Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Dărăbăneanul Leon Dănăilă, la 84 de ani: „Îmi doresc să nu încetez să salvez vieți”

În fiecare zi se trezește foarte de dimineață, citește, se documentează, apoi pleacă la spital, unde face vizita și operează. „Doar marțea am o activitate intensă la Senat, astfel încât activitatea profesională medicală este neîntreruptă. La Senat particip la ședințele în plen ale acestuia, iar când este cazul, la ședințele în plen reunite ale Senatului și Camerei Deputaților. De asemenea, particip și la activitatea Comisiilor de Sănătate și de Educație, unde se discută cele mai arzătoare probleme legate de aceste domenii și se dau soluții.”, spune academicianul și senatorul PNL, conform QMagazine.ro
Îmi doresc să continuu activitățile pe care le-am amintit anterior și să nu încetez să salvez vieți. Iar din punct de vedere politic, să realizez ceva mai mult pentru sistemul sanitar din România.
Peste 40 000 de operații reușite și o rată a mortalității redusă de la 51% la 4%
„Medicina din România a făcut progrese în ultimii 50 ani, materializate prin efectuarea unor operații din ce în ce mai complexe, prin dotarea spitatelor cu aparatură modernă (microscop operator, angeograf, chirurgie endovasculară, transplant de organe). În afara acestor dotări și practici noi, aș putea spune că și pe plan științific lucrurile au evoluat considerabil. Activitatea mea științifică, spre exemplu, s-a evidențiat prin lucrări de înaltă ținută, publicate în țară și în străinătate. Activitatea didactică s-a manifestat prin predarea cursurilor la Facultățile de Medicină și Psihologie. De asemenea, am avut o activitate intensă de conducere ca director al spitatului Gh. Marinescu și a Institutului de Neurochirurgie și Neurologie din București. Am publicat peste 54 de cărți, atât în țară, cât și în străinătate, în română și în engleză, care sunt în acest moment răspândite pe plan internațional. Și nu în ultimul rând, aș putea spune că am avut un aport la evoluția medicinei din România, prin efectuarea a peste 40 000 de operații, prin care am redus mortalitatea de la 51% la 4%.”
Doresc tuturor să îmi urmeze exemplul. Să iubească oamenii și să aibă puterea de a își sacrifica viața pentru viața semenilor, conform principiului care m-a ghidat și mă ghidează: Pentru mine viața înseamnă ceilalți, astfel cum apare și în interiorul muzeului meu de la Darabani. Din aceleași rațiuni și din dragoste pentru oameni, am donat Primăriei casa părintească din satul natal, alături de colecția de obiecte de artă pe care am achiziționat-o de-a lungul vieții, cărțile, diplomele obținute și multe alte obiecte ale copilăriei mele.
sursa: QMagazine.ro
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Teioasa Trail a ajuns deja la cea de-a V-a ediție. 152 de concurenți din România, R. Moldova și Olanda s-au aliniat la startul competiției din acest an, cel mai mic dintre ei având doar 2 ani. Concursurile de cross 6 și 12 km, semimaraton de 20 km și Family au parcurs zonele pitorești din Teioasa, deliciul asistenței făcând competiția la care au participat cei mici. Toată lumea a fost câștigătoare la acest concurs. Cei care au urca ... continuare »

A noua dintre cele 25 de ediții ale Zilelor Nordului anunțate de către organizatori începe vineri, 12 august, în Darabani, cel mai nordic oraș din România. Programul festivalului a fost publicat azi pe www.zilelenordului.ro. Între cele peste 40 de evenimente ale ediției se numără concertul Vița de Vie, claca pentru reconstrucția celei mai vechi școli sătești de stat din Moldova, lansarea de carte și dialogul cu scriitorul Matei Vișniec, competițiile sportive din ... continuare »

Proiectul intitulat "DESTINE SCHIMBATE - cursuri IT pentru creşterea angajabilităţii tinerilor din rural din judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui" este o inițiativă menită să contribuie la reducerea decalajelor dintre oportunitățile pe care le au elevii din mediul rural și cel urban. De asemenea, unul din obiective este creșterea incluziunii tinerilor într-o piață a muncii modernă și aflată într-o dinamică permanentă. Cursurile de Testing se vor desfășura ... continuare »

Festivalul Zilele Nordului a ajuns la a noua ediție, iar organizatorii promit că în acest an seria de evenimente se va ridica la nivelul impus de edițiile anterioare. Programul festivalului respectă structura tradițională: concerte, excursii, tururi ghidate, ateliere și dezbateri, spectacole de teatru, proiecții de filme, expoziții și instalații, competiții sportive de Trail și MTB. La acestea se adaugă prima ediție a Campionatului Mondial de Borș Moldovenesc și ... continuare »

Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »
Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”