Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Un nou început de an şcolar, o nouă bătaie de cap pentru autorităţi

În fiecare an, în primele două săptămâni din luna septembrie, mass-media este plină de articole despre școlile din România. În această perioadă ies la iveală grozăvii dintre cele mai ciudate: școli construite în jurul unor stâlpi de electricitate, școli noi construite fără ferestre, corpuri de școală lăsate în paragină pentru a fi construite altele noi la margine de sat și multe altele. Aceste știri arată o imagine dezolantă pentru județele Moldovei, care sunt fruntașe la numărul de școli cu toalete în curte. Nu mai există scuze pentru astfel de situații.  Județe precum Cluj sau Sibiu au reușit performanța de a dota toate școlile cu toalete în incinta clădirilor, situație de nesperat pentru Botoșani, Suceava sau Vrancea. Întâmplător sau nu, atât Sibiul cât și Clujul nu au fost conduse în ultimii 25 de ani de nici un pesedist, dar asta e o altă discuție.

La fel ca în ultimii ani, de data aceasta 14 septembrie va găsi multe școli fără autorizație sanitară de funcționare. Care sunt cauzele? Dacă ne uităm la scandalul din această vară din învățământul dărăbănean putem găsi ușor explicații. Primarii, inspectorii și unii directori sunt mai preocupați de împărțirea posturilor, aranjarea rudelor pe la catedre călduțe în sate unde nu le deranjează nimeni, creșterea influenței peste alte unități școlare, distribuirea fondurilor și culegerea roadelor electorale. Nu mai are nimeni timp să se gândească la copii care au dreptul legitim, de a nu călca prin zăpadă iarna când merg din sala de clasă spre toaletă. În loc să facă demonstrații de infatuare și de intelectualism ieftin, unele cadre didactice cu funcții de conducere mai bine ar depune eforturi pentru ca școlile pe care le conduc să fie racordate la rețele de apă, să aibă toalete în incinta clădirilor și sistem de încălzire care să înlocuiască sobele. Un învățământ modern nu presupune ca femeia de serviciu să crape lemne dimineața la -20 grade C.

Ziua de 14 septembrie îi găsește pe cei din Administrația Publică Locală cu datorii, atât morale cât și financiare față de performanțele elevilor dărăbăneni. În primul rând, nici astăzi sportiva Bianca Andronache nu a primit pentru performanţele sale banii votaţi în cadrul şedinţei de Consiliu Local. O fi birocrația o scuză, dar totuși nu poți lăsa un copil să aștepte ceea ce i se cuvine de drept. Cât despre datoria morală, preocupați mai mult cu dorințele de expansiune ale unor „pedagogi de școală nouă”, primarul și consilierii au uitat de performanța elevei Raluca Munteanu care a obținut prima medie de 10 de la Bacalaureat din județ. Aici nu e vorba de bani, ci de faptul că performanța și excelența nu se stimulează prin ignoranță (A.D.A.)
Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieBianca Andronacheinceput de an scolar
8:50 pm , 13 Septembrie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare