Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Ziua Naţională, sărbătorită în avans de dărăbăneni. 31 de veterani de război premiaţi

Dărăbănenii vor organiza în 27 noiembrie, începând cu orele 11:00, manifestările prilejuite de Ziua Naţională. Consiliul Local a votat joi proiectul manifesărilor cultural-artistice. 31 de veteran de război vor fi felicitaţi şi premiaţi de către primarul Corneliu Aroşoaie, care le va oferi câte 100 de lei.
„În urma unei discuţii avută cu prefectul şi ceilalţi primari, s-a convenit ca această zi să fie sărbătorită într-un cadru mai restrâns, având în vedere că la nivel de ţară s-au întâmplat evenimentele nefericite şi sunt atâtea familii îndoliate şi nu ar fi indicat să venim noi cu formaţii şi mare tam-tam. Îi invit pe toţi reprezentanţii CL şi nu numai să participăm în Sala Primăriei la ora 11:00, unde vom avea un mic program artistic cu copiii de la Clubul Copiilor şi cei de la Şcoala „Leon Dănăilă” şi am invitat şi veteranii de război pentru că este o adresă de la Prefectură pentru ca şi veteranii de război să participe la acest eveniment” a spus în cadrul şedinţei de Consiliu Local din data de 26 noiembrie, primarul Corneliu Aroşoaie.
Nici acest proiect nu a fost lipsit de controverse. În primul rând, în documentaţia înaintată aleşilor locali, suma alocată ceremoniei de înmânare a diplomelor şi premiilor către veteranii de război era de 500 lei, iar primarul Corneliu Aroşoaie a precizat că este vorba de 31 veterani care ar urma să primească fiecare câte 100 de lei. Nu toţi consilierii au fost de accord cu strămutarea Zilei Naţionale a României, cel mai vehement fiind Petrică Hrimiuc, care a sărit din „tiparul” partidului din care face parte. De asemenea, consilierul social-democrat a propus ca fiecare veteran să primească câte 500 de lei, pentru a fi „onorat” cu adevărat, dar în final proiectul de hotărâre a fost votat în forma sa iniţială.
VEZI şi: 100 ani de excelenţă sărbătoriţi alături de soţie, nepoţi şi autorităţi FOTO
De asemenea, consilierii dărăbăneni au votat acordarea de premii şi diplome de onoare celor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie, fiecare cuplu urmând să primească câte 200 de lei în cadrul unei ceremonii care ava avea loc în 23 decembrie şi s-au mai alocat 15000 lei manifestărilor dedicate Sărbătorilor de iarnă (colinde, concerte, spectacole, etc).
Revenim cu amănunte de la ultima şedinţă ordinară de Consiliu Local, una mai încinsă ca oricând
Adauga un comentariu
Ultimele articole

50 de evenimente și concerte la care au participat 8000 de persoane, acesta este bilanțul celei de a zecea ediții a Zilelor Nordului, care a avut loc în 3-6 august la Darabani, cel mai nordic oraș al României. Vârful de audiență al festivalului a fost seara de vineri, când 2000 de persoane au participat la concertul Subcarpați din Poiana Teioasa. În aceeași seară au urcat pe scena Baba Dochia, Parov Stelar și ucrainenii de la Haydamaky. Cu casa plină s-au ... continuare »

Cea mai populară trupă prezentă ediția a 10-a a Zilelor Nordului a fost Subcarpați, care este prezentă pentru a 3-a oară la festivalul care promovează orașul Darabani în toată țara și chiar dincolo de granițe. Ritmurile electro și hip-hop în simbioză cu folclorul au electrizat efectiv Poiana Teioasa, înregistrând recordul de audiență în seara zilei de vineri. În pauza dintre Subcarpați și Haydamaky nu prea se mai găsea bere rece în Poiană, și datorită ... continuare »

Unii dintre invitați susțin ateliere pentru festivalieri: scriere de versuri (Doru Pușcașu), libertate și fericire în muncă (Doru Șupeală de la Hacking Work), well-being pentru tineri (Teodora Popescu și Raluca Bejenariu de la Asociația În Dialog), min-maxing life (Sebastian Mahu) și producție de film (Anamaria Antoci). Diana Stafie facilitează primul atelier de foresight pe tema #viitorurilor comunităților mici din România, cu participarea a 20 de invitați din ... continuare »

Ultimii trei ani au adus școlii dărăbănene performanțe solide la disciplina Istorie. Să obții trei ani la rând locul I pe județ la olimpiada de profil, nu este un lucru ușor, și presupune multă muncă și pasiune. După Alexandra Gălușcă în 2020 și Rareș Mandache în 2022, Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț și-au adjudecat toate cele trei locuri de pe podium, la faza județeană a olimpiadei în 2023. Mai mult, punctajul bun obținut de Andreea ... continuare »

După rezultatul extraordinar de la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, școala dărăbăneană a mai primit o veste excelentă. S-au dublat șansele pentru obținerea unui rezultat bun la etapa națională. În urma redistribuirii locurilor la nivel național, eleva Andreea Timofte, din clasa a VIII-a D, de la Școala „Leon Dănăilă”, a primit dreptul de a participa la faza națională a Olimpiadei de Istorie. Andreea a obținut la ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”