Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, etapa pe Protopopiatul Darabani VEZI cine sunt câștigătorii


În data de de 4 mai 2022, între orele 15.00 - 17.00, la sediul Protopopiatului Darabani a avut loc etapa locală a Concursului Național Catehetic ”Rugăciunea în viața mea”, ediția 2022.

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 noiembrie 2021 – 21 mai 2022.

Concursul se adresează grupurilor catehetice din țară și străinătate, preoților și profesorilor de religie, precum și altor educatori creștini, și își propune să cultive relaţia de comuniune a omului cu Dumnezeu şi cu aproapele prin rugăciune, accentuând rolul şi necesitatea acesteia în viaţa Bisericii şi a credincioşilor, și urmărește ca participanții să cunoască învăţătura Bisericii Ortodoxe despre rolul rugăciunii în viaţa creştinului, să trăiască experienţa rugăciunii în viaţa personală şi comunitară, în Biserică și să se implice activ în viaţa Bisericii ca urmare a îmbunătățirii activităților catehetice din parohii.

Tematicile Concursului Catehetic Național Rugăciunea în viaţa mea oferă grupurilor catehetice și coordonatorilor posibilitatea unor frumoase experiențe de iubire, comuniune și împreună slujire care pot fi fundamentul unei convertiri profunde la viața eclesială, viață marcată de iubirea ce izvorăște rugăciunea de laudă, de mulțumire, de recunoștință și de cerere a ajutorului dumnezeiesc pentru persoanele dăruite de Dumnezeu prin iubire. Biserica are menirea să împletească activităţile catehetice și omiletice, cu experiențe duhovniceşti, care hrănesc rugăciunea particulară și comunitară.



Activitatea a debutat prin cuvântul de bun venit adresat de PC Pr. Costică Pînzariu, protopop al Protopopiatului Darabani, de dna. prof. de religie Avîrvărei Elena - membru al juriului, și de organizator, responsabil catehizare Pr. Prof. Pristavu Cosmin Constantin, fiind urmat de prezentarea proiectelor de către copiii și tinerii din cele două parohii participante, respectiv Parohia Sf. Gheorghe - Horodiștea, reprezentată prin pr. Aboșculesi Ciprian, și Parohia Sf. Pantelimon - Bașeu, Hudești, reprezentată prin pr. dr. Grecu Adrian Alin.

În timpul deliberării juriului, participanții au vizitat casa memorială a Acad. dr. Leon Dănăilă din Darabani, prin bunăvoința poetului dărăbănean Victor Teișanu, pentru ca mai apoi să revină pentru festivitatea de premiere. Parohia Sf. Pantelimon - Bașeu, Hudești, reprezentată prin pr. dr. Grecu Adrian Alin, va reprezenta Protopopiatul Darabani la faza eparhială a Concursului Național Catehetic 2022, care se va desfășura în luna mai la Iași.

Felicitări tuturor participanților și mulțumiri organizatorilor! a transmis prin intermediul Darabaneni.ro, Pr. prof. Pristavu Cosmin Constantin, responsabil catehizare.

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini


Te-ar mai putea interesa si:  Cosmin Constantin Pristavupreotul Pristavu
10:48 pm Vineri, 06 Mai, 2022

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare