Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Ionel Bichir, “dubla” in poezie: Iceberg si UniversProfesorul de matematică al Liceului „Dimitrie Cantemir” din Darabani, Ionel Bichir, a scos de sub tipar în această săptămână două volume de poezie intitulate „Univers” şi „Iceberg”. Astfel, poetul dărăbănean a atins cota 8 la cărţile de poezie, patru dintre acestea fiind realizate la Editura Taida din Iaşi.

Iceberg este volumul pe care dascălul îl dedică foştilor şi actualilor săi elevi, mai ales clasei a XII-a C despre care Bichir afirmă că „sunt frumoşi precum Craii şi Zânele din basme, uniţi ca un munte de gheaţă, porniţi în căutarea drumurilor lor, plini de de hotărâre şi cu speranţe, puternici ca un iceberg, proaspeţi ca apa izvoarelor de munte”. „În acest volum timpul a fost înfrânt, tinereţea e fără bătrâneţe, câmpul plin de flori. Scriu pentru că nu pot scrie, alerg pe oriunde pentru că merg greu” se destăinuie autorul în introducerea Iceberg-ului.Univers e lucrarea cea mai muncită, poeziile din ea reprezintă erupţii care ne macină existenţa. Suntem mereu  nevoiţi să punem în sacul cu izbânde verigi ale înfrângerilor” a caracterizat pentru Darabaneni.ro, Ionel Bichir lucrarea sa, a cărei prefaţă a fost realizată de profesorul de limba română a Liceului “Dimitrie Cantemir”, Manuela –Petronela Olariu. Versurile sunt însoţite de fotografii reprezentative. Cei interesaţi de procurarea acestor volume de poezie o pot face la nr. de tel.: 0754213406 sau e-mail: bichir.ionel@yahoo.com.

Te-ar mai putea interesa si:  Ionel BichirEditura TaidaUniversIceberg
7:35 pm Sambata, 01 Iunie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare