Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
SURPRIZĂ la concursul pentru directorii de şcoli „Nu regret absolut nimic”. VEZI notele candidaţilor dărăbăneni

Mare surpriză la concursul pentru funcţiile de directori de şcoli care a avut loc miercuri la Colegiul Naţional „A.T. Laurian” din Botoşani! Lucian Florea, actualul director în funcţie al Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă” nu a reuşit să atingă pragul de 35 de puncte pentru a promova proba scrisă, fiind devansat de contracandidata sa, Angelica Creţu, care a obţinut nota 8,37 (41,850 puncte) faţă de 6,37 (31,850 puncte) cât a acumulat Florea. Cea mai mare notă a fost obţinută de directorul Liceului „Dimitrie Cantemir”, Alin Prisăcariu (8,75-43,750 puncte), iar al doilea punctaj i-a aparţinut lui Ovidiu Ştefănucă (8,62-43,100 puncte), care, cel mai probabil, va fi directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale.
Candidaţii admişi (Alin Prisăcariu, Ovidiu Ştefănucă şi Angelica Creţu) urmează să participe la următoarele două probe: analiza CV-urilor şi interviul. A fost un concurs foarte obositor atât pentru candidaţi, cât şi pentru membrii comisiilor de examinare. Aspiranţii la posturile de directori au intrat în sălile de concurs la 9:00, iar membrii comisiilor începând cu orele 10:15, şi au plecat de la “Laurian” în jurul orelor 17:00. „După o zi întreagă petrecută în şcoală, acum sunt mult mai relaxată. Să sperăm că va fi şi în continuare bine” a spus Angelica Creţu, imediat după concurs, profesoara de istorie-geografie fiind considerată de marea majoritate „outsider” al acestei competiţii, în special datorită faptului că nu face parte din nici un partid politic.
Lucian Florea a declarat pentru Darabaneni.ro că nu este supărat şi că va dedica mai mult timp familiei sale de acum înainte. „Viaţa merge înainte, a fost doar un concurs. Voi acorda de acum înainte mai multă atenţie familiei mele, soţiei mele, care m-a susţinut tot timpul, şi celor doi copii minunaţi ai mei. Nu este nici o tragedie. Nu regret absolut nimic. Când am preluat mandatul am spus că doresc să schimb în bine faţa şcolii „Leon Dănăilă” şi într-o proporţie covârşitoare cred că am reuşit” a precizat Lucian Florea. Fostul director este convins că profesorii Creţu şi Ştefănucă nu vor avea probleme la următoarele două probe ale concursului, afirmând că a felicitat-o deja pe viitoarea directoare a unităţii de învăţământ.
„Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă” dispune de un potenţial uman extraordinar. Sunt foarte multe cadre care ar putea face o figură frumoasă în această funcţie, inclusiv viitoarea doamnă director Angelica Creţu. Asta este viaţa. Mulţumesc tuturor colegilor care au avut încredere în mine, părinţilor şi autorităţilor locale pentru sprijinul acordat până în momentul de faţă, şi am convingerea că şcoala va fi pe mâini bune. Urez succes noii conduceri şi îi asigur de tot sprijinul meu. Sunt bucuros să mă reîntorc la catedră, să inoculez în mintea şi sufletele copiilor pasiunea pentru istorie” a mai spus prof. Florea.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »

Ultima dată, Zilele Orașului au fost organizate în cadrul Zilelor Nordului, la ediția din 2015 a festivalului. Suma alocată manifestărilor de anul acesta depășește 100.000 de lei, dintre care aproximativ 20.000 de lei provin din sponsorizări. ”Eu țin foarte mult la aceste manifestări cultural-artistice. Chiar dacă Ziua Orașului hotărâtă prin ședință de Consiliu Local este 21 iunie, doresc ca ziua respectivă să fie mai mult o manifestare culturală, ... continuare »

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric. ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”