Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

SEG la școala „Sfântul Apostol Andrei” din Smârdan ”Este lumea noastră. Să acționăm împreună!” FOTO


În perioada 15 – 21 noiembrie 2021 s-a derulat proiectul „Săptămâna Educaţiei Globale” (SEG) ce încurajează copiii, tinerii şi cadrele didactice să iniţieze activităţi educaţionale în domeniul cetăţeniei globale prin dezbaterea unor teme ca: diversitatea şi inegalitatea, atât la nivel local cât şi global, având la bază principalele teme ale cetăţeniei globale: sensibilizarea întregii lumi asupra rolului de cetăţeni ai globului, respectarea diversităţii şi a comunicării interculturale, dorinţa de a face ca lumea să devină un loc mai echitabil şi durabil, responsabilitatea asupra propriilor acţiuni, responsabilitatea pentru mediul înconjurător.

Pornind de la motto-ul „Este lumeanoastră. Să acționăm împreună!” sub care s-a desfășurat Săptămâna Educației Globale în cadrul Școlii Profesionale „Sfântul Apostol Andrei” Smârdan și a structurilor școlare arondate din comuna Suharău, cadrele didactice au desfășurat împreună cu preșcolarii și elevii o serie de activități prin care s-a urmărit să se dezvolte o comunitate de învățare prin care să se încurajeze cooperarea, toleranța, conștientizarea căsuntem cetățenii acestei lumi și că trebuie să fim deschiși la diversitate, interculturalitate, la dorința de a acționa pentru a face lumea un loc echitabil și durabil.

Activităţile derulate au avut ca principal obiectiv   formarea unor deprinderi şi atitudini în spiritul respectului pentru mediu, sănătate, drepturi ale copiilor dar şi alte probleme cu care se confruntă societatea în care trăim.

Educaţia global apare ca un răspuns la procesele, şansele şi riscurile globalizării.Aceasta defineşte o abordare educaţională pozitivă şi integrată al cărei scop este acţionarea în vederea asigurării condiţiilor instaurării unei lumi durabile şi sigure pe baza analizării problemelor sociale şi economice, a diversităţii cultural şi a strategiilor de instituire a păciişi are următoarele obiective majore:


-    Formarea comportamentului proactive bazat pe respectarea drepturilor omului / copiilor;
-    Dezvoltarea abilităţilor personale şi sociale necesare convieţuirii în armonie cu ceilalţi;
-    Crearea şi dezvoltarea comunităţii de învăţare în care elevii şi cadrele didactice se motivează reciproc pentru a lucra împreună în vederea înţelegerii problemelor sociale cu care se confruntă şi identificării soluţiilor potrivite capabile de aplicabilitate;
-    Formarea comportamentului de „toleranţă multiculturală” şi „toleranţă interconfesională”;
-    Promovarea şi interiorizarea valorilor, ca: respect, libertate, drept, pace, egalitate, solidaritate, prin formarea şi externalizarea unor atitudini de auto-respect, respect pentru ceilalţi, interes pentru problem globale, abordare critică, implicare şi acţiune constructivă, responsabilitate socială.

S-au realizat creații literare, plastice, afișe, colaje, ilustrații, panouri cu lucrări reprezentative având ca rezultatcreșterea numărului de iniţiative şi a gradului de implicare în activităţile nonformale, creşterea interesului copiilor pentru jocurile/activităţile în echipă, dezvoltarea abilităţilor de colaborare în vederea realizării cu succes a unei sarcini și implicarea mai susţinută a părinţilor, a comunităţiişi a societăţii civile în viaţa şi misiunea școlii, ne-a transmis prof. Luca Ovidiu – Lucian.

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini
Te-ar mai putea interesa si:  SEGSaptamana Educatie Globale
6:30 pm Joi, 25 Noiembrie, 2021

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare