Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Speranțe mai mari pentru reabilitarea Conacului Balș?Conacul familiei Balș este unul din cele două clădiri monument istoric definitorii pentru târgul Darabanilor, alături de Biserica „Sf. Nicolae”. Clădirea, care astăzi adăpostește Muzeul Nordului și Biblioteca orășenească, nu se află într-o stare foarte bună și necesită lucrări ample de consolidare.

Autoritățile locale susțin că sunt preocupate de soarta conacului și că au conceput un proiect de reabilitare pe care l-au depus la Compania Națională de Investiții în 2020 cu toate avizele și aprobările necesare. Valoarea lucrărilor se ridică la suma de aproximativ 11 milioane de lei. Printre altele, Conacul va avea centrală termică proprie și va fi valorificat podul clădirii, unde se va amenaja o sală de conferințe. Proiectul este acum pe lista de sinteză a CNI, în așteptarea finanțării. Acest lucru nu garantează că proiectul va și primi finanțare, suma este mare și există riscul este ca decidenții de la București să spună că pot finanța mai multe obiective mai mici cu aceeași bani. Va fi necesar un lobby puternic din partea autorităților locale pentru ca, în sfârșit, să vedem schele pe fațada conacului.

Vineri 14 ianuarie 2022, ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice Cseke Attila a realizat un turneu la Botoșani. La județ a avut mai multe întâlniri cu primari, miniștri, președintele Consiliului Județean. Ulterior a mers și în alte localități, printre care și la Darabani. Aici urma să viziteze șantierul Liceului „Dimitrie Cantemir”, dar edilii locali l-au invitat să vadă și Conacul Balș, cu speranța, spun ei, să-l impresioneze. La prima vedere, acest lucru s-a întâmplat. Invitat să semneze în cartea de onoare de la Muzeul Nordului, ministrul ar fi refuzat, afirmând că va veni să semneze când va fi reabilitată clădirea.

”A fost un moment propice pentru a demonstra la fața locului necesitatea, sustenabilitatea și importanța pentru comunitatea dărăbăneană a acestui demers” a declarat după vizita ministerială, Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani Dacă acest lucru va avea un efect în ceea ce privește aprobarea finanțării, vom afla în săptămânile care urmează. Prin urmare, ar fi speranțe ca în următorii ani să vedem o schimbare la față a Conacului. Până atunci este nevoie din partea autorităților locale de insistență, diplomație și pricepere, pentru că nu este o lucrare ușoară. (A.D.A)
Te-ar mai putea interesa si:  Darabanidarabaneniconacul Theodor BalsConacul BalsCseke Attila
4:34 pm , 23 Ianuarie, 2022

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare