Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

ÎNVIEREA „Iisus Hristos, bucuria cea veşnică” pentru dărăbăneni GALERIE FOTO & VIDEO


Sărbătoarea Învierii Domnului este cea mai solemnă dintre toate sărbătorile creștine şi îi corespunde caracterul special al slujbelor bisericești care se oficiază cu această ocazie. An de an, miracolul Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos, atestat în zilele noastre prin apariția Luminii Sfinte, reprezintă prilejul cu care credincioșii dărăbăneni s-au reunit, cu mic, cu mare, la lăcașurile de cult.

Vremea a fost mai mult decât prietenoasă, așa că, în curtea Bisericii Sf. Constantin şi Elena s-au adunat după orele 23:00 aproximativ 400 de dărăbăneni. Slujba a început în jurul orelor 23:45, iar cu câteva minute înainte de miezul nopții s-au stins luminile și, în bătaia clopotelor și a toacei, a urmat momentul emoționant în care pr. protopop Constantin Pînzariu a deschis porțile altarului, împărțind lumină creștinilor cu îndemnul: “Veniți de luați lumină!”. Apoi, părintele s-a îndreptat spre ieșirea din lăcaș, unde a citit Evanghelia Învierii, după care s-a cântat într-un glas troparul pascal “Hristos a înviat din morți, cu moartea pre moarte călcând, și celor din morminte viață dăruindu-le”. “Proclamarea Învierii se face în afara Bisericii deoarece Învierea se adresează tuturor, şi la sfârşitul veacurilor vom învia cu toţii: şi cei credincioşi şi cei necredincioşi” a explicat pentru Darabaneni.ro, pr. Pînzariu.

 Cei prezenți au ascultat pastorala intitulată “Iisus Hristos, bucuria cea veşnică”, trimisă de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, la finele căreia Înaltpreasfinţitul a mulţumit părinţilor care s-au implicat în susţinerea orelor de religie în şcoli. După ce s-a înconjurat biserica, o parte dintre credincioși au plecat spre cimitir pentru a împărți Lumina Sfântă celor adormiți. Părintele a slujit Utrenia numită și Canonul Învierii apoi Sfânta Liturghie, după care, în jurul orelor 3:30, a sfințit bucatele din coșurile dărăbănenilor, ce au fost gătite pentru masa de Paști. După un post aspru fizic și sufletesc, simbol al patimilor Mântuitorului, se cuvine ca sufletele noastre să fie inundate de bucuria Învierii! “Această bucurie a Învierii Mântuitorului trebuie să o avem pe tot parcursul anului şi chiar pe toată durata vieţii” a precizat pr. Pînzariu. Hristos a înviat!(Manuela CULICĂ, foto&video Răzvan BORDEIANU)

VIDEO
 
Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imaginiTe-ar mai putea interesa si:  pr. Constantin PînzariuDarabaniBiserica Sf. Constantin si ElenaSlujba InvieriiIPS Teofan
12:32 am Luni, 13 Aprilie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare