Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei va oficia sfinţirea Schitului Alba GALERIE FOTO


După ce cu mai puţin de două luni în urmă, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a participat la sfinţirea complexului mănăstiresc de la Eşanca, sâmbătă, 5 septembrie, IPS Teofan va oficia sfinţirea micului schit de la Alba, comuna Hudeşti.

Schitul cu hramurile Sf. Cuv. Ioan Iacob Hozevitul şi Acoperământul Maicii Domnului se află situat la marginea pădurii de lângă satul Alba, la aproximativ 3 km de centrul comunei Hudeşti. Aici slujesc preoţii ieromonahi Rafael şi Irinarh Hobincu. Sâmbătă, începând cu orele 8:15, va începe slujba de sfinţire a lăcaşului monahal, apoi credincioşii vor lua parte la Sf. Liturghie oficiată de IPS Teofan, şi majoritatea preoţilor din Proropopiatul Darabani, împreună cu pr. protopop Constantin Pînzariu, dar şi stareţul Mănăstirii Popăuţi, Ioan Harpa, stareţul Mănăstirii Gorovei, Teofil Timişag, protopopul de Dorohoi Stelian Circiun, plus alţi călugări din judeţele Botoşani şi Neamţ.

Schitul din Alba aparţine de Mănăstirea Gorovei, aflată între Dorohoi şi Suceava. Pe lângă biserica mică şi vechiul corp de chilii, aici s-a finalizat construcţia unei case monahale, la parterul căreia se află un paraclis, unde vor avea loc slujbele de acum înainte.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini ale Shitului Alba.(Mulţumim pentru fotografii prof. Didi Zlei)

Citiţi şi: Sfinţirea Mănăstirii Eşanca, „mireasă a lui Dumnezeu, podoabă a Împărăţiei Cerurilor” GALERIE FOTO & VIDEO
Te-ar mai putea interesa si:  Sf. Ioan Iacob Hozevitulpr. Constantin PînzariuManastirea GoroveiIPS Teofancomuna HudestiSchit AlbaMitropolitul Moldovei si Bucovinei
12:13 pm Miercuri, 02 Septembrie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare