Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Concert emotionant Bogdan Ota pentru doi copii din Cotusca si Paltinis „Noi incercam sa vindem artaFOTO & VIDEOSala mare a Teatrului Mihai Eminescu a fost gazda unui eveniment încărcat de emoţie în seara zilei vineri, 20 decembrie 2013, puţin după orele 19:00. Zeci de botoşăneni, uniţi de Bogdan Ota şi apelul său umanitar pentru ajutorarea a doi copii au luat parte la un concert caritabil
.

Bogdan Ota a fost ajutat de o parte din orchestra Nordic Sonata, dar și de tineri de la Liceul de Artă Ștefan Luchian precum și de la unitatea de învățământ similară din Suceava. Cu toții, în prag de sărbători și-au „vândut” talentul pentru a le veni în ajutor Gabrielei Ciobanu  din Păltiniş şi Ionuţ Babiuc din Coţuşca, ambii cu afecţiuni medicale.

Gabriela are 14 ani şi a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, în prezent starea sa fiind extrem de gravă, adică de paralizie totală. Adolescenta ar putea merge din nou cu o medicaţie costisitoare care să oprească efectul bolii.

Ionuţ de numai 9 anişori a făcut sute de ochi să lăcrimeze vineri seară. Copilul a fost victima unui grav accident rutier fiind ulterior considerat caz vegetativ. Medicii de la Bucureşti nu i-au dat nici o şansă băieţelului şi l-au trimis acasă. A fost preluat de un suflet mare la Botoşani, doctorul Constantin Tudorache şi colegii de la Secţia de Pediatrie care timp de doi ani de zile au depus nenumărate eforturi pentru ca Ionuţ să meargă din nou. Au reuşit. Ionuţ merge la şcoală însă resimte încă anumite efecte ale bolii şi prezintă o serie de sechele locomotorii, senzoriale şi în exprimarea orală sau gestică care pot fi remediate printr-o medicaţie specifică.

Coadă la caritate cu pleiadă de oficiali și oameni de afaceriS-au adunat la teatru pentru concertul de caritate gândit de compozitorul Bogdan Ota şefi de instituţii, oameni de afaceri, medici sau simpli cetăţeni care au dorit să ajute cât de puţin pe cei doi copii, atât prin biletul cumpărat cât şi printr-o sumă donată într-o urnă adusă pentru acest eveniment.

Au fost la concertul primarul Ovidiu Portariuc, senatorul Doina Federovici, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac deputatul Cristian Roman, directorul adjunct al Modern Calor, Ioan Diaconu, managerul spitalului Mavromati, Viorel Iliuţă, şeful Serviciului Permise, Dănuţ Ciubotaru, consilierul judeţean, Gheorghe Vâzdoagă, consilierul local, Corneliu Furtună sau fostul director al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Vladimir Rizac.Artă vândută pentru copii bolnaviAm mai concertat în acest format şi în Cluj şi acum în luna decembrie am ales ca în această lună arta să nu fie doar pentru entertainment ci pentru suflet în mod deosebit, La Cluj am reuşit să ajutăm Centrul de Îngrijiri Paleative, aici pe cei doi copii, am mai strâns nişte bani pentru un dispensar undeva în Transilvania. Toată lumea încearcă să vândă ceva, să crească preţurile în prag de sărbători, noi încercăm să vindem artă, arta pleacă din suflet şi este pentru suflet”, a spus Bogdan Ota, organizatorul concertului, conform Botosaneanul.

Alături de invitaţii săi de la concert el a oferit exemplul unui experiment care a avut la bază o mică luminiţă de la o lumânare care pâlpâia stingheră în sala mare a cărei lumini au fost stinse complet. Flacăra a fost catalogată ca fiind esenţa umană şi care, oferită la doi semeni şi aceştia la rândul lor la tot atâţia ar reuşi să lumineze întreaga planetă în decurs de 33 de zile.Concertul caritabil a durat în jur de două ore iar la final toţi cei prezenţi în sală au aplaudat în picioare gestul frumos făcut de artişti pentru cei doi copii. A fost de asemenea în sală şi invitat pe scenă, Ionuţ care a venit de la Coţuşca unde locuieşte împreună cu bunica sa. A privit stingher întregul spectacol şi apoi coada de oameni adunată pentru a pune un bănuţ în urnă. (sursa: Botosaneanul)

Vezi AICI mai multe imagini de la acest eveniment.Te-ar mai putea interesa si:  Bogdan Otaconcert umanitar
11:03 am Sambata, 21 Decembrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare