Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

VEZI oferta educațională a Liceului ”Dimitrie Cantemir” „Viitorul vă aparține”Conducerea Liceului ”Dimitrie Cantemir” din Darabani a făcut public planul de școlarizare pentru elevii care vor opta pentru unitatea de învățământ liceal (filierele teoretică și tehnologică), dar și profesional, în condițiile în care din ce în ce mai mulți elevi se gândesc să știe o meserie când ajung la majorat.

Unitatea de învățământ va deveni una dintre cele mai moderne din județ, în prezent derulându-se proiectul de extindere, modernizare și dotare a liceului, plus profesionalismul cadrelor didactice de aici ar urma să asigure rețeta unei educații temeinice. Vă prezentăm mai jos punctele de vedere ale directorului Liceului ”Dimitrie Cantemir”, prof. Alin Prisăcariu, dar și al consilierului educativ al unității de învățământ, prof. Alina Dobrincu, care le transmit viitorilor elevi ai liceului mesajul ”Viitorul vă aparține”


Misiunea şcolii noastre este aceea de a realiza formarea iniţială şi continuă a tinerilor pentru satisfacerea nevoilor comunităţii locale şi a judeţului cât şi pregătirea elevilor pentru accesul în învăţământul superior în diferite domenii, de a asigura elevilor șanse egale la educație în context național și internațional printr-o pregătire teoretică și practică, prin învățarea pe tot parcursul vieții, care să asigure inserția pe piața muncii și integrarea într-o societate dinamică de tip european.

Pentru realizarea misiunii, şcoala se bucură de sprijin din partea autorităţilor locale şi judeţene privind facilitarea investiţiilor şi menţinerea în condiţii calitative a capacităţii de şcolarizare a învăţământului teoretic, tehnic și profesional. Dispunem de spaţii de învăţământ, de laboratoare, de cabinete bine dotate, avem un corp profesional bine pregătit, cu o înaltă ţinută profesională. Şcoala are o misiune socială clară, responsabilă la nivel comunitar bazată pe parteneriate sociale active, de durată.

                                                                 prof. Alin Prisăcariu, directorul liceului


Activitățile extrașcolare vin în completarea procesului de învățământ și contribuie la descoperirea și dezvoltarea aptitudinilor elevilor în diferite domenii artistice. Procesul dezvoltării tinerei generații nu poate fi redus numai la activitatea instructiv-educativă care se desfășoară în cadrul lecțiilor, ci, trebuie completat cu activități care generează relații de prietenie și ajutor reciproc între elevi, care educă simțul responsabilității și o atitudine justă  față de scopurile urmărite. Având un caracter atractiv, elevii Liceului ,,Dimitrie Cantemir” Darabani au participat întotdeauna, într-un număr foarte mare, la activitățile desfășurate de-a  lungul anilor, într-o atmosferă de voie bună și optimism, cu însuflețire și dăruire. Potențialul larg al activităților extrașcolare și extracurriculare  este generator de căutări și soluții variate, iar succesul este garantat dacă ai încredere în imaginația, bucuria și dragostea din sufletul elevilor, dar și să îi lași pe ei să te ajute să ajungi la acțiuni frumoase și valoroase.  

                                                        prof. Alina Dobrincu, consilier educativ liceu

VEZI mai jos planul de școlarizare pentru clasa a IX-a –anul școlar 2021-2022
Te-ar mai putea interesa si:  Liceul „Dimitrie Cantemir”
8:31 pm , 13 Iunie, 2021

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare