Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Sărbătoare la Hudeşti! Veteranul jandarmilor botoşăneni a împlinit 103 aniCel mai în vârstă jandarm botoșănean, locotenentul (r) Şincoviţi Gheorghe din localitatea Hudeşti, a sărbătorit astăzi împlinirea a 103 ani de viață. Veteran de război, tată a cinci copii, bunic și străbunic pentru 26 de nepoți și strănepoți, a fost înrolat în Brigada de Jandarmi Cernăuţi la vârsta de 22 de ani, după care a fost instructor jandarm. O impresionantă poveste de viaţă…

…Cel de-al doilea Război Mondial l-a ținut departe de casă aproape 10 ani, din care 7 ca prizonier de război în minele de cărbune de la Donbas, în estul Ucrainei. Lăsase în urmă o soție și trei copii când a plecat în război, la eliberarea din prizonierat găsindu-i pe toți sănătoși. A luat viața de la capăt, soția dăruindu-i încă doi prunci în anii care au urmat.

„Au ținut să-l felicite și să-i transmită tradiționalele urări de ,,La mulți ani!” domnul subprefect Gelu Țigănucă , colonelul Marin Lupu – prim-adjunct al șefului Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, președintele Filialei Botoșani a Asociației Veteranilor de Război din M.A.I. – general de brigadă (r) Mihai Drăguțu, primarul Viorel Atomei, iar din partea Centrului Militar Județean Botoșani, domnul maior Semeniuc Vasile Duțu” se precizează într-un comunicat emis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani.

Deşi vârsta înaintată nu-i mai permite să fie activ, îşi aduce încă aminte evenimentele prin care a trecut în activitatea sa ca jandarm şi anii grei de prizonierat, petrecuţi departe de familie. Ne-a povestit, printre altele, o întâmplare petrecută în mină, când un vagonet cu cărbuni s-a răsturnat, blocând activitatea. A încercat, împreună cu un alt prizonier, să-l repună pe șine, dar, din cauza condițiile proaste în care trăiau, erau slăbiți fizic și nu au reușit. În acel moment s-a apropiat de ei o rusoaică zdravănă, care a pus umărul sub vagonet și l-a pus înapoi pe șine, spunându-le ironic: „Voi ați vrut să cuceriți Rusia?”. În anul 2012, veteranului jandarm i-a fost conferit titlul de „Cetăţean de Onoare” al comunei Hudești.

Citiţi pe aceeaşi temă: Jandarmul de 101 ani din Hudeşti, avansat în grad de Ziua Veteranilor de Razboi FOTO
Te-ar mai putea interesa si:  HudestiGheorghe SincovitiBrigada de Jandarmi Cernautijandarmi botosaneni
9:10 pm Vineri, 13 Martie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare