Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COD GALBEN de canicula! VEZI sfaturile pompierilor pentru aceste zilePotrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie-Centrul Meteorologic Regional Moldova, în perioada 13-14 august, se instituie „COD GALBEN”  de caniculă pentru judeţul Botoşani. Astăzi şi mâine, valul de căldură se va intensifica. Vremea va fi călduroasă, caniculară în cea mai mare parte a regiunii, iar disconfortul termic va fi accentuat
.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade. Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a transmis, încă din cursul zilei de marţi, 12 august, Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi instituţiilor publice din judeţ să ia măsuri pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă generate de caniculă, inclusiv depăşirea indicelui temperatură-umezeală, cum ar fi:

- stabilirea unor puncte de prim ajutor în primării, case de cultură, şcoli, lăcaşe de cult, etc;

- instalarea corturilor de prim ajutor şi pentru distribuirea apei potabile în zonele intens circulate;

- identificarea zonelor cu risc crescut la arderi necontrolate de pe raza administrativ-teritorială a localităţilor şi monitorizarea acestora de către membrii componentei preventive a Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.

Canicula poate provoca incendii sau poate întreţine incendiile de pădure provocate de neglijenţa omului. Pentru prevenirea evenimentelor cu foc se interzice:

- aruncarea ţigărilor aprinse la întâmplare, în special în zonele cu vegetaţie uscată, în mirişti sau în apropierea depozitelor de furaje etc.;- folosirea chibriturilor, lumânărilor, lămpilor de iluminat cu petrol în depozite de furaje, grajduri, magazii, poduri;

- depozitarea de materiale lemnoase, furaje sau alte materiale combustibile sau inflamabile în podul clădirilor;

- folosirea flăcării pentru verificarea etanşeităţii buteliei;

- folosirea afumătorilor improvizate;

- păstrarea chibriturile, brichetele sau alte surse de foc în locuri în care copiii au acces.

Având în vedere prognoza meteorologică potrivit căreia în următoarele zile vremea va fi caniculară şi cunoscând apetitul unui număr mare dintre concetăţeni de a petrece timpul liber în apropierea cursurilor de apă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani reaminteşte părinţilor să-şi supravegheze copiii şi să nu-i lase la joacă pe malurile râurilor, lacurilor sau canalelor de irigaţii.

Totodată, botoşănenii sunt sfătuiţi să frecventeze numai locurile special amenajate pentru înot şi să respecte avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate.

Aşadar, trebuie evitat scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci. Nu sunt indicate nici actele de teribilism prin plonjarea în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii. Cetăţenii trebuie să ştie că nu e bine să se aventureze în apă când sunt în stare de ebrietate şi că trebuie să evite scăldatul seara târziu sau în timpul nopţii. În timpul unor vijelii sau furtuni, scăldatul este interzis.


Te-ar mai putea interesa si:  ISU “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşanicod galben
4:17 pm Miercuri, 13 August, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare