Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Arhitecți voluntari prezenți pe șantierul primei școli sătești de stat din Moldova FOTO

Unul din obiectivele principale asumate de la început de organizatorii Festivalului Zilele Nordului a fost reconstrucția primei școli sătești de stat din Moldova, înființată la Darabani în toamna anului 1841, pe cheltuiala boierului Theodor C. Balș. Clădirea monument istoric a fost în picioare până după 1990, dar fără a mai fi întreținută, s-a autodemolat.

Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea construcției. Pentru ziua de 17 septembrie a fost planificată o clacă, pentru a fi amenajată temelia. Organizatorii au lansat un apel pentru voluntariat, la care au răspuns 15 studenți de la Facultățile de Arhitectură din Iași, Cluj și București. Vremea a fost nefavorabilă și nu a permis o desfășurare de forțe așa cum era în plan, dar cei prezenți au reușit să pregătească piatra adusă de la Miorcani, care urmează să fie așezată la fundația școlii. Realizarea temeliei este obiectivul organizatorilor în această toamnă.„Claca de azi (n.r.-17 septembrie) a avut rol educativ pentru studenții arhitecți care s-au înscris și pentru voluntarii noștri.Am pregătit piatra pentru așezarea fundației, atât am putut face acum, restul lucrării nu se poate face pe ploaie. Când prindem vreme bună, continuăm. Obiectivul anului este să rezolvăm complet fundația înainte de sfârșitul toamnei”, a declarat Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord.

Click pe fotografie pentru a viziona și alte imagini
 
 


Te-ar mai putea interesa si:  Stefan TeisanuAsociatia Nordprima scoala de stat din Moldova
6:06 pm , 18 Septembrie, 2022

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare