Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Aproximativ 30 de dărăbăneni vor fi angajați la o societate franceză specializată în domeniul confecțiilor metalice4000 de mp din suprafața fostei fabrici Cantex, care aparține în prezent societății SC Formens SRL, au fost închiriați unei firme franceze care produce mobilă metalică. Investitorii francezi vor sosi săptămâna viitoare la Darabani, pentru a demara procedura de angajare a viitorilor salariați ai societății.

Delagrave este o societate franceză de tradiție în fabricarea de mobilă metalică pentru birouri, mobilier pentru școli, confecții metalice pentru stadioane etc., iar inginerul Ovidiu Năstase a înființat în 7 februarie la Darabani firma Mobilier Delagrave SRL, după numele firmei mamă, la care urmează să lucreze, pentru început, aproximativ 30 de dărăbăneni. Năstase recunoaște că numărul angajaților nu este unul spectaculos, 10-15 persoane urmând să lucreze la Botoșani, și în jur de 30 de persoane vor merge pe ”salarii franțuzești”, așa cum ne-a precizat inginerul, pe o perioadă determinată de 3 luni în Franța, urmând ca la întoarcere să fie ales nucleul persoanelor care vor forma echipa de montaj de la Darabani.Vor fi angajați, în general, muncitori necalificați, dar cei care au meserii gen lăcătuș mecanic vor fi avantajați. Oamenii de afaceri francezi s-au întâlnit la sediul Primăriei Darabani cu autoritățile locale și directorul Liceului ”Dimitrie Cantemir”, Alin Prisăcariu, deoarece viitorii salariați ai fabricii ar putea fi și absolvenții de anul trecut ai unității școlare dărăbănene. Ovidiu Năstase a menționat faptul că vremea nefavorabilă nu a permis amenajarea spațiului fabricii, iar societatea își va începe propriu-zis activitatea la Darabani în luna mai.Cifra de afaceri a societății estimată pentru acest an este în jur de 800.000 de euro. În prezent se adună cererile de angajare la ofițerul de serviciu de la Darabani, ele urmând să fie transmise conducerii firmei, dărăbănenii urmând să fie ulterior chemați la un interviu la care vor participa și investitorii francezi (foto jos). În campania electorală din anul 2012 s-a mai pus în discuție preluarea fostei fabrici Cantex de către un grup de investiri italieni, dar totul s-a dovedit a fi în final doar ”gargară” politică. Conform informațiilor furnizate de AJOFM Botoșani, la finele lunii ianuarie, orașul Darabani contabiliza 176 șomeri, dintre care 75 femei.

 


 
 


Te-ar mai putea interesa si:  Cantex DarabaniMobilier DelagraveDelagraveOvidiu Nastase
6:17 pm Sambata, 03 Martie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare