Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Elevii Grupului Şcolar Darabani pun lacăt „magazinelor de vise”

 

 

Iniţiativă lăudabilă a elevilor de la Grupul Şcolar Darabani. Aceştia şi-au trimis week-endul trecut la Botoşani reprezentanţii, pentru o dezbatere publică privind consumul de plante etnobotanice. Întâlnirea a avut loc în sala mare a Teatrului „Mihai Eminescu” şi a fost organizată de ATOP(Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) împreună cu CJ şi Primăria Botoşani, reprezentată de primarul Cătălin Flutur. Acelaşi primar care declara la finele lunii trecute pentru Botoşăneanul.ro: „În condiţiile în care nu eu îi dau autorizaţie de funcţionare, nu am cum să îi ridic eu autorizaţia de funcţionare”, cu referire la faptul că nu deţine suportul legal de a restricţiona funcţionarea „magazinelor de vise” din Botoşani, aşa cum s-a întâmplat în alte oraşe civilizate din ţară. Între timp, edilii botoşăneni au revenit la sentimente mai bune şi vor vota mâine în şedinţa ordinară a CL Botoşani, interzicerea comercializării plantelor etnobotanice în municipiul reşedinţă de judeţ. Cei 15 elevi dărăbăneni care au participat la această dezbatere sunt membrii Consiliului Elevilor Grupului Şcolar Darabani şi au fost însoţiţi de preşedintele acestui for, Elena Nechifor, dar şi de Alin Prisăcariu, directorul liceului din localitate. Această dezbatere s-a dovedit a fi constructivă pentru cei câteva sute de elevi prezenţi, inclusiv pentru dărăbăneni. 
Opinia mea în legătură cu acest subiect extrem de delicat este că, fie am fost, suntem sau nu consumatori de plante etnobotanice, primul pas spre a putea ocoli această capcană este să ne informăm. Consider ca viaţa are prioritate, pentru că reprezintă un dar şi îmi propun obiective care să îmi zidească viaţa, nu să mi-o distrugă. Căutăm cu toţii modalităţi optime de a aduce un zâmbet pe feţele noastre, nu lacrimi”, ne-a declarat Mihaela Gînju, eleva Grupului Şcolar Darabani. Elevilor dărăbăneni li s-au mai prezentat şi la şcoală, sub îndrumarea cadrelor didactice, filme pe această temă. 
E necesar ca noi, tinerii, să ştim la ce ne expunem atunci când decidem să consumăm aceste  plante, să aflăm metodele prin care ne putem elibera atunci când cădem pradă tentaţiei. În numele elevilor Grupului Şcolar Darabani, salut iniţiativa autorităţilor de a ne implica şi pe noi în lupta împotriva plantelor etnobotanice şi închei cu un citat reţinut din cadrul conferinţei: Fii înţelept astăzi, pentru a putea fi liber mâine!”, ne-a declarat Elena Nechifor, preşedintele Consiliului Elevilor Grupului Şcolar Darabani.
Sunt atât de multe lucruri frumoase de făcut, în viaţa asta atât de scurtă, încât nimic nu te poate determina să încerci aceste experienţe periculoase”, a conchis Alin Prisăcariu, directorul liceului. 

 
11:21 pm Luni, 20 Decembrie, 2010

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare