Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

EXCLUSIV Functionari din cadrul Primariei Darabani si edilul sef al urbei, audiati la Serviciul de Investigare a Fraudelor„Se strânge laţul”, vorba regretatului Traian Tomescu, şi la Primăria Darabani. În prima zi a săptămânii au fost audiaţi la Serviciul de Investigare a Fraudelor, primarul oraşului Corneliu Aroşoaie împreună cu contabila Rodica Ilaş, iar în ziua următoare a urmat Andrei Budianu, şeful Biroului achiziţii publice şi implementare proiecte-programe din cadrul Primăriei Darabani. Poliţiştii vorbesc de un prejudiciu de 9 miliarde de lei vechi la bugetul statului.

Ancheta a fost declanşată ca urmare a raportului întocmit de Curtea de Conturi după controlul efectuat anul trecut la Primăria Darabani. Speţa principală este iluminatul arhitectural din Darabani în cazul căruia administraţia publică locală a fost obligată prin hotărâre judecătorească să plătească un „sac de bani” firmei controlate de consilierul local botoşănean Gheorghe Iavorenciuc. Chiar dacă primii funcţionari publici au fost citaţi în calitate de martori, se pare că va urma un „pelerinaj” al dărăbănenilor, şi nu numai, pentru a da explicaţii oamenilor legii, fapt confirmat şi de edilul şef al urbei. „Am fost, am dat declaraţii, eu şi cu şefa contabilă am fost în calitate de martori. De aici încolo vor fi şi alte chemări. Probabil că vor fi chemaţi şi cei din fosta conducere şi vor da şi d-lor cu subsemnatul şi vor da şi explicaţiile de rigoare” a spus Aroşoaie, care a mai precizat că audierea sa nu a durat mai mult de jumătate de oră.


 
D-l primar a fost audiat ca martor la noi într-un dosar care are ca obiect o infracţiune de abuz în serviciu reţinută în sarcina unor funcţionari de la Primăria Darabani, prejudiciul în dosar fiind în jur de 9 miliarde de lei vechi” a declarat pentru Darabaneni.ro, comisar de poliţie Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani. Corneliu Aroşoaie arată cu degetul spre predecesorul său, Ghiorghi Burlacu, pe care-l acuză de „non-combat” în procesul cu firma care a executat lucrările de reabilitare a iluminatului public arhitectural din Darabani. „Fostul primar avea obligaţia să pună un avocat. Aici este marea greşeală. Ei nu s-au apărat deloc, au lăsat să se câştige voit procesul” a precizat Aroşoaie. De asemenea, Burlacu este acuzat că nu ar fi solicitat expertiza şi nu ar fi făcut recepţia la finalul lucrărilor.Mai mult, Corneliu Aroşoaie a numit o comisie de expertiză care a constatat că ar fi neexecutate lucrări în valoare de 1,5 miliarde de lei vechi, autorităţile locale acuzându-l în acest caz pe dirigintele de şantier care a semnat situaţia de lucrări. Edilul şef a afirmat că administraţia publică locală nu se va mai întâlni cu aceste situaţii deoarece Primăria Darabani are acum un jurist angajat, în persoana lui Emanuil Stoian, care este şi consilier al primarului, şi „se vor lua toate măsurile în momentul în care va exista un conflict de interese sau un conflict de altă natură cu alte instituţii sau agenţi economici”. Aroşoaie este convins că prejudiciul va fi recuperat, dar este conştient de faptul că acest lucru va dura pentru că „dosarul este unul stufos”.

Citiţi şi:
Gheorghe Iavorenciuc a primit „cadou” 8 miliarde de sarbatori prin intermediul Primariei DarabaniTe-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieGhiorghi BurlacuAndrei BudianuRodica IlasServiciul de Investigare a Fraudelor
12:21 am Joi, 21 August, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare