Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Oroftiana a fost, pentru o zi, capitala tinerilor creștin-ortodocși din Protopopiatul Darabani GALERIE FOTO


Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, pe 20 iunie 2019, aproximativ șaizeci de tineri s-au adunat la Biserica „Sf. M. Mc.Dimitrie” din localitatea Oroftiana de Jos,comuna Suharău, județul Botoșani, pentru a participa la cea de-a IV a ediție a întâlnirii anuale a tinerilor ortodocși din Protopopiatul Darabani, ne informează pr. Grigore Andrei, responsabil cu tineretul în cadrul Protopopiatului Darabani.

Activitatea a fost organizată de responsabilul cu tinerii din Protopopiatului Darabani, în colaborare cu Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor și Parohia Oroftiana de Jos.

Tema întâlnirii a fost una deosebit de importantă, și anume „Sfânta Liturghie – izvorul vieții veșnice”, tinerii participanți fiind încântați de toate cele învățate, atât la conferință, cât și la sesiunile de lucru pe echipe. Cel care le-a vorbit tinerilor participanți la întâlnire a fost părintele arhimandrit NicodimPetre, consilier al Sectorului de misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor și stareț al Mănăstirii Bucium din Iași. Așa cum ne-a obișnuit și altă dată, părintele a acaparat atenția tuturor tinerilor, așezând la inimile acestora cuvinte pline de înțelepciune și folos duhovnicesc. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți, din care au făcut parte: pr. Puiu Ioan, referent în cadrul Departamentului de Misiune Iași; pr. Pînzariu Costică, protopop al Protopopiatului Darabani și preoții moderator și însoțitori ai tinerilor.

În cadrul sesiunilor moderate de câte un preot și un tânăr, participanții au descoperit care sunt momentele importante ale Sfintei Liturghii și semnificațiile acestora, precum: acoperirea Darurilor pe Sfânta Masă - ÎnfășurareaTrupului Domnului în giulgiu; cădelnița și cădirea – simbolizează omenitatea Mântuitorului, focul simbolizează Dumnezeirea, iar fumul mireasma Duhului Sfânt; citirea Apostolului – predica Apostolilor în întreaga lume; Proscomidiarul – ieslea în care S-a născut Mântuitorul, Sfântul Disc – Golgota sau locul răstignirii.

Întâlnirea tinerilor din Protopopiatul Darabani a fost pe măsura așteptărilor, subliniindu-se astfel faptul că tinerii reprezintă biserica de ieri, de astăzi și de mâine.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini de la acest eveniment

7:18 pm Sambata, 22 Iunie, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare