Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

O mare de oameni la sfinţirea Mănăstirii Zosin GALERIE FOTO & VIDEO


Duminică, 8 noiembrie, de Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril şi al tuturor cereştilor puteri, aproximativ cinci mii de credincioşi au asistat la sfinţirea Mănăstirii Zosin al cărei stareţ este arhimandritul dărăbănean Teodosie Pleşca. Slujba a fost oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel.

Vreme închisă de toamnă, nu foarte frig, dar mii de oameni au venit cu sufletul deschis la sfinţirea uneia dintre cele mai frumoase mănăstiri din Moldova, „Noul Zosin” situată la 12 km de municipiul Botoşani. Kilometri de maşini au fost parcate în apropierea lăcaşului sfânt. Cei care nu au avut permis de liber acces semnat de stareţul Teodosie Pleşca şi-au parcat maşinile pe câmpul dinspre comuna Coşula sau pe marginea şoselei. Puţin după orele 9:00, Patriarhul Daniel însoţit de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Pimen, Arhiepisopul Sucevei şi Rădăuţilor, Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor,  ÎPS Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Preasfinţitul Corneliu al Huşilor, Preasfinţitul Macarie, Episcopul Europei de Nord şi Preasfinţitul Episcop-Vicar Varlaam Ploieşteanul au ieşit din casa monahală.

Preafericitul Părinte Daniel a binecuvântat mulţimea şi câţiva credincioşi l-au aplaudat pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Ceva mai devreme, coborâseră aceleaşi scări primarul Ovidiu Portariuc, deputaţii Tamara Ciofu şi Doina Federovici, împreună cu Mihaela Huncă, inspector şcolar general. La acest eveniment au participat şefii judeţului: prefectul Costică Macaleţi şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, dar şi dărăbăneanul Costel Lupaşcu, care a asistat la slujba de sfinţire a Mănăstirii, din mijlocul credincioşilor. Evenimentul a fost transmis live pe două plasme uriaşe.

„Mănăstirea Zosin este binecuvântată de Dumnezeu cu frumuseţi deosebite prin acest acest sfânt locaş şi prin toate edificiile care se văd împrejur. Aşa cum se ştie, în tradiţia românească, astăzi toţi credincioşii ortodocşi, bărbaţi şi femei, au binecuvântare de a intra în Sfântul Altar pe uşa dinspre miază-noapte şi apoi sărută Sfânta Evanghelie, Sfânta cruce şi Sfânta Masă şi roagă pe Dumnezeu să le sfinţească viaţa, s-o înfrumuseţeze, s-o binecuvânteze, cum a fost împodobită, înfrumuseţată şi sfinţită această biserică. Fiecare poate să lase obolul său, contribuţia sa pentru lucrările care mai urmează în Mănăstire, dar şi pentru întreţinerea acestei biserici. Ne rugăm bunului Dumnezeu să dăruiască tuturor celor care au contribuit la zidirea acestei biserici sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, dar mai ales bucuria de a fi ctitor sau binefăcător” a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.Preafericitul Părinte Daniel împreună cu soborul înalţilor prelaţi a săvârşit apoi Sfânta Liturghie, „ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la el”.  Mănăstirea Zosin poartă Hramurile „Izvorul Tămăduirii” şi „Duminica Tuturor Sfinţilor Români”.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini

Citiţi şi:Pr. Teodosie Pleşca: „Călugării formează garda de onoare a lui Hristos” FOTO & VIDEO
 Te-ar mai putea interesa si:  Teodosie PlescaManastirea ZosinPreafericitul Parinte DanielPatriarhul Bisericii Ortodoxe Romane
7:53 pm , 08 Noiembrie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

La fiecare patru ani nu punem speranța în politicieni că le va fi mai bine copiilor noștri. Să fie zâmbetul acestui copil un semn bun, de data aceasta?

Sondaj
Credeți că dărăbănenii vor trăi mai bine cu Mihai-Alin Gîrbaci la conducerea Primăriei Darabani?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare