Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Simptomalogia „jigodiei” umane

Nu de mult ne plângeam că mica noastră comunitate duce o viaţă inertă, prinsă în aceleaşi tipare desprinse din „epoca de aur” şi nimeni nu credea că va cunoaşte vreodată ce înseamnă dinamismul şi efervescenţa dărăbănenilor. Dar, iată, minunea s-a produs! Marcaţi de o serie de nedreptăţi, nu doar flagrante, ci chiar de-a dreptul dezumanizante, concitadinii noştri au luat atitudine. Scandalurile legate de gunoi sau de spital au pus la încercare răbdarea neaoşă a locuitorilor micii urbe, care în cele din urmă s-au exteriorizat. Cred că sentimentul acesta de revoltă şi vulgaritatea la care au făcut apel dărăbănenii poate fi explicată şi prin atitudinea semenilor lor, marcată de o ipocrizie crasă, de o vanitate egală cu nesimţirea. Despre marii oameni politici ai zonei nici nu mai are rost să vorbim, doar aşa din când în când, poate la coada pentru micii şi vinul electoral ar trebi să ne întrebăm: „Unde au fost parlamentarii noştri?”

Dar, vorba unui cântec interpretat de Tudor Gheorghe cu profunzime şi trăire: „Eu nu mă tem de lupii maturi/ Le tai un cal bătrân şi-i saturi/ Dar ce ne facem cu căţeii…”. Aici e marea noastră problemă şi de aici vin cele mai mari decepţii. Cei de la care aşteptam schimbarea şi ar fi putut-o aduce ca urmare a vârstei, pregătirii şi a unei viziuni, speram noi diferită, tocmai aceştia nu doar şi-au însuşit discursul celor mari, dar chiar îl apără cu acribie, ca pe o doctrină fundamentală. Ba mai mult, să te ferească Dumnezeu să te iei de şeful cel mare că eşti terminat de cei care „..abia despachetaţi din faşă/ Încep să scoată colţii tineri”. Cred că celor mai mulţi li se poate pune diagnosticul de „oportunism acut cu profunde crize de lipsă de personalitate”. În cazul celor mai mulţi dintre cei fragezi, care dau pe afară de orgoliu utopic, criticile nu sunt acceptate sau orice sugestie, oricât de mică, o privesc ca pe o insultă.Toţi consideră că deţin monopolul adevărului fundamental şi sunt infailibili. Aruncă expresii tăiose şi promit să-şi dea demisia dacă nu reuşesc, chiar înainte de a-şi anunţa candidatura. Pentru mine, un fenomen rămâne inexplicabil, cum unii oameni, care afirmă că mai au un pic de verticalitate îşi doresc chiar o reaşezare a lucrurilor pe făgaşul normal, depun eforturi colosale să îţi demonstreze contrariul? Oare aceştia, chiar nu realizează că lipsa echipamentului de căţărat te face să aluneci în prăpastie? Când sperai că noroiul de zi cu zi nu a inundat toate insulele de omenie atunci îţi este dat să calci într-o baltă. În acest caz, nu îţi rămâne decât să priveşti spre alte zări şi, urmându-ţi calea, să te gândeşti tot mai mult, din nou, la cântecul lui Tudor Gheorghe: „Nu mai lăcrimează nici un sfânt/ Şi s-a şters vopseaua din icoane,/ Seceta domneşte pe pământ/ Şi şopârlele se cred iguane”. (Alexandru D. AIOANEI)
11:38 pm Luni, 29 Octombrie, 2012

1 Comentarii la “COMENTARIUL SAPTAMANII Simptomalogia „jigodiei” umane”

  1. BOSS spune:

    SUPER ,DAR MAI LA SUBIECT CU NUME ,CU GRAIRI CA PUTIN INTELEG CE SPUI DA SPUI MISTO!

  2. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare