Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Boboteaza la Darabani „Vedeam cum crapă gheaţa sub noi” GALERIE FOTO&VIDEO

Dărăbănenii au asistat miercuri, 6.01.2016, conform tradiţiei, la slujba de sfinţire a „apei celei mari”. Nu foarte mulţi, datorită frigului pătrunzător din oraşul de pe malul Prutului. Temperaturile foarte scăzute au avut şi ele rolul lor: crucile de gheaţă au fost deosebite.
 
Cele aproximativ -10 grade Celsius au pătruns adânc în oasele celor prezenţi la Sf. Liturghie şi slujba de sfinţire a aghiasmei mari de miercuri, 6.01.2016, dar gândul la Botezul Domnului a păstrat sufletele calde credincioşilor dărăbăneni. Câţiva vrednici dărăbăneni au participat la construcţia crucilor de gheaţă, adevărate „opere de artă”. Meşterii au testat gheaţa Iazului Bălăşescu încă de luni, au făcut copci, să verifice dacă are grosimea proprie. „Când am intrat cu căruţa pe iaz şi după ce am tăiat blocurile de gheaţă, vedeam cum crapă gheaţa sub noi” ne-a mărturisit, Costel Negru, unul dintre „sculptorii” gheţii care a fost tăiată cu drujba de pe iaz  şi urcată în căruţă sub formă de blocuri. Cel puţin crucea de la Biserica „Sf. Constantin şi Elena” a fost finisată în 7 ore.

Costel Negru ne-a mărturisit că a preluat această „artă” de la oamenii cu experienţă din Corneşti, iar munca lor este una voluntară. Negru i-a avut alături pe Ghiţă Stoian, Grigore Negru, Constantin Pleşca şi Cătălin Pleşca. La Biserica „Sf. Constantin şi Elena” credincioşilor le-au fost puse la dispoziţie 6 butoaie de câte 220 de l de apă sfinţită şi unul de 100 de l. „Acum, la Bobotează, suntem chemaţi de Dumnezeu, de Sfânta Biserică, să venim să luăm duhul înţelepciunii, duhul înţelegerii, duhul temerii de Dumnezeu, a lui Hristos ce s-a arătat” a predicat preotul protopop Costică Pînzariu, care a mai precizat că sărbătoarea  de astăzi se mai numeşte şi Epifanie, echivalentă cu manifestarea lui Dumnezeu. Credincioşii urmează să bea în fiecare dimineaţă din apa sfinţită pe care au primit-o astăzi pentru a le merge bine tot anul. (foto & video: Răzvan BORDEIANU, Cristian RĂCNEA).


Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini

Te-ar mai putea interesa si:  Biserica Sf. NicolaeBoboteazaBiserica Sf. Constantin si ElenaCostica PinzariuBoboteaza 2016 DarabaniGhita StoianCostel Negru
12:43 am Joi, 07 Ianuarie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare