentru amatori care are loc la Iaşi. Printre concurenţi se află şi un dărăbănean, profesorul de matematică al Liceului „Dimitrie Cantemir”, Ionel Bichir.

Campionatul Mondial Amatori se adresează practicanţilor sportului minţii care nu au acumulat până acum mai mult de 2000 de puncte Elo în clasamentul Federaţiei Mondiale de Şah (FIDE). Ionel Bichir nu are nici un punct în cadrul acestui clasament. La deschiderea oficială din prima zi a săptămânii a participat şi Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu. Profesorul dărăbănean a întâlnit-o în prima partidă a Campionatului Mondial de Şah Amatori pe adolescenta din ţara lui Kasparov, Chetina Elizaveta, cotată cu 1850 puncte Elo. Chiar dacă a avut, la un moment dat, posibilitatea obţinerii unei remize, Bichir a cedat în final partida.

La acest campionat, copiii sunt cei mai periculoşi concurenţi, pentru că ei joacă şah intensiv, dar nu au avut timp să acumuleze multe puncte Elo. Este foarte posibil ca un jucător foarte tânăr să câştige Campionatul Mondial de amatori” a declarat pentru Darabaneni.ro, Alin-Vivian Câmpeanu, arbitru internaţional şi membru al Consiliului director în cadrul Federaţiei Române de Şah. „Am întâlnit aici jucători foarte buni care au dovedit forţa educaţiei spartane a şahului. Aceştia au venit însoţiţi de mari maeştri şi reprezentanţi ai celor mai puternice şcoli de şah din lume. Tânăra rusoaică a dat dovadă de o abilitate extraordinară, reuşind să gândească chiar şi atunci când eu nu opream cronometrul. Undeva în lanţul educaţiei ar trebui să se regăsească şi veriga şah”, ne-a mărturisit Ionel Bichir.Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto 

Citiţi şi:
Ionel Bichir: „Culoarea şi lemnul mi-au dat ceva linişte”Te-ar mai putea interesa si:  Ionel BichirAlin Vivian CampeanuNicolae BănicioiuCampionatul Mondial de Sah AmatoriChetina Elizaveta
5:31 pm Marti, 23 Aprilie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare