Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
EXTRAORDINARĂ după EXTRAORDINARĂ „Aţi râs de mine timp de 4 ani de zile” „Şi-o să mai râdem”

Noul primar Liviu Hrimiuc convoacă câte o şedinţă extraordinară la trei zile, ceea ce nu este rău, poate până la urmă vor afla toţi consilierii dacă proiectele pe care le votează sunt finanţate din fonduri europene sau guvernamentale şi vor avea toţi aleşii o adresă de e-mail unde să primească documentaţia necesară. Subiectul privind această „mega-tehnologie” pare să rămână în continuare unul tabu.
Primul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de joi, 7 iulie, a fost cel privind aprobarea devizului general şi a indicatorilor tehnico-economici privind obiectivul de investiţii construirea Pod Boieresc de pe str. Col. Şchiopu din Teioasa. Preşedintele de şedinţă Alin Gîrbaci a precizat că este vorba de o investiţie de aproximativ 8 miliarde de lei vechi, contribuţia autorităţilor locale fiind de 600 milioane. „Doresc să felicit noua conducere pentru că a continuat, lăsând la o parte unele animozităţi, proiectul deja început, primând astfel interesul cetăţeanului” a precizat Galia Hrimiuc.
„Dacă-mi aduc bine aminte din mandatul trecut, la fostul răposat primar, pe care unii îl plâng şi astăzi, pe data de 24 septembrie 2014, când am fost propus persoana non-grata, când am fost cu tâmpenii şi idioţenii la pătrat…d-l primar Aroşoaie a spus că acest Pod Boieresc ajunge la 14 miliarde, la care eu atunci am completat că vrea să concureze cu podul din Las Vegas. Din materiale prezentate de d-voastră văd că a ajuns 794.610 lei. Deci valoarea lui este în jumătate. Pe ce criterii s-au făcut aceste calcule: alea vechi sau alea noi? Având în vedere că sunt aceeaşi funcţionari din Primărie” a întrebat Dan Tîrniceru-Ifrim.

Andrei Budianu a precizat că prima valoare a fost una estimativă dată de proiectant, iar valoarea finală a fost obţinută ca urmare a „calculului hidrologic care s-a făcut ulterior”, Dan Tîrniceru înţelegând: „Probabil în ultima perioadă a plouat mai mult şi hidrologic e un debit de apă mai puţin”
Marin Cimpoi şi-a amintit că: „În Comisia de Urbanism, noi nu ne-am ales, nu ştim cine face formele…Noi nu ştim nimic”, secretarul oraşului, Paulică Zahariea, afirmând că aceste probleme de organizare trebuiau rezolvate în prima şedinţă, iar Alin Gîrbaci a precizat că această hotărâre reprezintă o urgenţă, deoarece trebuie să ajungă foarte repede la Ministerul Dezvoltării. Tîrniceru a reacţionat: „Domn’ vice, l-aţi copiat bine pe d-l Aroşoaie” şi a continuat: „Vedeţi, d-l Cimpoi, ce bine e în opoziţie? Aţi râs de mine timp de 4 ani de zile”. „Şi-o să mai râdem” a completat Galia Hrimiuc.
Revenim cu o nouă ştire de la această şedinţă de Consiliu Local
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »

Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »

Teioasa Trail a ajuns deja la cea de-a V-a ediție. 152 de concurenți din România, R. Moldova și Olanda s-au aliniat la startul competiției din acest an, cel mai mic dintre ei având doar 2 ani. Concursurile de cross 6 și 12 km, semimaraton de 20 km și Family au parcurs zonele pitorești din Teioasa, deliciul asistenței făcând competiția la care au participat cei mici. Toată lumea a fost câștigătoare la acest concurs. Cei ... continuare »

A noua dintre cele 25 de ediții ale Zilelor Nordului anunțate de către organizatori începe vineri, 12 august, în Darabani, cel mai nordic oraș din România. Programul festivalului a fost publicat azi pe www.zilelenordului.ro. Între cele peste 40 de evenimente ale ediției se numără concertul Vița de Vie, claca pentru reconstrucția celei mai vechi școli sătești de stat din Moldova, lansarea de carte și dialogul cu scriitorul Matei Vișniec, competițiile sportive din ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”