Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Proiect de reabilitare si modernizare a Casei de Cultura „Theodor Bals”Consiliul Local al oraşului Darabani s-a întrunit în şedinţă extraordinară în data de 17.10.2013 pentru a include fostul Cinematograf „Octombrie Roşu” din localitate în cadrul unui program al Guvernului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii culturale din mediul mic urban.

Potrivit Ordinului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru a moderniza Casa de Cultura, aşezământul şi terenul aferent trebuie să facă parte din domeniul privat al statului, astfel, aleşii locali dărăbăneni au fost nevoiţi să voteze trecerea clădirii din domeniul public în cel privat al oraşului. „A fost o procedură laborioasă deoarece clădirea respectivă figura în actele Primăriei ca, Cinematograf şi a fost nevoie de schimbarea destinaţiei imobilului şi a terenului aferent din Cimetograf în Casă de Cultură” a precizat Andrei Budianu, inspectorul Biroului Achiziţii publice şi Implementare Proiecte-Programe din cadrul Primăriei Darabani.Actuala Clădire a Casei de Cultură „Theodor Balş” din Darabani a fost construită între anii 1952-1955 şi aici a funcţionat prima dată Cinematograful „Octombrie Roşu” care deservea locuitorii din zona Darabanilor. Până la construcţia cinematografului, prin comunele din nordul judeţului veneau caravane mobile şi dădeau filme în şcoli şi căminele culturale. Cinematograful oraşului a fost renovat ultima dată în anii ’80 şi a primit numele de „Făclia”.
Te-ar mai putea interesa si:  Casa de Cultura „Theodor Bals”Andrei BudianuCinematograful „Faclia”Cinematograful „Octombrie Rosu”
2:05 pm Sambata, 26 Octombrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare