Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

SANATATE RMN in Botosani VEZI afectiunile in care este recomandata aceasta investigatie


 
OPTIM DIAGNOSTIC SRL este o companie cu activitate medicală specializată pe imagistică medicală de tipul rezonanţă magnetică cu sediul în Botoşani ce utilizează tehnologii din domeniul imagisticii cu scopul de a oferi pacienţilor  un diagnostic sigur şi rapid. Punctul de lucru se află situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani.

•    Investigaţia prin rezonanţă magnetică este o procedură de înaltă performanţă, minim invazivă, atraumatică şi neiradiantă, ce foloseşte un câmp magnetic cu intensitate mare şi radiofrecvenţa pentru obţinerea imaginilor multiplan, permiţând evidenţierea leziunilor cu precizie milimetrică.
•    Scanarea RMN este aplicabilă pentru toate organele corpului omenesc, constituind metoda determinantă pentru depistarea afecţiunilor sistemelor nervos, musculo-scheletal, respirator, genital şi circulator.

Pregătirea Pacientului

•    În general nu este necesară pregătirea pacientului în vederea efectuării unei investigaţii RMN.
•    Cu excepţia cazurilor speciale, în care medicul solicită o anumită conduită alimentară înaintea efectuării investigaţiei, pacientul poate să îşi desfăşoare activitatea, să îşi efectueze tratamentele curente şi să se alimenteze normal.
•    Înaintea efectuării investigaţiei pacientul trebuie să completeze un chestionar specific, iar în unele cazuri trebuie să prezinte rezultatul testelor de laborator pentru funcţia renală.
•    Pacientul trebuie să renunţe pe perioada examinării la bijuteriile metalice. Dacă este necesar, pacientul va putea primi un set de căşti de protecţie pe întreaga perioadă a investigaţiei.

Cât durează o investigaţie RMN?

•    În mod obişnuit o investigaţie RMN se desfăşoară pe parcursul a 15 - 20 de minute pentru un segment anatomic, dar acest interval poate varia în funcţie de secţiunea corpului uman care este supusă procedurii şi de administrarea intravenoasă a substanţei de contrast paramagnetice.

Cât este de sigură investigaţia RMN?

•    Numai în cazul în care pacientul are stimulatoare cardiace, proteze metalice, magneto-dinamice, schije metalice în corp sau în ochi ca urmare a unor traumatisme anteriorare, nu se poate realiza investigaţia.





Imagistica prin Rezonanţă Magnetică este indicată în:

•    Patologia cerebrala (ex: boli cerebro-vasculare, tumori, neuroinfectii, afectiuni demielinizante, epilepsie, malformaţii congenitale, afecţiuni ale urechii etc); poate detecta malformaţii cerebro-vasculare, accidente vasculare hemoragice sau ischemice cerebrale, leziuni microangiopatice, leziuni demielinizante, tumori benigne sau maligne, leziuni ale nervilor cranieni, ale hipofizei, ale globului ocular, neurinom, etc.;

•    Patologia coloanei vertebrale (ex: hernia de disc, afecţiuni degenerative, tumori, infecţii, discopatii, etc); RMN poate vizualiza discurile intervertebrale, radacinile nervilor spinali şi maduva spinarii, putând diagnostica afecţiuni ca hernii de disc, infecţii, inflamaţii, tumori, malformaţii, modificari postraumatice, modificări de aliniament şi de statică vertebrală, etc .

•    Patologia musculo-scheletala (ex: leziuni meniscale, ligamentare, ale tendoanelor, ale cartilajului, ale măduvei osoase, ale muşchilor, ale articulaţiilor, etc.); RMN poate evidenţia modificări postraumatice, degenerative, infecţioase sau tumorale la nivelul articulaţiilor umărului, cotului, pumnului, şoldului, genunchiului sau gleznei, modificări ce pot interesa părţile moi sau structurile osoase.

•    Patologia abdomino-pelvină (evidenţierea şi diagnosticarea în stadii incipiente a leziunilor maligne din sfera genitală feminină şi masculină); RMN poate evidenţia diverse afecţiuni patologice ale ficatului, colecistului, pancresului, rininichilor, splinei, vezicii urinare, ale uterul şi ovarelor (femei) şi prostată (bărbaţi);

•    Vasele sanguine-RMN poate fi folosită pentru vizualizarea- cu ajutorul unor secvenţe speciale, a circulaţiei sângelui prin vase, examinarea purtand în acest caz numele de Angiografie prin Rezonanţă Magnetică; astfel pot fi depistate malformaţii vasculare, modificări de calibru şi/sau flux ale unor structuri vasculare (ex: anevrisme, tromboze, disecţii, etc); uneori se foloseşte substanţă de contrast pentru o vizualizarea mai clară a vaselor sanguine.

În scopul de a oferi investigaţii şi diagnostic de calitate colaborăm cu medici renumiţi în domeniu: Dr. Grigoriciuc Sanda–medic primar radioimagistic în Botoşani şi Prof.Dr. Haba Danisia - medic primar radiodiagnostic Iaşi. (Advertorial)

http://www.clinicmed.ro/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008166431584




Te-ar mai putea interesa si:  RMNRMN in BotosaniOptim Diagnostic SRL
6:54 pm Vineri, 09 Mai, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare