Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Un inceput de an marcat de scandaluri mondene și balbaieli politice

  Nu am exagera deloc dacă am afirma că audiența presei centrale la început de an a fost salvată de decesul lui Sergiu Nicolaescu și divorțul cuplului Bănică jr.-Adreea Marin. Întreținute artificial, manipulate și pline de dezinformări, aceste subiecte au arătat calitatea celor mai mulți oameni din presă. De altfel, mai multe televiziuni de știri au fost amendate de CNA pentru modul „profesionist” în care au prezentat evenimentele. Decesul cunoscutului regizor a mai adus în dezbaterea publică două subiecte peste care cred că s-a trecut prea ușor. Primul face referire la modul cum ne judecăm valorile, care este poziţia în societate a oamenilor foarte populari, dar care înainte de 1989 au slujit regimul necondiționat. Al doilea este reprezentat de implicarea Bisericii ca instituție în dezbaterea publică și în viața comunității, în ce măsură și până unde Biserica, în special cea Ortodoxă, trebuie să ia atitudine în societate, cum poate ea deveni o voce ascultată și respectată.

Discuțiile argumentate au lăsat locul acuzelor ieftine, diatribelor. Critica rațională a fost înlocuită cu o vulgaritate marcată de refulări răutăcioase. Se pare că mai avem mult până să putem citi în ziarele noastre și publicistică, nu doar informaţii. Al doilea gen de evenimente care au ținut prima pagină a ziarelor au fost bâlbâielile politice. Pe de o parte avem o dreaptă care se chinuie să se facă auzită, care încearcă să se reformeze în jurul unui lider, dar le lipsește liderul, iar pe de altă parte avem un Guvern care deși a promis schimbarea, încearcă să aplice o serie de lucruri împotriva cărora a luptat cu vehemență când era în opoziție, și nu fac referire decât la impozitul forfetar și la regionalizarea administrativă. Cum era și de așteptat, împărțirea locurilor în Guvern și pe instituții a creat anumite animozități în coaliția de guvernare, iar domnii Ponta și Antonescu nu par a mai fi așa buni prieteni.După cum știm, premierul a declarat că nu exclude o posibilă candidatură la președinție, pe când liderul PNL a afirmat că protocolul încheiat între Ponta și Traian Băsescu este „caraghios”. Conflictele din interiorul Partidului Liberal arată că împărțirea pradei nu a mulțumit pe toată lumea, iar liderul își simte scaunul amenințat. După cum se vede, 2013 vine cu aceeași mizerie pe care am gustat-o și anul trecut, indiferent că ne este întinsă pe tavă de politicieni, de televiziunile de partid sau de micii funcționari, care uită adesea unde le este locul în această ecuație pe care ne place să o numim stat de drept. Începutul de an nu este deloc promițător cu anunțuri cu scumpiri, mărirea taxelor şi impozitelor și peste o sută de parlamentari în plus de plătit, dar măcar Hotărârile de Guvern votate în campania electorală să se aplice, asta dacă cineva mai ține minte ce s-a votat. (Alexandru D. AIOANEI)
Te-ar mai putea interesa si:  PNLPontaTraian BasescuSergiu NicolaescuAndreea Marin
9:20 am Luni, 14 Ianuarie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare