Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

VEZI expoziţia colecţionarilor de curiozităţi de la Muzeul Nordului GALERIE FOTO


Programul ultimei zile din cadrul Festivalului Zilele Nordului a inclus şi vernisajul expoziţiei „Colecţii şi colecţionari de curiozităţi din Darabani” pe care cei interesaţi o pot vizita până în 1 septembrie. Reprezentanţii Asociaţiei Nord au direcţionat şi în acest an donaţii pentru modernizarea Muzeului Nordului din oraşul de pe malul Prutului.

Ştefan Teişanu, directorul Festivalului Zilele Nordului, i-a mulţumit lui Dumitru Haha pentru aportul adus acestei expoziţii, majoritatea obiectelor expuse aparţinând economistului care a fost şi primar al oraşului. La vernisajul expoziţiei a participat şi primarul oraşului Darabani, Corneliu Aroşoaie. „Ne face mare plăcere şi ne mândrim că am reuşit până la urmă să punem în circuitul dărăbănean Muzeul Nordului…Aici este munca de o viaţă a d-lui Haha pe care şi eu vreau să-l felicit şi pe cei care au contribuit la acest minunat obiectiv” a spus edilul şef al urbei. „În această sală de bal a familiei Balş am încercat să fac pentru prima dată la Darabani o expoziţie a colecţionarilor de curiozităţi” a precizat Dumitru Haha, care a enumerat mai mulţi colecţionari de pe Mapamond, precum un american care are 102 tunuri, un francez din Caen care colecţionează tancuri, dar şi pe botoşăneanul Stelian Brânzei care deţine o colecţie impresionantă de 84.000 de insigne.

 Prefect, deputat, senatori şi primari la inaugurarea muzeului din Darabani GALERIE FOTO

La Muzeul Nordului din Darabani, dărăbănenii şi turiştii pot admira un autograf al lui Elvis Presley pe care fostul elev al liceului din Darabani, Mitică Hornaru, l-a primit „plic în plic” de la regele rock’ n’ roll-ului, cartea de vizită a nepotului lui Mihai Eminescu, Gheorghe Eminescu, lucrarea „Procesul locuitorilor din Darabani” din 1877, exemplar unicat în România, o colecţie de monede din perioada regalităţii, ceasuri de colecţie Rolex sau Omega cu capace de argint, medalii, dar şi bancnote cu nume ruşinos din Botswana. Pe lângă armele albe expuse la muzeu, amfitrionul expoziţiei chiar a probat un pistol cu bile, care din fericire pentru vizitatori, nu avea bile, cei prezenţi fiind impresionaţi şi de un telegraf de transmitere a informaţiei prin intermediul alfabetului Morse, Haha făcând o demonstraţie în acest sens.

Nici arta fotografică nu lipseşte de la Muzeul Nordului, aici fiind expusă prima expoziţie itinerantă a lui Sorin Onişoar, o expoziţie de fotografie care a sosit de la Muzeul de Artă din Cernăuţi, plus fotografii realizate de elevii dărăbăneni. Aşadar, aveţi toate motivele să treceţi pragului Muzeului Nordului, dacă nu aţi făcut acest lucru până acum. (L.B.)

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
Citiţi şi:
Haha: „Vreau ca tinerii să se poată bucura de munca mea de o viaţă”FOTOTe-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieDumitru HahaStefan TeisanuMuzeul NorduluiElvis Presley
6:41 pm Sambata, 15 August, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare