Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Doriti sa vedeti raportul de activitate al consilierilor locali din 2013? „E graba asa mare?...S-au facut multe realizariA devenit deja o obişnuinţă ca unele dintre proiectele de hotărâre ale Consiliului Local să rămână la stadiul de proiect, dar se poate şi mai rău. Dintre cele 21 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local, cel în care aleşii locali trebuiau să-şi prezinte activitatea din anul 2013 nu s-a aflat nici măcar pe hârtie, nu mai vorbim de on-line. Consilierii s-au eschivat în fel şi chip, cel mai natural fiind social-democratul Ionel Nenişcă, care a afirmat că „nu arde” şi mai este timp suficient pentru darea lor de seamă.

Primarul Corneliu Aroşoaie a spus în timpul ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local că prezentarea raportului de activitate al consilierilor locali poate fi consultată la secretarul oraşului, Paulică Zahariea, dar nu a precizat şi când se poate întâmpla asta, pentru că la finele şedinţei respective Zahariea i-a transmis reprezentantului mass-media că nu are decât 3 rapoarte ale consilierilor, dar la o săptămână după şedinţa respectivă a fost de altă părere: „Au adus mai mulţi, atunci am spus aşa...Eu acum sunt la Botoşani, am la dosarul de la şedinţă, vă spun luni câţi au adus, dacă vreţi. Au mai adus acolo, au completat, au făcut, au adus ei...rapoartele lor”. Secretarul oraşului a recunoscut că potrivit legii administraţiei publice locale, consilierii sunt obligaţi să prezinte un raport de activitate care este făcut public prin grija secretarului urbei.

Nici unul dintre aleşii locali intervievaţi de Darabaneni.ro nu-şi finalizase raportul de activitate pentru anul 2013 până la ultima şedinţă ordinară care a avut loc în 30 ianuarie a.c., iar unii consilieri nu aveau acest raport nici la o săptămână după şedinţa respectivă. Independentul Dan Tîrniceru-Ifrim a spus că a primit formularul prea târziu, democrat-liberalul Adrian Meţler a afirmat că i l-a transmis colegului său de partid, Alin Gîrbaci, iar liberalul Petrică Hrimiuc a precizat că a întocmit raportul, dar nu i l-a înmânat secretarului oraşului, Paulică Zahariea. „Luni sau marţi vă trimit un exemplar din raportul meu...Ar fi fost greu să-şi prezinte rapoartele toţi cei 17 consilieri. În mod normal trebuie puse toate pe site-ul Primăriei, dar nu ştiu dacă acesta e încă funcţional. De fapt, nimic nou nu am văzut acolo” a declarat Hrimiuc.

Consilierul PSD Ionel Nenişcă a fost foarte sincer şi a recunoscut că nu şi-a întocmit încă raportul de activitate, precizând că nu e nici o grabă în acest sens. „Am să-l fac, am să-l dau...Da’ ce, e graba aşa mare? Am ce scrie în acel raport deoarece am activitate. Trebuie să mă gândesc pentru că s-au făcut multe realizări şi trebuie să le pun acolo. Mai sunt de făcut multe, dar sunt la stadiul de proiect. Săptămâna care vine îl termin, am să-l fac, nu arde” a afirmat Nenişcă.

Secretarul oraşului, Paulică Zahariea, a trebuit să-şi prezinte şi el raportul de activitate pe anul trecut, dar de data aceasta şi-a „cruţat” asistenţa, după ce a spus că anul trecut a prezentat un sfert de oră raportul activităţii sale din anul 2012. Zahariea a precizat că raportul său din 30 ianuarie ar fi avut 20 de pagini. Ulterior a mai „tăiat” şi a ajuns la 16 pagini. Toate aceste rapoarte puteau fi citite până anul trecut la afişierul Primăriei Darabani, dar secretarul oraşului a spus că e mai greu, de când cu noul portal al administraţiei publice locale. „Acum se încearcă a termina site-ul acesta. E mai dificil, trebuie luată legătura cu Iaşiul, nu direct” a conchis Paulică Zahariea.
Te-ar mai putea interesa si:  Primăria DarabaniCorneliu AroşoaiePaulică ZaharieaDan Tîrniceru IfrimPetrică HrimiucIonel NenişcăCL DarabaniAdrian Metler
12:27 am Sambata, 08 Februarie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare