Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

ZIUA NAȚIONALĂ sărbătorită la Darabani cu depuneri de coroane și cântece patriotice GALERIE FOTO& VIDEO


Dacă anul trecut ceremonia dedicată zilei de 1 Decembrie a fost una restrânsă, la Darabani, anul acesta, participarea a fost ceva mai numeroasă.

Ziua Națională a României a fost marcată la Darabani printr-un șir de manifestări care au început la Biserica Sf. Constantin și Elena. Aici, un sobor de preoți condus de pr. protopop Costică Pânzariu, a oficiat slujba de Te Deum și de sfințire a drapelului național. Tot în biserică, un cor de copii, condus de prof. Mirel Dascălu, a interpretat o suită de cântece patriotice. Ulterior, întreaga asistență a mărșăluit, cu steaguri în mână, către Monumentul Eroilor. Aici a fost arborat drapelul României, a fost oficiat un serviciu religios de pomenire a eroilor și a avut loc ceremonia depunerii de coroane. În cadrul alocuțiunilor prof. Octav Teioșanu a subliniat importanța evenimentului de acum 103 ani. Primarul orașului, Alin Gîrbaci, a făcut trimitere, în primul rând, la evenimentele contemporane:

„Vreau să vă spun și eu un sincer și călduros La mulți ani de Ziua Națională a României. Sunt onorat astăzi, ca și tânăr dărăbănean, în calitate de primar al orașului, să vă spun câteva cuvinte. Cred că cuvântul care guvernează Sărbătoarea Națională este Unire. Pentru asta au luptat înaintașii noștri și lucrul acesta trebuie respectat cu desăvârșire. Asta ne-au învățat cărțile de istorie, asta ne-au învățat dascălii noștri, că acest stat s-a format prin jertfa înaintașilor noștri. Din păcate am auzit în ultimele zile tot felul de opinii/discursuri ale persoanelor care reprezintă societatea românească și care ne vorbesc despre o Românie dezbinată în anul 2021, care împart oarecum România în România celor din interiorul granițelor, în România din diaspora, în România celor vârstnici, în România celor tineri. Din păcate, în 2021 încă ne vorbesc despre România celor vaccinați și România celor nevaccinați. Vreau să vă spun că nu voi fi de acord niciodată cu aceste aspecte. Înaintașii noștri au luptat pentru ca noi să fim uniți și să purtăm drapelul României mai departe”.

Elevii dărăbăneni au susținut un recital de cântece patriotice și la Monumentul Eroilor. Edilul șef Alin Gîrbaci a dat citire unui mesaj oficial din partea Primăriei Darabani:


„Stimați dărăbăneni, dragi români, în calitate de primar al orașului Darabani, alături de reprezentanții celorlalte instituții ce participă astăzi, ne simțim obligați să readucem în memoria colectivă a cetățenilor că România este și va rămâne un stat unitar indivizibil, independent, și are nevoie să-și treacă în agenda publică, inclusiv în cea a orașului Darabani Sărbătoarea Zilei Naționale a României. Înaintații noștri ne-au oferit o țară care s-a desăvârșit la Alba-Iulia ca stat democratic și s-a proclamat apoi ca națiune liberă și europeană. Astăzi avem obligația morală să continuăm această moștenire și să menținem România pe drumul democratic și european... Ziua Națională a României este totodată și un prilej de comemorare. Nu avem voie niciodată să uităm sacrificiul suprem al zecilor de mii de soldați români, printre care și soldați dărăbăneni, ale căror nume sunt rememorate pe piatra de marmură a Monumentului Eroilor din Darabani, la piciorul căruia vom depune astăzi coroane de flori.

Istoria ne învață încă o dată că totul se face cu sacrificiu. Astfel, pentru a deveni realitate, România mare și-a cerut tributul de sânge. Suntem obligați ca pe lângă sărbătorirea de astăzi să onorăm și amintirea înaintașilor ce s-au jertfit pentru viitorul neamului românesc și să le vorbim copiilor și nepoților noștri despre acest deziderat. Așa cum declara și Regele Mihai, avem o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri. Dar ce fel de țară ne dorim oare să lăsăm mai departe acestora? În această zi de mare însemnătate, cred că putem reflecta cu toții la acest subiect. La mulți ani români, La mulți ani dărăbăneni, La mulți ani România!(foto&video: Primăria orașului Darabani)
    


Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini de la acest eveniment


Te-ar mai putea interesa si:  Ziua Naţională
8:00 pm Miercuri, 01 Decembrie, 2021

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare