Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Propunere pentru ziua oficială a orașului Darabani DOCUMENTUn grup de consilieri locali au propus ca data de 21 iunie, în care a fost emis Hrisovul Domnesc de înființare a târgului Darabani de către domnitorul Mihail Sturdza, să devină ziua orașului. Conform legislației, propunerea ar urma să fie analizată în ședința ordinară a Consiliului Local Darabani din luna iulie.

Grupul consilierilor PSD din Consiliul Local Darabani a depus la Primărie un proiect de hotărâre privind instituirea datei de 21 iunie ca zi oficială a orașului. Data are o însemnătate specială pentru cel mai nordic oraș al țării. În această zi, în 1837, Domnitorul Moldovei Mihail Sturdza a semnat Hrisovul Gospod nr. 28, privind înființarea târgului Darabani, pe moșia Vel Logofătului Theodor C. Balș, unde urmau să se țină un târg săptămânal și 12 iarmaroace anual.

Inițiatorii proiectului de hotărâre susțin în documentul depus spre aprobare că: „Stabilirea zilei de 21 Iunie, ca zi a orașului Darabani, anul acesta, când se împlinesc 180 de ani de la declararea localității noastre ca târg, ar veni în întâmpinarea locuitorilor orașului nostru, care considerăm că merită să beneficieze de o sărbătoare locală, în timpul căreia să se desfășoare activități culturale, istorice, sportive și educaționale. Ar fi, astfel, o zi solemnă și de înaltă ținută, pentru întreaga comunitate locală”. „Nu este sărbătoarea lui Florea, nici a lui Hrimiuc, nici a lui Gîrbaci, ci a dărăbănenilor” a declarat pentru Darabaneni.ro, Lucian Florea, unul dintre inițiatorii proiectului, care dorește să organizeze și anul acesta în 21 iunie un eveniment festiv cu această ocazie.VEZI AICI integral proiectul de hotărâre
Te-ar mai putea interesa si:  Lucian Floreaziua orasului Darabani
7:59 pm Luni, 05 Iunie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare