Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Vanitatea elitelor

O comunitate supravieţuieşte, se legitimează şi se raportează mereu la elitele sale. Peste tot vedem cum oraşe sau comune îşi revendică cu tot mai mare ardoare biografiile unor oameni cu carte, care, cum s-ar spune în popor „fac cinste locului”. Există, într-adevăr localităţi în care densitatea celor care s-au impus ca profesionişti şi specialişti în domeniul lor de activitate, este foarte mare. La fel sunt şi comunităţi care stau mai slab la capitolul „oameni cu carte”, deşi nu am putea spune despre localităţile respective că nu sunt civilizate sau nu au un mod de viaţă raportat la principiile moralităţii şi bunei convieţuiri. Sunt comunităţi care au şi îşi respectă valorile, pe când altele nu se revendică de la elite, nu le promovează ca exemple. Nu întotdeauna vina aparţine membrilor comunităţii. Sunt şi cazuri când, ajunse la un anumit nivel al realizării profesionale, elitele, conştiente de statutul lor tot mai puternic în societate, încep să lanseze diferite judecăţi de opinie, care de multe ori polarizează opinia publică locală. Este trist atunci când persoanele care s-au impus prin seriozitate şi profesionalism în mediile lor intelectuale, şi pe care îi leagă aceiaşi localitate natală, lasă să se interpună în relaţiile lor o ostilitate marcată uneori de epitete jignitoare.



Micile orgolii şi invidii dau naştere la animozităţi nejustificate, iar cei care ar trebui să fie mai uniţi pentru a pune umărul la evoluţia orăşelului se complac în conflicte nefaste. Situaţia este cu atât mai tragică atunci când îşi fac loc pe arena publică pseudoelitele. Acestea, în goana lor după afirmare, aruncă vorbe în stânga şi în dreapta, dezbină, urăsc, până când ajung să fie în atenţia publică. Mijloacele prin care ajung aici nu mai contează. Unele persoane importante au o imagine deformată asupra a ceea ce se petrece în localitatea natală, şi datorită acestor pseudoelite. Prin intermediul unor relaţii privilegiate cu astfel de persoane ei plătesc poliţe altora. În aceste condiţii , când dezorientarea colectivă se accentuează pe zi ce trece, valorile locale ale unei comunităţi sunt chemate să dea dovadă de solidaritate şi bună înţelegere, sunt chemate la cooperare şi conlucrare. Doar astfel îşi vor putea aduce un aport important la dezvoltarea localităţii natale. (Alexandru D. Aioanei)




12:27 pm Luni, 07 Noiembrie, 2011

2 Comentarii la “COMENTARIUL SAPTAMANII Vanitatea elitelor”

  1. efendy69 spune:

    Musai c-o fi adevarat ce glasuieste omul acesta. Sau filozofeaza..... Probabil, ce probabil, sigur personagiile elitiste din Darabaneni.ro se exclud sau nu fac obiectul!!!!!!??????!!!!!!...

  2. cristidan spune:

    Alexandre, bun comentariul, insa, mare atentie la exprimare. A aduce un aport constituie un pleonasm, intrucat aport provine din limba franceza, de la verbul apporter (a aduce).

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare