Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Dorin Dobrincu: „Avem nevoie de oameni cu viziune, competenţă şi curaj… de a face ceea ce trebuie să faci”După ce a început efectiv campania electorală, la Botoşani, cu unul dintre cei mai valoroşi români, dărăbăneanul Leon Dănăilă, PNL încheie campania electorală cu doi intelectuali din învăţământul românesc: istoricul dărăbănean Dorin Dobrincu şi profesorul botoşănean Artur Bălăucă. În cadrul conferinţei de presă organizate miercuri, 7 decembrie, sub egida „PNL susţine educaţia”, deputatul Costel Şoptică, candidat la Senatul României, a concluzionat că învăţământul trebuie reformat din temelii.

Dorin Dobrincu a vorbit despre problemele din învăţământul românesc, subliniind faptul că acestea trebuie discutate nu numai în campanie electorală.

„Perspectiva mea asupra situaţiei învăţământului este, mai degrabă, una critică. Cred că….învăţământul este supralegiferat…ceea ce observăm în ultimii ani, s-a ajuns la, practic, reformarea reformei… Legea actuală a învăţământului are 365 de articole cu, cred că, peste 100 de amendamente. O altă problemă, în opinia mea, este centralismul. Asta se întâlneşte în tot statul român, aproape toate deciziile se iau la centru…Un sistem centralizat este o idee proastă şi cred că de aici decurge inclusiv formalismul. Adică foarte multe lucruri trebuie bifate. Suntem şi în educaţie, aşa cum suntem în mult alte domenii, în faţa unei realităţi construită în bună măsură din hârtii” a declarat Dorin Dobrincu, care a mai afirmat că nu toate disciplinele pot fi puse pe acelaşi plan:

„Eu sunt istoric, dar nu pot să nu văd că sunt discipline care au un rol mult mai important pentru a clădi alte lucruri, de aceea cred că este necesar a constitui o ierarhie a disciplinelor” a spus Dobrincu.„Vrem să transmitem cunoştinţe sau vrem să transmitem valori?”

Dorin Dobrincu le-a mai vorbit celor prezenţi despre selecţia extrem de brutală şi hipercompetiţia din învăţământul actual care ar putea să-i traumatizeze pe unii copii. Foştii elevi ai profesorului Bălăucă înţeleg cel mai bine aceste lucruri. Istoricul dărăbănean a mai afirmat că: „Şcoala românească este supraestimată” deoarece: „Aşteptăm de la şcoală să rezolve toate problemele societăţii. Învăţământul are o miză pe termen lung…Educaţia a fost mereu în schimbare. Nu am avut continuitate. Pot aduce o rezolvare, în timp, oameni cu viziune, competenţă şi curaj…de a face ceea ce trebuie să faci” a afirmat Dobrincu, care a vorbit şi despre fostul preşedinte PSD, Victor Ponta, „un plagiator vizibil, în limbajul liceenilor, de pe Marte”

„Niciodată nu-i prea târziu să inviţi oameni specialişti în domeniu, care au o experienţă foarte mare în spate, pe care să-i consulţi, şi în urma acelor consultări să ajungi la concluzii fezabile care pot fi aplicate în societate… Trebuie să refacem totul, aproape din temelii” a conchis Costel Şoptică, candidatul PNL la Senatul României, de profesie profesor de fizică. (foto: Botoşani Online) 


Citiţi şi: EXCLUSIV Dorin Dobrincu, istoricul din „centrul Universului” 

Te-ar mai putea interesa si:  Costel Şopticăalegeri parlamentareDorin DobrincuArtur Balauca
12:56 am Vineri, 09 Decembrie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare