Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Unde sunt cei care nu mai sunt… susținătorii lui Grindeanu?

Este clar pentru toată lumea, că în ianuarie anul acesta, Liviu Dragnea a încercat să deschidă pușcăriile, pentru ca marii profitori ai tranziției politice și economice să iasă liberi, și să se apuce din nou de treabă, doar frații lor ajunseseră la putere. Poporul a ieșit în stradă și a REZISTAT, Dragnea a dat înapoi, dar a început o imensă campanie de propagandă, care a avut un succes doar parțial. 

În contextul protestelor de la începutul anului, în general, parlamentarii puterii și-au pus pe profilurile de Facebook, imagini sau bannere cu mesaje de susținere a Guvernului Grindeanu. Spuneau ei atunci că, în acel context, în care forțele oculte voiau să distrugă România pură, era de datoria lor să facă zid în jurul omului ales să pună în aplicare programul de guvernare. Cu toții susțineau și înșirau tot felul de cifre, de la creșteri butaforice de salarii, la construcții magice de grădinițe. Apropo de grădinițe, nu fac obiectul textului de astăzi, dar după evaluarea miniștrilor, am dori să știm măcar câte temelii s-au turnat.

Toți pesediștii botoșăneni, încercau să convingă poporul să lase guvernul în pace, să-și vadă de guvernare, unii chiar și la telefon încercau să ne convingă de faptul că Soroș este peste tot și vrea să distrugă țara. Nici nu îndrăzneai să întrebi pe vreo unul unde se află Botoșaniul în programul de guvernare sau în listele de investiții majore, că te și bănuiau că vrei să dai jos guvernul. Cu o infatuare vecină cu nesimțirea, parlamentarii proveniți din învățământ mai ales, din Botoșani și nu doar, lansau tot felul de promisiuni ditirambice, se ipostaziau într-un fel de vindecători ai marilor răni sociale, în singurii apărători ai dascălilor, aproape că îți pierdeai răbdare și îți doreai să ajungi în viitor, să vezi noua epocă de aur.

Oamenii le-au înțeles până la urmă disperarea și i-au lăsat în pace să-și aplice programul de guvernare. Piesa principală a acestui manifest al partidului... a fost legea salarizării, de mult gândită, rapid schimbată în comisii, peste noapte modificată și intenționat molestată pentru ca, unele categorii sociale să depindă exclusiv de șefii lor, care prin natura funcției sunt numiți politic. Legea acesta mult trâmbițată a produs mai multe convulsii sociale decât a liniștit. O lege unitară ar trebui, cel puțin teoretic, și dacă este gândită și creată de oameni de bună credință și profesioniști, nu de către DUBLUȚE, să aducă o anumită liniște în societate. În realitate, partidul care teoretic ar trebui să se bazeze pe sindicate, care a promis creșteri spectaculoase la medici și profesori s-a trezit contest chiar de către aceste categorii socio-profesionale. În fond, prima grijă a puterii a fost să-și fidelizeze liderii din teritoriu, acolo au și fost primele creșterii salariale semnificative. Iar a doua grijă a fost ca, din prea mare iubire pentru aleși, profesorii să mai fie lăsați puțin deoparte, oricum au prea multe vacanțe, vorba lui Tăriceanu, și să se crească salariile parlamentarilor.Da, acolo era problema, la oamenii care pot să cheltuie lunar, fără să justifice, o sumă mai mare decât salariul unui profesor gradul I cu 30 de ani de experiență. Dascălii, acești anonimi ai unui sistem abandonat, au fost lăsați la urmă, pentru că, tot felul de secretari și secretare, plagiatori, impostori, oameni care și-au creat academii și universități fantomă, ajunși pe fotolii de parlamentari, de care țin și cu dinții și cu unghiile, și-au mărit propriile lefuri.
   
Unde sunt acum susținătorii lui Grindeanu, unde este doamna Huncă, de ce nu vine să le explice foștilor ei colegi motivația pentru care ea și-a mărit salariul de parlamentar iar ceilalți trebuie să mai aștepte? De ce nu umblă prin județ să explice de ce taberele școlare nu sunt renovate iar copiilor din sate li se interzice dreptul de a fi scoși odată pe an din mediu lor, în timp ce parlamentarii pot să cheltuie peste 5 000 de lei fără să aducă o chitanță? Unde sunt ceilalți, Federovici, Trufin sau Ciofu? De ce pentru demnitari sunt bani, dar pentru ambulanțe nu? De ce nu au distribuit știrea cu aprobarea legii salarizării pe paginile lor de facebook? Le era frică că îi va întreba lumea de ce nu își respectă promisiunile? De ce în iarnă repetau la infinit niște cifre; pentru ca ulterior să nu să se țină de cuvânt? Au uitat astăzi de susținerea lui Grindeanu, le-a spus șeful că trebuie să plece, și au aprobat? Unde sunt cei care nu mai sunt? Unde sunt susținătorii lui Grindeanu? Vreau să-i văd, să aibă curaj, să iasă în față, să bifeze obiectele îndeplinite: drumul Botoșani-Târgu Frumos, drumul Rădăuți Prut-Manoleasa, Teatrul Național „Mihai Eminescu”etc. Oare ce vor distribui zilele acestea parlamentarii botoșăneni: manifeste cu mesajul „Susțin trântirea guvernului Grindeanu”? (Alexandru D. AIOANEI)
Te-ar mai putea interesa si:  parlamentari botosaneniLiviu DragneaGuvernul Grindeanu
12:40 pm Miercuri, 14 Iunie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare