Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Noaptea Invierii, lumina in suflete, ploaie si frig afara GALERIE FOTO


Vremea ploioasă şi rece nu a putut să ţină în casă sutele de credincioşi dornici să se împărtăşească din lumina marii sărbători a Învierii Domnului. Chiar din după-amiaza zilei de sâmbătă, ploaia a încercat să zădărnicească planurile de sărbătoare ale dărăbănenilor, dar fără succes. Începând cu orele 23:45, în bisericile din oraş a fost întuneric deplin, ca mai apoi, la ora 0:00 a zilei de duminică 15 aprilie, participanţii să primească din mâinile preoţilor Lumina Sfântă a Învierii. Şi în acest an, lumina a fost adusă de la Ierusalim cu o cursă aviatică specială, întâi la Bucureşti, apoi la Suceava (pentru zona noastră), lumânările care pâlpâie acum în casele noastre ducându-ne cu gândul la miracolul care se petrece an de an la Mormântul Sfânt din Ierusalim. Datina „sfinţirii blidului” a fost respectată şi în acest an de către dărăbăneni, care au îndurat cu stoicism vremea neprielnică, din dorinţa de a duce acasă bucatele sfinţite şi anafura primită după slujba Învierii. De când ne ştim, dărăbănenii merg la biserică în noaptea de Înviere cu un coş cu bucate (pască, ouă roşii, cozonac), tămâie, lumânări, pe care le vor folosi în cursul anului la vreme de cumpănă (furtuni, trăsnete, ploi torenţiale, secetă).

Fiecare coş a fost sfinţit de preoţi după terminarea slujbei Învierii. Şi în acest an şirurile de coşuri care au aşteptat sfinţirea s-au format încă din jurul orelor 23:00 în curţile celor două biserici din oraş, protejate de umbrele şi vegheate de gospodinele care au trudit pentru ca familiile lor să aibă o masă cât mai îmbelşugată în această perioadă de mare praznic. Aceste zile sunt sărbătorite de credincioşi aşa cum am auzit în cântările din canonul Învierii: „Ziua Învierii, să ne luminăm popoare, Paştile Domnului, Paştile! Că din moarte la viaţă şi de pe pământ la cer Hristos Dumnezeu ne-a trecut pe noi, cei ce-i cântăm cântare de biruinţă. Cerurile după cuviinţă să se veselească, şi pământul să se bucure. Şi să prăznuiască toată lumea, cea văzută şi cea nevăzută, că Hristos S-a sculat, veselia cea veşnică.” Sărbători frumoase şi pace tuturor dărăbănenilor! (Ionel David)Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto12:52 pm , 15 Aprilie, 2012

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare