Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

VEZI ce prevede noua ordonanță militară nr. 4 în contextul pandemiei de coronavirusMinistrul de Interne, Marcel Vela, împreună cu secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au susținut duminică seară o conferință de presă, anunțând noile măsuri de siguranță pentru populație în contextul pandemiei de coronavirus.

Marcel Vela: ”Sunt măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România în ultimii 30 de ani”

Ca o modificare la ordonanța militară nr. 3, persoanele cu vârsta peste 65 de ani pot părăsi locuința și în afara intervalului orar 11:00-13:00, doar pentru probleme medicale și între orele 20:00-21:00 pentru a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice. Operatorii economici trebuie să asigure prioritate în acordarea serviciilor seniorilor, între 11:00 și 13:00. Interdicția privind circulația într-un grup mai mare de 3 persoane se va aplica doar circulației pietonale.

Pentru protejarea cetățenilor care locuiesc în zonele aglomerate, autoritățile locale vor monta, începând cu 31 martie, dispozitive cu soluții dezinfectante la intrarea în blocuri și vor dezinfecta scările de bloc și alte spații comune. Cei care încalcă regulile autoizolării vor intra în carantină, a căror costuri vor trebui să o suporte. Totodată, cei care ies din carantină înainte de expirarea celor 14 zile, vor fi reintroduși în carantină tot pe cheltuiala lor.Amenzi majorate

De asemenea, cuantumul amenzilor pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare se mărește semnificativ la minim 2000 de lei și maxim 20.000 de lei, iar pentru persoanele juridice amenzile vor fi cuprinse între 10.000 de lei și 70.000 de lei. În plus, la sancțiuni s-a introdus și un nou alineat care prevede pe lângă sancțiunea contravențională și sancțiuni complementare precum confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție, interzicerea accesului la respectivele bunuri, suspendarea temporară a activității, desființarea unor lucrări sau refacerea unor amenajări.

Dr. Raed Arafat a anunțat că personalul sanitar (medici, asistenți medicali, farmaciști ș.a.) care lucrează în sistemul public poate fi detașat către un alt loc de muncă din localitatea de domiciliu sau o altă localitate, dacă situația de criză o va impune. În al doilea caz, i se va asigura cazarea și hrana. ”Refuzul de internare a unui pacient care are nevoie de îngrijiri spitalicești intră sub incidența penalului” a mai spus Arafat.

Te-ar mai putea interesa si:  ordonanta militara nr. 4
10:46 pm , 29 Martie, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare