Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

„Cantemirii” dărăbăneni vor să fie „Eroii Viitorului” VOTAŢI-I! GALERIE FOTO & VIDEO

Un grup de elevi ai Liceului „Dimitrie Cantemir” au realizat au proiect ecologic foarte interesant valorificând peturile care nu sunt biodegradabile pentru protejarea dar şi înfrumuseţarea mediului înconjurător. 6 elevi care formează echipa „Cantemirii”, coordonată de prof. Cristina Chiriac participă la Consursul de ştiinţe „Eroii Viitorului”, sperând să câştige cu ajutorul voturilor noastre cel puţin Premiul de popularitate, contravaloarea premiului urmând să fie alocată dotării Laboratorului de chimie al şcolii.

Competiţia își dorește să găsească viitorii tineri inventatori care sunt capabili să aplice în mod creativ inovațiile științifice pentru a implementa o soluție ecologică. 44 de echipe de liceeni trebuie să desfășoare o cercetare științifică și să creeze soluții inovatoare, sustenabile, care ar putea rezolva câte o problemă a comunității locale. Liceenii dărăbăneni Geanina Acsinte, Antonia Bejinaru, Mădălina-Irina Iacob-Strungaru, Diana-Claudia Lupu, Raluca Murariu şi Andrei-Constantin Zosim, coordonaţi de diriginta lor, prof. Cristina Chiriac, au abordat problema peturilor în exces din şcoală, dar şi cea a lipsei spaţiilor verzi.

Pentru a implica un număr cât mai mare de elevi, organizatorii au iniţiat campania „PETs for life” adunându-se peste 1000 de sticle de plastic care au fost folosite în cadrul proiectului. Prin unirea sticlelor, elevii au format vase de compost, care reprezintă un îngrăşământ mai bogat în substanţe nutritive decât îngrăşământul artificial, obţinut din turbă. Compostul se formează din ramuri, resturi vegetale sau zaţ de cafea. Elevii au creat spaţii de depozitare pentru deşeurile biodegradabil şi au format din peturi ghivece de flori, folosind compostul ca îngrăşământ.

„Sperăm ca această idee să fie preluată şi de edilii oraşului, astfel ca în parcuri sau în gospodării să fie amplasate vase de compost” afirmă adolescenţii în clipul de prezentare al proiectului la care au pus umărul mai mulţi elevi ai Liceului „Dimitrie Cantemir” care vor fi premiaţi la sfârşitul anului şcolar.  Elevii intenţionează ca, prin această metodă, să realizeze în viitor o seră. Tinerii dărăbăneni speră să obţină prin voturile acumulate cel puţin premiul de popularitate care constă în 400 de euro şi o cameră foto subacvatică. Cu banii câştigaţi ei doresc să doteze Laboratorul de chimie al şcolii.
 
„Ne-am implicat mult, proiectul având ca obiectiv crearea de spaţii verzi şi reducerea poluării. Nu vrem să rămână la stadiul de propunere, ci dorim să fie un proiect realizat. La noi în şcoală peturile se ard, la nivel de oraş nu se face colectarea selectivă a deşeurilor menajere şi ne-am gândit că este o modalitate bună de a mai recondiţiona din ele” a declarat pentru Darabaneni.ro, prof. Cristina Chiriac.Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
VOTAŢI AICI ÎN FIECARE ZI PROIECTUL ELEVILOR DIN DARABANI
Te-ar mai putea interesa si:  Liceul „Dimitrie Cantemir”Cristina ChiriacEroii ViitoruluiPETs for lifecompostCantemirii
9:37 pm Marti, 09 Iunie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Imagini de seară din Darabani în timpul pandemiei de coronavirus. Este trist Darabaniul fără dărăbăneni, dar aceasta este principala condiție ca să ne putem bucura, din nou, împreună cu cei dragi. Fiți responsabili, stați acasă! Click pe fotomontaj pentru a viziona integral imaginile

Sondaj
Sunteți de acord ca ședințele Consiliului Local Darabani să fie transmise live de către televiziunea locală sau online?

   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare