Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

TU ESTI, STEFAN? Directorul Zilelor Nordului le-a prezentat alesilor agenda festivalului darabaneanŞtefan Teişanu, directorul Zilelor Nordului, probabil cel mai mare eveniment cultural-artistic organizat vreodată la Darabani, s-a prezentat joi, 31 iulie, în faţa consilierilor locali pentru a oferi detalii legate de festivalul pe care-l organizează la Darabani în perioada 8-10 august 2014. Primarul Corneliu Aroşoaie l-a confundat pe Ştefan Teişanu cu fratele său, Alexandru, şi a spus că deocamdată administraţia publică locală nu poate aloca nici un ban pentru Zilele Oraşului, care sunt incluse în cadrul acestui festival, sperând la o rectificare de buget în luna august.

În ultimii ani, Zilele Oraşului au fost de mai multe ori amânate la Darabani, fie din cauza alegerilor, a drumurilor impracticabile, datorită închiderii spitalului sau a vremii nefavorabile. Se pare că aşteptarea s-a meritat, deoarece membrii Asociaţiei Nord organizează în perioada 8-10 august un eveniment grandios, atât pentru oraşul Darabani, dar chiar şi pentru judeţ. „Să dăm cuvântul d-lui Teişanu Alexandru să ne prezinte câteva date în legătură cu Zilele Nordului care include şi Zilele Oraşului Darabani” a deschis primarul oraşului ultima şedinţă ordinară de Consiliu Local din data de 31 iulie. Dărăbăneanul stabilit la Cluj a menţionat că el e Ştefan şi le-a prezentat aleşilor locali date despre festival.

Un darabanean a fost desemnat Botosaneanul zilei de catre Stiri.Botosani.ro

Am propus să ne deplasăm un pic de la concertul clasic cu mâncare şi băutură în centru spre ceva cu mai multă însemnătate pentru comunitate, de aceea am gândit un festival care să adune aici artişti din România, Basarabia şi Bucovina, muzică populară, rock, dar şi arte, în general. O să avem pictură, fotografie, carte aici la Darabani. Sperăm ca turiştii din regiune să ni se alăture, de asemenea. Estimez că vom avea cel puţin 100 de oameni din alte locuri din ţară care vor fi prezenţi la noi la festival. Scopul acestui festival este să folosească emulaţia din jurul evenimentelor pe care noi le organizăm aici pentru a mobiliza resurse locale în proiecte care să rămână după festival” a spus Ştefan Teişanu.

Dacă în municipiul reşedinţă de judeţ, la finele Zilelor Oraşului, botoşănenii rămân doar cu mult...gunoi, membrii Asociaţiei Nord şi-au propus să rămână ceva comunităţii după sărbătoarea Nordului. Astfel, ei au reamenajat Poiana Patru Stejari şi vor înfiinţa un Muzeu al oraşului şi al regiunii Prutul de Sus, în incinta Conacului Balş din localitate. „Scopul acestui festival, dincolo de distracţie, este de a mobiliza un pic comunitatea şi întreaga regiune, de a da oamenilor sentimentul că şi aici se poate întâmpla ceva frumos, că şi ei pot să facă lucruri frumoase aici la ei acasă şi nu în ultimul rând de a lăsa ceva în urmă după fiecare ediţie. Pentru ediţiile următoare ne-am propus reclădirea primei şcoli săteşti din Moldova, ne-am propus să ne implicăm şi în alte obiective din regiune cum ar fi Casa George Enescu de la Mihăileni” a mai precizat Teişanu.În final, edilul şef al urbei a menţionat că Primăria nu poate aloca fonduri, cel puţin deocamdată, pentru Zilele Nordului, dar speră într-o rectificare bugetară în cursul acestei luni. „Ca şi sume nu avem palpabil nimic. Este trist pentru acest eveniment. Dacă reuşim în august o rectificare de buget ca să facem plata la 2-3 formaţii pe care le-am stabilit de comun acord, discutăm mai târziu” a spus Aroşoaie. „Noi nu am pornit cu această aşteptare, dar binenţeles că e binevenită mai ales în condiţiile în care nouă nu ne-a ieşit pasenţa, ca să spunem aşa. Am sperat să finanţăm foarte mult festivalul din fonduri de la Ministerul Culturii, de la Ministerul Educaţiei şi de la Ministerul Tineretului. Din păcate nu ne-a ieşit nici un proiect, a fost un sezon foarte prost din punctul ăsta de vedere, aşa că acum o co-finanţare din partea d-voastră ar fi binevenită” a conchis Ştefan Teişanu

VEZI cum arata acum Poiana Patru Stejari din Darabani! FOTO

Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieConsiliul Local DarabaniDarabanidarabaneniStefan TeisanuZilele Nordului
12:01 pm Sambata, 02 August, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare