Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Parlamentarii noştri (doar) de ceremonie

În ianuarie și februarie parlamentarii botoșăneni ai puterii defilau cu mesaje de susținere a Guvernului Grindeanu. Căutau tot felul de explicații paranoide pentru protestele masive din toată țara și identificau dușmani interni sau externi, într-o stilistică ce i-ar fi făcut invidioși pe redactorii de la Scânteia. În paralel cu aceasta, promiteau marea cu sarea. Sub binecuvântata guvernare a partidului pe care îl slujesc, Botoșaniul ar fi trebuit să devină județul cu cea mai bună infrastructură rutieră și culturală. În prima jumătate de an, principala preocupare a senatorilor și deputaților puterii din județ a fost propaganda. Atât de multe resurse au investit în aceasta, încât au ajuns în situația penibilă și ridicolă să scuipe acolo unde au pupat atât de intens. Ordinele șefului infractor i-a luat oarecum prin surprindere și au fost nevoiți să voteze împotriva guvernului pe care îl apărau cu îndârjire acum câteva zile, fără să mai apuce să șteargă de pe paginile de facebook imaginile cu Grindeanu sau în care susțineau guvernul acestuia.
Disperarea lui Dragnea de a scăpa de pușcărie i-a pus pe colegii săi de partid în situații penibile, din care au ieșit relativ cu bine, având în vedere lipsa unei opoziții serioase și „grija” de care se bucură din partea presei. De pildă, era clar că pesediștii erau în stare să promită orice UDMR-ului pentru a se asigura de voturile acestuia la moțiune. Asta știau și parlamentarii PSD, cei care după două zile se arătau mari apărători ai patriei. Oare asta nu se cheamă ipocrizie, să promiți din disperare orice și când vezi că scandalul ia amploare te dai mare patriot? Patriot ești atunci că numești în fruntea ministerelor oameni pregătiți, când asiguri vaccinurile în farmacii, când asiguri funcționarea instituțiilor statului, în general când faci ce ai promis. Știu, parlamentarii noștri au fost felicitați în mediul online pentru „marele act de curaj”. Unde curajul? În distribuirea pe facebook a unor mesaje scrise de alții? Cu două zile înainte când PSD începea negocierile cu UDMR unde erau parlamentarii patrioți? Atunci nu își apărau țara sau au reprize de patriotism și reprize de ticăloșie? Mai ai tupeul să te numești patriot când dărâmi guvernul pentru a salva o trupă de borfași de pușcărie? Te mai poți numi patriot când, după ce ai promis să crești salariile profesorilor, te răzgândești și crești doar lefurile grupului de paraziți din care faci parte? Faptul că distribui trei fraze în mediul online nu ești patriot, ești doar un personaj obedient, care slujește doar partidul și grupul infracțional din fruntea sa, ești un om care ai uitat de unde ai plecat, un om fără identitate.
Dacă te uiți pe paginile de facebook ale parlamentarilor puterii, îți dai seama că ei nu sunt specializați doar în vânătoarea de voturi ci și în cea de sărbători, de ceremonie. Am vorbi și de parlamentarii din opoziție, dar ei dau semne de existență arareori și în plus nici nu sunt la butoane, oricum, vânează și ei sărbătorile cu destulă vigilență. Revenind la senatorii și deputații puterii, unde apare un episcop la o sfințire de biserică, hop și ei, chiar dacă nici nu auziseră de satul acela vreodată, unde este un hram, hop și ei, unde este un târg sau vreo sărbătoare, se autoinvită și ei. Vin țanțoși, tot timpul bine îmbrăcați, parcă special pentru a face notă discordantă, mereu pe poziție pentru o poză bună, mereu în preajma unui personaj cu popularitate, poate, poate îi fură acestuia ceva din capitalul de imagine, mereu fiind însoțiți de un personaj care le face fotografii. Nu am văzut nici un parlamentar care să stea la vreo slujbă religioasă printre țărani, la soare; tot timpul au locul asigurat, acolo la prezidiu sau pe scena unde se desfășoară ritualul. Și chiar dacă au postat poze cu episcopi și armate de preoți în jur, și se dau adevărați români, nu a protestat nici unul când guvernul PSD a acceptat construirea megamoscheii la București, ca să nu mai vorbim și de cazul Shaideh. O fi grea și munca aceasta, să bați zeci de kilometri, să faci băi de mulțime printre oameni pe care de altfel îi disprețuiești profund și nu ai bea apă după ei niciodată, nu e chiar atât de ușor. Trebuie să ai un pic de școală ca să fii fals timp îndelungat și în situații diverse.
În ianuarie parlamentarii PSD spumegau apărând Guvernul Grindeanu. Zilele trecute l-au demis cu același cinism cu care ne spuneau în iarnă că supraaglomerarea din pușcării era problema cea mai importantă a României. Atunci defilau cu mesaje, iar slujitorii lor mai mici le distribuiau toate postările. Zilele acestea nu a ieșit unul cu o explicație, nu au deschis o vorbă, doar au spus că vor vota moțiunea. De ce? Oare acei oameni pe care voiați să-i scoateți în stradă pentru a susține Guvernul Grindeanu nu meritau mai multă comunicare? Unde este asfaltul promis, unde este reabilitarea teatrului? Unde sunt locurile de muncă? Unde este stabilitatea, unde sunt salariile profesorilor? Stați liniști, nu așteptăm nici un răspuns, ne-am obișnuit cu ideea că avem parlamentari (doar) de ceremonie, care sunt dispuși să sacrifice totul pentru a apăra un infractor. (Alexandru D. AIOANEI, foto: facebook)
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Teioasa Trail a ajuns deja la cea de-a V-a ediție. 152 de concurenți din România, R. Moldova și Olanda s-au aliniat la startul competiției din acest an, cel mai mic dintre ei având doar 2 ani. Concursurile de cross 6 și 12 km, semimaraton de 20 km și Family au parcurs zonele pitorești din Teioasa, deliciul asistenței făcând competiția la care au participat cei mici. Toată lumea a fost câștigătoare la acest concurs. Cei ... continuare »

A noua dintre cele 25 de ediții ale Zilelor Nordului anunțate de către organizatori începe vineri, 12 august, în Darabani, cel mai nordic oraș din România. Programul festivalului a fost publicat azi pe www.zilelenordului.ro. Între cele peste 40 de evenimente ale ediției se numără concertul Vița de Vie, claca pentru reconstrucția celei mai vechi școli sătești de stat din Moldova, lansarea de carte și dialogul cu scriitorul Matei Vișniec, competițiile sportive din ... continuare »

Proiectul intitulat "DESTINE SCHIMBATE - cursuri IT pentru creşterea angajabilităţii tinerilor din rural din judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui" este o inițiativă menită să contribuie la reducerea decalajelor dintre oportunitățile pe care le au elevii din mediul rural și cel urban. De asemenea, unul din obiective este creșterea incluziunii tinerilor într-o piață a muncii modernă și aflată într-o dinamică permanentă. Cursurile de Testing se vor desfășura ... continuare »

Festivalul Zilele Nordului a ajuns la a noua ediție, iar organizatorii promit că în acest an seria de evenimente se va ridica la nivelul impus de edițiile anterioare. Programul festivalului respectă structura tradițională: concerte, excursii, tururi ghidate, ateliere și dezbateri, spectacole de teatru, proiecții de filme, expoziții și instalații, competiții sportive de Trail și MTB. La acestea se adaugă prima ediție a Campionatului Mondial de Borș Moldovenesc și ... continuare »

Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »
Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”